Netflix

5x Kerstfilms op Netflix die het kijken waard zijn

Het is bijna december, Kerstmis komt om de hoek koekeloeren en Netflix speelt daar op in. Op Netflix zijn er onlangs allerlei nieuwe Kerstfilms geplaatst: ik heb ze allemaal al gezien, voor mijn gevoel. Vandaag deel ik de films die ik heb gezien en vertel ik wat ik ervan vind! 

Christmas Inheritance

Voordat socialite Ellen haar vaders bedrijf mag overnemen, moet ze het stadje bezoeken waar hij vandaan komt. Daar leert ze het belang van hard werken en anderen helpen.

Wat een leuke film vond ik Christmas Inheritance. Ik heb hem in 2017 gezien en hij staat weer op m’n lijstje voor 2018. Ellen gaat naar het stadje waar haar vader vandaan komt, om de kerstbrieven te bezorgen. Het is zo’n heerlijk Amerikaans verhaal, niet teveel diepgang en veel romantiek. In kerstsferen. Yes.

A Christmas Prince

Kerst begint vroeg voor een jonge, beginnende journaliste als ze naar het buitenland wordt gestuurd voor een primeur over een knappe prins die binnenkort koning wordt.

Ik heb hem al twee keer gezien: A Christmas Prince. Ik kreeg enorme ‘The Princess Diaries’ gevoelens terwijl ik deze film keek. Zo’n leuk verhaal, in een paleis en een super knappe prins. Ik denk dat dit mijn lievelingsfilm uit dit lijstje is. En het beste? Er komt een vervolg.

The Holiday Calendar

Een getalenteerde fotografe die vastzit in een uitzichtloze baan, erft een antieke adventkalender die mogelijk de toekomst voorspelt en haar de weg wijst naar de liefde.

Ik had deze film al even genoemd in het artikel over Netflix Kerstfilms 2018: The Holiday Calender. Een film waarbij je je verstand op 0 moet zetten en geniet van de sneeuw, de kerstgevoelens en het verhaal. Ik vond het een heel leuk, niet heel origineel, verhaal over een adventkalender. Ik zou hem niet vaker zien dan een keer, maar leuk was-ie wel! (note: ik ergerde me trouwens dood aan het kapsel van de mannelijke hoofdpersoon, nog meer mensen?)

Klik hier voor de recensie van de film.

The Princess Switch

Als een nuchtere banketbakster uit Chicago en een toekomstige prinses ontdekken dat ze dubbelgangers zijn, smeden ze een plan om tijdens de kerstdagen met elkaar te ruilen.

Ook deze film benoemde ik in het artikel van Netflix Kerstfilms 2018 en onlangs heb ik hem gezien. Vanessa Hudgens is eindelijk terug met een geweldige film! Ook hier had ik weer ‘The Princess Diaries’-gevoelens. Een beetje gemixt met Freaky Friday, omdat het verhaal gaat over een tweeling dat van identiteit wisselt.

Christmas With a View

Na een mislukte poging om zelf een zaak te beginnen staat de wereld van restaurantmanager in een skiresort op zijn kop, door een nieuwe baas met een geheim verleden.

Geen Netflix original film (een Harlequin-film), maar wel een hele fijne film waar ik van heb genoten. Dit was wederom zo’n typische Amerikaanse film, met natuurlijk een goed einde, een knappe mannelijke tegenspeler en een heerlijk Kerstverhaal. Een must-see, als je het mij vraagt. Wel zo’n film die maar goed is voor een keer.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *