Boeken

5x tips om meer te lezen in 2016

meerlezen2016

Hebben jullie ook al een doel bepaald voor 2016? Bijvoorbeeld de Reading Challenge? Ieder jaar stellen wij een doel: hoeveel boeken denk je dit jaar te lezen? Ik verwacht dat ik in 2016 60 boeken ga lezen. Maar hoe ga ik dat doel behalen? Vandaag geef ik tips om meer te lezen in 2016!


1. Maak een to read lijst van de boeken die je in je kast hebt staan. Maak niet alleen een lijst: maak ook een échte stapel. Zo heb ik naast mijn bed altijd een aantal boeken staan die ik wil lezen deze maand. Staat niet alleen heel leuk, maar werkt ook motiverend!

2. Geen tijd om te lezen? Zorg er voor dat je, in plaats van TV-kijken tot 23:00, wat eerder je bed in gaat. Als ik echt graag wil lezen lig ik soms al om 21:30 in bed. Zo kan ik lezen tot ongeveer 23:00. Heerlijk!

3. Zoek een leesbuddy! Nu bedoel ik niet iemand met wie je samen leest, maar iemand met wie je boeken kunt bespreken. Ik stuur vaak naar Danique E., Danique V. en Tedje berichten over boeken als ik denk ‘WOW!’ of als ik een boek helemaal niets vond. Zij motiveren me dan ook als ik niet meer verder wil lezen wanneer een boek niet leuk genoeg is.

4. Stel niet alleen doelen betreft het aantal boeken dat je leest, maak ook andere afspraken. Ik spreek met mezelf af dat wanneer ik 5 boeken heb gelezen, ik een nieuw boek mag kopen. Dan puilt je boekenkast ook niet uit met boeken die je niet leest én kun je jezelf belonen!

5. Houd alle boeken die je hebt gelezen bij in Goodreads. Heel handig om het overzicht te behouden! Ik vind het ook heel leuk dat mensen je status kunnen liken en kunnen reageren. One happy bookish family!

Hoe zorg jij er voor dat je meer boeken leest in 2016?

Previous Post Next Post

13 Comments

 • Reply Bianca Schrijft januari 8, 2016 at 06:58

  Goodreads is inderdaad ook iets wat ik eens moet gaan aanmaken. Leuke tiplijst.

 • Reply Justine januari 8, 2016 at 08:29

  Leuke en handige tips! Ik probeer iedere dag voor ik ga gaan slapen toch nog een beetje te lezen zodat ik toch iets lees die dag.

 • Reply hetboekenik januari 8, 2016 at 11:18

  Goodreads helpt mij enorm om te blijven lezen. ERg leuk die interactie daar

 • Reply Naomi januari 8, 2016 at 12:02

  Ik houd altijd met goodreads bij hoeveel boeken ik lees. Zo weet ik precies of ik op schema loop voor mijn goal om 35 boeken te lezen dit jaar!

  x

 • Reply Suzanne januari 8, 2016 at 13:56

  Mijn voornemen voor 2016 is inderdaad boeken lezen!! Ik heb zelfs een break van 2 maanden op Facebook, omdat ik al zover was dat ik daar niets wilde missen en er véél te veel tijd aan besteedde. De tip om voor het slapen gaan te lezen, neem ik zeker over……………….is het al bedtijd??hihi

 • Reply Judith januari 8, 2016 at 14:10

  Wat een handige tips! Ik bespreek mijn gelezen boeken ook altijd met een vriendin en tevens houd ik het bij op mijn blog & Hebban. Door het lezen van verschillende recensie-sites motiveer ik mij tevens om nieuwe boeken te leren kennen.

 • Reply Daniëlle januari 8, 2016 at 20:00

  Goede tips! De reading challenge op Goodreads motiveert mij ook om veel te lezen, want als ik achterloop op mijn challenge word ik al zenuwachtig, haha.

 • Reply Fleurine januari 9, 2016 at 10:28

  Ik lees het meest in de trein en daardoor lees ik ook veel! En met Goodreads werken vind ik heel fijn, je hebt een goed schema voor jezelf!

 • Reply Eline januari 9, 2016 at 22:59

  Goeie tips! En ik hou echt van Goodreads! Nog een tip: niet per se boeken proberen uitlezen die je niet goed vindt. Als een boek je niet ligt dan is het echt niet erg om het aan de kant te leggen! Ik heb zo al geen tijd om alle boeken te lezen die ik wil lezen, zeker niet als ik ook de boeken probeer uit te lezen waar ik mij niet met amuseer.

 • Reply Nikita januari 9, 2016 at 23:47

  Ik las vroeger veel te weinig dan dat ik wou, maar sinds ik in 2015 voor het eerste echt mijn reading challenge serieus ging nemen werkte dat motiverend. Ook nu weer, het nieuwe jaar is pas 9 dagen bezig en ik lees enorm veel xxx

 • Reply Esther januari 10, 2016 at 20:47

  Ik lees altijd als mijn vriend niet thuis is. 🙂 Dan is het lekker rustig in huis om te lezen. En ik lees vaak in het openbaar vervoer. 🙂

 • Reply Luna januari 19, 2016 at 20:03

  Ik wil proberen mijn e-reader vaak mee te nemen. Die weegt nauwelijks iets. Bijvoorbeeld naar de kapper (half uurtje extra leestijd), maar ook naar het ziekenhuis, lange autoritten etc.

 • Reply Kaydence juli 22, 2016 at 05:18

  I just had a big debate with my friends this morning about the ipad. they are bashing on it so much and disliking it. i personally think it’s kinda cool so far and that’s all im saying. of course there are some pros and cons to it in certain wa2by#8&30;sut i cant believe how ppl can say bad things about something that hasn’t come out yet?

 • Leave a Reply