Kookboeken

5x de allerleukste kookboeken die Yara wil hebben

kookboeken

Zet mij in een boekenwinkel en ik ren vrijwel direct naar de kookboekenafdeling. Ik weet niet hoe het komt, maar ik heb een ontzettende voorliefde voor kookboeken. Het ligt denk ik vooral aan de vormgeving, de foto’s én natuurlijk het type kookboek. Zo pak ik eerder een mooi bakboek dan een boek over vlees (maar hee – ik ben vegetariër dus dat is logisch). Ik zet vandaag de leukste kookboeken voor je op een rij, altijd handig ter inspiratie.

kookboeken

The Green Kitchen at Home van David Frenkiel

Dit boek spreekt me al langere tijd aan, en ik weet niet waarom. Ik zie hem vaker voorbij komen op Instagram, onder de foodbloggers. Na wat research te hebben gedaan kwam ik erachter dat het boek genomineerd is als kookboek van het jaar, veelbelovend. In dit boek worden gezonde en snelle recepten gedeeld, precies wat ik nodig heb! Tevens zijn alle recepten vegetarisch. I like.

kookboeken

Deliciously Ella

Ik leerde Deliciously Ella kennen via YouTube, want Ella Mills heeft een YouTube account. Naast haar Youtube account heeft ze een deli in Londen en heeft ze dus meerdere boeken geschreven – waaronder Deliciously Ella. Haar recepten zijn gezonde vervangers van de ongezonde recepten en iedere video die ik van haar bekijk inspireert me weer. Nu is het de hoogste tijd om met haar boeken aan de slag te gaan, en deze staat hoog op mijn verlanglijstje, ik heb hem zelfs al eens eerder genoemd!

kookboeken

A Year of Beautiful Eating van Madeleine Shaw

Nog een YouTuber! Per ongeluk ontdekte ik Madeleine Shaw, haar boek werd namelijk benoemd in een video van een andere YouTuber (i <3 YouTube). Ik googlede het boek en kwam op haar account terecht, waar veel te veel fijne video’s en recepten stonden. Wat bleek? Ze had meerdere boeken! Wederom inspireert Madeleine me met haar recepten, het ziet er allemaal heerlijk uit, het is gezond en makkelijk. Het boek A Year of Beautiful Eating wil ik heel graag hebben.

kookboeken

1x kopen, 5 keer koken van Lekker en Simpel

Mijn favoriete Nederlandse foodblog is toch wel Lekker en Simpel. Inspiratie nodig, maar niet teveel gedoe? Dan bezoek ik toch altijd Lekker en Simpel. Met deze recepten zit je altijd goed. Er verscheen al eerder een boek van deze twee toppers, en 1x kopen en 5 keer koken is hun nieuwste aanwinst.

kookboeken

Easy Vegan van Living the Green Life

Ik wil me meer verdiepen in vegan eten, omdat ik het interessant vind. Ik vind het belangrijk dat we minder dierlijke producten eten, dat is de keuze waarom ik geen vlees eet en bijna geen vis. Dit boek sluit daarom goed aan bij mijn ‘nieuwe leefstijl’.

Welke kookboeken staan er nog op jouw lijst?

2 Comments

  • naomi

    Ik zou ook wel graag een vegan kookboek willen hebben. Ben namelijk sinds 3 maanden zo goed als vegan en eet sowieso geen vlees en vis. Op het internet zijn ook veel recepten te vinden, maar een kookboek lijkt me ook fijn!
    X

  • Sonja

    De boeken van de Green Kitchen en van Ella heb ik hier in de kast staan, en ze zijn inderdaad helemaal geweldig. Ik heb nog niet lang geleden een recensie van Ella’s nieuwe kookboek op mijn blog gezet, en je kan er ook een paar recepten van haar op terugvinden.

    Ik heb ook zo een kookboekenverslaving, en heb er dan ook al zo’n 400 in de kast staan. 🙂

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.