5x boekgerelateerde dingen die Yara in Londen gaat doen - Adorable Books
Overig

5x boekgerelateerde dingen die Yara in Londen gaat doen

DiagonAlley_homepage_hero

Binnenkort vertrek ik naar Londen, I can’t wait! Ik heb een lijstje gemaakt met plekken die ik absoluut wil bezoeken die boekgerelateerd zijn, plekken waar ik móet eten en natuurlijk de typische toeristische dingen. De Big Ben, London Bridge, London Eye. You name it. Vandaag deel ik 5x boekgerelateerde dingen die ik in Londen wil doen.

The-British-Library

1. De British Library bezoeken
The British Library is gebouwd in 1753 en is de grootste bibliotheek van de wereld. Wow! Ze hebben meer dan 170 miljoen items in hun bezit, kun je het geloven? Het ziet er op de foto’s geweldig uit, ik moet het bezoeken!

Harry-Potter-Platform-9-3-4-kings-cross

2. Harry Potters’ Platform 9 3/4
Mijn vriend en ik hebben een hostel geboekt in de buurt van station Kings Cross, dit is dé plek waar je op de foto kunt bij Platform 9 3/4. Je blijkt er zelfs een klein winkeltje te hebben en de wachtrij moet zo lang zijn dat je er naar van wordt. Maar ik zal er heen gaan en jullie kunnen sowieso een cliché foto op ons Instagram account verwachten.

GreatHall

3. Warner Bros. Harry Potter Tour
Om even in de Harry Potter sferen te blijven: ik moet en zal de Harry Potter tour gaan doen. Mijn vriend en ik vinden dit heel leuk en dit is ook wel een béétje de reden waarom we zo graag naar Londen willen. We hebben de films in totaal wel vijftig keer gezien en zijn benieuwd naar de tour!

boekhandel
bron foto: buzzfeed

4. Verschillende boekenwinkels bezoeken, natuurlijk!
Ik wil het liefste een aantal boekenwinkels bezoeken en lekker rondneuzen tussen alles wat zij verkopen. De mooie klassiekers, notitieboekjes, andere non-books.. In principe maakt het me niet uit welke boekhandels ik bezoek: als het er maar een paar zijn.

Harry-Potter-Platform-9-shop-Kings-Cross-Station-London

5. Thuiskomen met typische souvenirs, waaronder een Penguin canvas tas en Harry Potter merchandise.
Ik wil heel graag een cupcakewinkel bezoeken in Londen, crumbs and doilies van YouTuber CupcakeJemma, heel veel geld uitgeven bij de drugstores, maar iets wat zeker hoog op mijn lijstje staat is het kopen van een Penguin canvas tas. Ik vind die tassen altijd zo leuk, en op die manier heb ik mijn eigen souvenir. Geheel in boekstijl, geheel Yara. Ohja, en ik wil Harry Potter merchandise kopen. Ik heb al zoveel shirts, ik wil nog veel meer!

Heb jij nog tips voor ons in Londen? Ik ben benieuwd! 

Previous Post Next Post

11 Comments

 • Reply Anniek januari 29, 2016 at 07:21

  Oeh, wat leuk dat jullie naar Londen gaan, tof! Die British library is trouwens echt bizar zeg, niet normaal groot. Lijkt me ook heel tof om te bezoeken! Maak maar lekker veel foto’s, voor ons thuisblijvers 🙂

 • Reply sabrina wannet januari 29, 2016 at 08:49

  hartstikke gaaf maar ik moet je teleur gaan stellen voor the british library 🙁
  Ben er nu 1,5 jaar geleden geweest en kon niet verder komen dan de hal :”( Alleen studenten van de universiteiten mochten naar binnen.
  Hoop dat het voor je is verandert als is de hal ook super gaaf.

 • Reply Anouk januari 29, 2016 at 09:54

  Heeel tof! Heb nu ook zin om een tripje Londen te boeken en deze dingen te gaan bezoeken 🙂

 • Reply Annabel januari 29, 2016 at 11:35

  Ik houd van Harry Potter dus ik zou ook alles wat daarmee te maken heeft op mijn lijstje voor Londen zetten 🙂 en de boekenwinkels uiteraard ook! Veel plezier, geniet ervan en maak ons maar jaloers met je bezigheden en souvenirs 😉
  Liefs XXX

 • Reply Naomi januari 29, 2016 at 12:06

  Ik wil hier ook allemaal naar toe! Zeker de Harry Potter dingen lijken me zo leuk! Ik vind covent garden heel erg leuk in londen.

  x

 • Reply hetboekenik januari 29, 2016 at 12:10

  Die Harry Potter tour lijkt me super

 • Reply Nele januari 29, 2016 at 14:19

  Ooh super leuk! Ik ga over 2 weken naar londen 😉 vorige keer zaten we in het keystone hostel, ook heel dicht bij platform 9 3/4! Ik ben er al zo vaak langsgegaan, maar ben nooit in de rij gaan staan voor een foto. Moet ik misschien toch maar eens doen dan

 • Reply Esther januari 29, 2016 at 18:56

  Omg, Yara, ik ben zo jaloers op jou! <3

 • Reply Marieke januari 30, 2016 at 11:04

  wij hebben afgelopen herfst de harry potter tour gedaan;SUPER GAAF! Wel een tip: je moet van te voren een tijd reserveren, kies als het kan een ochtend uit, het verschil met de middagdrukte was enorm. En drink butterbeer, heerlijk.En oh dat winkeltje………..kwijl kwijl. Veel plezier

 • Reply Isabelle januari 30, 2016 at 19:34

  Londen <3 Waterstones op Piccadilly Circus is echt een fantastische boekenwinkel met 6 verdiepingen!
  En die tour in de HP studio's vond ik erg gaaf en zoals hier boven al is gezegd, je moet echt butterbeer drinken haha, super lekker 🙂

 • Reply Vivian januari 31, 2016 at 13:11

  De laatste keer dat ik in Londen was heb ik ook platform 9 3/4 bezocht en na heel veel zoeken bleek het maar heeeeel klein te zijn haha, een winkeltje hebben we ook niet gezien. De Studios Tour zou ik ook zo graag willen doen, maar eerst naar de Harry Potter Expo in Brussel deze zomer!

 • Leave a Reply