Boeken

5x boeken die Yara heeft gelezen die jij ook moet lezen

Onlangs schreef ik een artikel over de boeken die ik op vakantie mee wilde nemen. Nu mijn vakantie definitief voor bij is, is het de tijd om de boeken op een rij te zetten die het lezen waard was en die ik jou ook kan aanraden.

Onder de huid van Sara Flannery Murphy

Edie heeft een ongebruikelijke baan: ze werkt als “body’ in het Elysische instituut. Dankzij een drug kan een body korte tijd de persoonlijkheid van een overledene aannemen. Edie slikt de drug opdat haar cliënten de ervaring hebben met hun dierbaren te praten. De meeste body’s houden het werk niet lang vol, maar Edie verlángt juist naar de vergetelheid die het werk met zich meebrengt.
Dan raakt Edie geobsedeerd door cliënt Patrick, wiens vrouw Sylvia overleden is. Ondanks de mysterieuze omstandigheden rond Sylvia’s dood ontwikkelt ze gevoelens voor Patrick. Ze spreekt buiten werktijd met hem af, en langzaam raken de regels steeds verder op de achtergrond. Regels die er zijn om de body’s te beschermen, want het werk is niet zonder gevaren…

Niet zo lang terug las ik het boek Onder de huid, geschreven door Sara Flannery Murphy. Het was niet perse een boek dat al lang op mijn wishlist stond: ik las hem per toeval. Eenmaal begonnen aan het boek kon ik hem niet meer neerleggen. Wat een spannend en meeslepend verhaal! Gedurende het verhaal word je compleet meegezogen in de verhaallijn, wordt de mysterie groter en neemt de spanning toe. Een van de meest spannende boeken die ik in een lange tijd heb gelezen.

Je koopt Onder de huid voor €19,99 via deze link.

Allesbehalve oke

Allesbehalve oké van Laura Steven

Izzy had nooit verwacht dat ze op haar achttiende het slachtoffer zou zijn van een internationaal online-schandaal. Maar als expliciete foto’s van haar met de zoon van een politicus online komen te staan, laten treiteraars niets van haar heel. Gewapend met een enorme bak nacho’s en haar beste vriendin Ajita als steun en toeverlaat, probeert ze het van zich af te lachen. Maar als de dagelijkse slutshaming verergert, leert ze snel dat de wereld tienermeiden niet oké behandelt. Allesbehalve oké zelfs.

Per toeval kreeg ik Allesbehalve oké, een collega van me had hem gekregen en vond dit wel wat voor mij. Eenmaal begonnen aan dit boek was dit een geval van “Maar hoe zal dit eindigen?!” en dat zorgde ervoor dat het boek ook continu in mijn gedachten was. Het boek heeft een vrij bijzonder onderwerp, namelijk slutshaming en dat zorgde er helemaal voor dat ik door bleef lezen. Een boek met een onderwerp als dit had ik nog nooit gelezen.

Je koopt Allesbehalve oké voor €19,99 via deze link.

Gebroken van B.A. Paris

Het begon die avond in het bos. Cass Anderson stopte niet om de vrouw in de auto te helpen, en nu is zij dood. Sindsdien wordt Cass elke nacht gebeld door iemand die zwijgt en ze weet zeker dat ze in de gaten wordt gehouden. Door het enorme schuldgevoel begint ze dingen te vergeten: of ze haar medicijnen heeft ingenomen, wat haar alarmcode is, en of er echt bloed zat op het keukenmes…

Hij stond in de Vakantiebieb 2018: Gebroken van B.A. Paris. Ik had al veel goeds erover gehoord en mijn collega was er enthousiast over. Ik kende B.A. Paris niet maar wist wel: dit was een knaller van een boek voor de Vakantiebieb. Eenmaal begonnen aan het boek kwam ik er snel achter dat dit helemaal in mijn straatje lag. Spanning en mysterie zorgden ervoor dat je het boek niet kon neerleggen. Het einde was helemaal bijzonder spannend – ik vertel je: een pageturner! Ik zag het niet aankomen! – waardoor ik het boek dichtsloeg en alleen maar kon denken ‘wow!’

Je koopt Gebroken voor €20 via deze link.

Het geheim van mijn man, geschreven door Liane Moriarty

Stel je voor dat je man een brief aan je heeft geschreven, om te openen na zijn dood. Stel je voor dat die brief zijn diepste, meest donkere geheim bevat. En stel je dan eens voor dat je deze brief toevallig vindt terwijl je man nog springlevend is.

Liane Moriarty, een auteur waar ik vrij onbekend mee ben. Ik wist dat haar boeken prachtige omslagen hadden en dat ze twee zussen had die ook auteur waren. Toen ik begon aan Het geheim van mijn man dacht ik nog dat het boek een niet zo spannende titel had. De drie verhaallijnen die aan bod kwamen zorgden eerst voor verwarring en ik heb me ook lang afgevraagd hoe de verhaallijnen samen zouden komen. Op den duur vindt een grote plottwist plaats en dit zorgde ervoor dat het boek een hele andere vibe had. Een echte aanrader: ik bleef maar doorlezen omdat ik wilde weten hoe het eindigde!

Je koopt Het geheim van mijn man voor €12,50 via deze link.

Nooit meer van Colleen Hoover

“Nooit meer’ van Colleen Hoover vertelt het aangrijpende verhaal van Lily, die verliefd wordt op de knappe neurochirurg Ryle. Hij is assertief, koppig en een tikje arrogant, maar ook gevoelig, briljant en dol op Lily. De opbloeiende nieuwe relatie brengt herinneringen terug aan Atlas, haar eerste liefde. Als hij weer in haar leven verschijnt, komt alles wat Lily heeft opgebouwd in gevaar. Dan komt het eropaan dat ze de kracht in zichzelf vindt om te zorgen dat de toekomst geen herhaling wordt van het verleden. Colleen Hoover schreef met “Nooit meer’ een persoonlijk emotioneel verhaal met universele zeggingskracht.

Een van de fijnste New Adult schrijfsters blijft toch wel Colleen Hoover. Ieder boek van haar hand is goed, dat is ondertussen een feit. Het meest recente boek dat van Colleen is verschenen in Nederland is Nooit meer, een bijzonder verhaal dat me keer op keer bijblijft. Het omslag van dit boek sprak me direct aan en toen ik begonnen was wist ik zeker dat het verhaal me zou raken. En dat deed het. Een prachtig boek dat je zeker moet lezen als je geraakt wil worden door een goed verhaal.

Je koopt Nooit meer voor €17,50 via deze link.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *