5x waarom eigenlijk iedereen moet lezen - Adorable Books
Lijstjes, Overig

5x waarom eigenlijk iedereen moet lezen

Ik ben een echte proud bookjunk, maar soms is het best frustrerend als ik om me heen kijk. Niet iedereen om me heen leest. Mijn schoonmoeder houdt veel van lezen, een paar meiden in m’n klas, een collegaatje.. Maar voor de rest houden mijn vrienden niet van lezen. Vandaag geef ik 5 redenen waarom eigenlijk iedereen zou moeten lezen!


1. Veel sneller op gespreksstof komen. “Oh, jij hebt laatst dat nieuwe boek van Kami Garcia ook gelezen? Hoe vond je hem?” en hoppa, je bent binnen.

2. Ook niet geheel onbelangrijk: meer lezers = meer boeken verkopen = groeiende boekmarkt = meer nieuwe schrijvers. Worden we allemaal blij van, toch? Stimuleren, de economie!

3. Als je moet vertellen dat je deze maand ‘al’ 5 boeken hebt gelezen, en je wordt aangestaard door mensen die je vragen waar je tijd vandaan haalt, omdat zij over 1 boek zo’n 6 weken doen. Tja… Als mensen dat nou eens begrepen!

4. Conversaties voeren zal veel fijner worden. Niet alleen omdat je meer gespreksstof hebt (zoals bij punt 1 benoemd), maar ook omdat je praat met mensen die zich veel beter kunnen inleven. Uit onderzoeken is gebleken dat mensen die boeken lezen meer sympathie kunnen tonen dan mensen die niet lezen. Score.

5. Veel gemakkelijker boeken uitwisselen. Ik vergat dit punt bijna! Als ik nu een boek wil lenen of uitleen, dan doe ik dat eigenlijk alleen met Danique V, Danique E. en Tedje. Waarom? Omdat ik weet dat zij ook zuinig op boeken zijn, en we hebben dezelfde smaak.

Wat vind jij? Zou het leven een stuk makkelijker zijn als iedereen zou lezen, of niet?

Previous Post Next Post

9 Comments

 • Reply Esther mei 15, 2015 at 10:43

  Ja, het zou zoveel leuker zijn als iedereen las! Leuke blog. 😀

 • Reply Rowan mei 15, 2015 at 11:24

  Nog een hele belangrijke rede: ik merk echt dat ik door boeken heel erg veel leer. Zelfs als het verhaal complete fantasy is waar bijna alles verzonnen is; er zitten bijna altijd wel personages in waar je iets van kan leren, of een belangrijke moraal die door het verhaal schemert!

 • Reply beautifulday4makeup mei 15, 2015 at 11:52

  Puntje 3 en 5 vind ik erg herkenbaar. Sinds ik het lezen terug heb opgenomen, is mijn vriend verwonderd dat ik zoveel lees, terwijl dat hem niet zo goed lukt. Ik heb dan ook het geluk dat ik met de trein naar het werk ga

 • Reply kim mei 15, 2015 at 12:11

  Ik zou sowieso meer moeten lezen! Als ik het doe, vind ik het heerlijk. Maar ik wil wel graag uit een ‘echt’ boek lezen, en dat vind ik toch best duur om regelmatig te kopen. Net als jij heb ik ook weinig vrienden die lezen, dus er valt weinig te ruilen! Leuk artikel!

  • Reply Charl juli 22, 2016 at 09:53

   What lucky girls we have been tohave had such special dads, my dear daddy has been gone nearly 13 years now and believe me, I unndastred your loss, I thought my sun would never shine again and there are still days when I see only clouds! Your card is a stunner! Thanks for joining our TLT Spring themed challenge this time,hope to see you again tommorow for our new challenge, Julie.x

  • Reply http://webtrends.pw/everfi.net oktober 14, 2016 at 02:39

   Ik sport 3x per week en heb meestal ook nog een wedstrijd en ookal heb ik niet altijd veel tijd om te sporten omdat ik het druk heb met school, ik ga toch altijd omdat ik even lekker kan ontspannen en even in de buitenlucht kan genieten. En ik kan ook heel goed ontspannen om even lekker een muziekje op te zetten en artikelen lezen op blogs of even een filmpje kijken leuk artikel trouwens!

 • Reply Madelon mei 15, 2015 at 19:49

  Soms zou het inderdaad een stuk leuker zijn als er meer mensen zouden lezen.
  Of als mensen alleen al gewoon meer begrip zouden opbrengen voor het feit dat je leest, in plaats van te zeggen dat het alleen voor ‘ouwe mensen’ of ‘saaie mensen’ is.

 • Reply Jolien mei 15, 2015 at 22:24

  Tof stukje! Hoe meer mensen die lezen, hoe leuker natuurlijk! 🙂

 • Reply Paulien mei 16, 2015 at 20:37

  Mensen die niet lezen, missen veel! Maar dat is helaas moeilijk uit te leggen aan niet-lezers.

 • Leave a Reply