leuke romans
Boeken

5x leuke romans die je echt gelezen moet hebben

Zin in een leuke roman om te lezen? Stop met zoeken: wij zetten 5 romans op een rij die je echt gelezen moet hebben. Boeken die heerlijk weglezen en die je binnen een mum van tijd uithebt.
voor jou - jojo moyes

Leuke roman: Voor jou – Jojo Moyes

Louisa’s wereld is klein. Ze werkt in een café om de hoek en woont nog bij haar ouders, en hoewel ze ergens wel weet dat haar vriend Patrick niet de liefde van haar leven is, passen ze goed genoeg bij elkaar. Lekker overzichtelijk. Wills wereld is ook klein. Vroeger had hij alles wat hij zich kon wensen – een goede baan, avontuurlijke vakanties, een mooie vriendin – maar door een ongeluk zit hij in een rolstoel, verlamd vanaf zijn nek. Door de chronische pijn en zijn wanhoop ziet hij maar één uitweg.

Wanneer Louisa haar baan kwijtraakt, gaat ze aan de slag als Wills verzorger, en het duurt niet lang voor de tegenpolen botsen. Als ze ontdekt wat Will voor ogen heeft, besluit Louisa alles op alles te zetten om hem van gedachten te doen veranderen. Maar hoe overtuig je iemand dat er nog zo veel avonturen te beleven zijn, als je zelf de wereld niet durft te ontdekken?

Dit boek stond al langer dan een jaar in mijn kast, toch las ik hem niet. Ik heb er heel veel spijt van, want dit boek heeft mij tot op het bot geraakt. Hij staat al maanden in de top 100 best verkochte boeken, dus dat moet een teken zijn. Voor jou is een van de beste romans die ik heb gelezen in 2015. Dit boek is verfilmd met niemand minder dan Emilia Clarke en Sam Claflin, dat is net zo’n mooie film als het boek is. Klik hier voor de filmrecensie.

leuke roman

Het Rosie project – Graeme Simsion

De autistische Don Tillman doceert genetica aan de universiteit. Hij is superintelligent, kan geweldig koken en is op zoek naar een vrouw. Door zijn sociale onhandigheid is hij echter nooit verder gekomen dan een eerste date. Met behulp van een zestien pagina’s tellende vragenlijst hoopt hij zijn perfecte partner te vinden.

Dan komt Rosie Jarman in zijn leven: verre van perfect, maar wel intelligent en mooi. En ze is ook op zoek naar haar biologische vader – een zoektocht waarbij Don haar misschien zou kunnen helpen.

Een boek dat veel indruk op mij heeft gemaakt, is toch zeker wel Het Rosie project. De hoofdpersoon in dit boek is Don Tilman, een autistische professor uit Australië. Het feit dat hij autistisch is wordt met een lichtelijk humoristisch tintje gebracht. Allereerst krijg je meer inzicht in zijn leven, maar zie je ook hoe erg hij af en toe aan het stuntelen is om fatsoenlijk te kunnen functioneren. Zo’n leuke roman! Dit boek koop je hier voor €11.

versplinterd

Versplinterd – Dani Atkins

Vijf jaar geleden stortte Rachels wereld in toen bij een ongeluk haar beste vriend Jimmy overleed en zijzelf gewond raakte. Nu ziet ze de vriendengroep weer voor het eerst bij de bruiloft van haar ex Matt en zijn verloofde Cathy.
Als ze die avond Jimmy’s graf bezoekt, wordt ze overmand door hoofdpijn en raakt buiten bewustzijn. Als ze bijkomt, blijkt haar leven heel anders te zijn dan ze zich herinnert: het ongeluk van vijf jaar geleden is nooit gebeurd, zij en Matt zijn nog bij elkaar, en Jimmy leeft nog… Rachel kan het niet geloven, het is bijna te mooi om waar te zijn.

Zin in een leuke roman? Dit is een echte aanrader: dit boek behoorde zeker tot een van mijn favorieten uit 2015. Dit boek heb ik aan meerdere mensen aangeraden omdat ik het zo’n fantastisch verhaal vond.

leuke roman
Paaz – Myrthe van de Meer

Emma wordt van de ene op de andere dag op de paaz opgenomen en ze weet één ding zeker: hier is een fout gemaakt. Hier hoort zij namelijk niet thuis. Ze heeft namelijk een leuke baan, een geweldige vriend en een goed leven, dus dat ze dood wil kan dan toch geen probleem zijn? Hier begint Emma’s zoektocht door de absurde wereld van de psychiatrische kliniek met al haar regels, pillen en diagnoses een zoektocht naar de uitgang, maar boven alles een zoektocht naar zichzelf.

Tijdens haar reis langs vreemde patiënten en nog vreemdere therapeuten, depressieve kerstballen en onverwachte vriendschappen, begint Emma te beseffen dat ze hier niet voor niets zit. En dat zij zelf de enige is die kan bepalen of, maar vooral ook hoe ze ooit de paaz weer verlaat.

Dit boek kent vrijwel iedere boekenliefhebber wel. Het opvallende blauwe omslag is niet weg te denken uit de (online)boekenwinkel. Het is een meeslepend verhaal, met hier en daar wat grappige gebeurtenissen. Een boek waarin je je kunt inleven en emotioneel om kunt worden, maar ook een boek waar je onwijs kunt lachen. Het vervolg op Paaz is dit jaar uitgekomen en heet Up.

een keukenmeiden roman

Een keukenmeidenroman – Katryn Stockett

In het Mississippi van de jaren zestig wordt aan zwarte vrouwen wel de opvoeding van blanke kinderen toevertrouwd, maar niet het poetsen van het tafelzilver. Drie vrouwen zijn het allesbepalende racisme meer dan zat en besluiten dat de verschillen tussen hen minder belangrijk zijn dan de overeenkomsten.

Dit boek ken je vast wel, als het niet van het boek zelf is, dan ken je hem vast en zeker van de verfilming. Dit verhaal heeft me zo geraakt, zeker omdat het de realiteit is. Op zoek naar een ijzersterk verhaal en een leuke roman? Dan is dit zeker een aanrader.

Weet jij nog leuke romans om te lezen?

12 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *