Boeken

5 Young Adult boeken die je moet lezen als je in een leesdip zit #2

Duizend stukjes van jou

Een tijdje geleden schreef Danique V. een artikel over boeken die je moet lezen als je in een leesdip zit. Vandaag hebben we hier een vervolg op, want de laatste tijd zijn er onwijs veel leuke boeken verschenen die mij hebben geholpen om uit een leesdip te helpen. Kijk je mee?

Simon vs de verwachtingen van de wereld

Simon VS de verwachtingen van de wereld – Becky Albertalli
Ik kocht dit boek op een moment dat het helemaal niet handig was: toen ik een belangrijk verslag moest inleveren. Eigenlijk had ik geen tijd om te lezen, maar dat heb ik toch gedaan. Ik las het boek in 2 dagen uit, en dat was een wonder. Ik kan hem zeker aanraden: dit boek zal je uit je leesdip halen!

De selectie

De selectie – Kiera Cass
De boekenserie van Kiera Cass bevat inmiddels 5 boeken en 2 novella’s en is een van de leukste Young Adult series die ik heb gelezen. De serie speelt zich af in de toekomst maar is niet hypermodern, eerder wat ouderwets en oubollig. Eén knappe prins, heel veel meisjes in de meest mooie jurken en een paleis waar je U tegen zegt. Deze boekenserie lees je in een mum van tijd uit. Lees de recensie hier.

Aan alle jongens van wie ik hield

Aan alle jongens van wie ik hield – Jenny Han
Ben je al bekend met Jenny Han? Er zijn al eerder boeken van haar verschenen: De zomer waarin alles veranderde en Een zomer zonder jou. Dit jaar is Aan alle jongens van wie ik hield vertaald, een onwijs leuk easy read boek dat vooral erg awkward en schattig tegelijk is. Het verhaal steekt goed in elkaar en bevat herkenbare situaties. Ik had het boek zo uitgelezen, zo leuk vond ik hem. Nadat je dit boek hebt gelezen wil je alleen maar meer van Jenny Han lezen. Lees de recensie hier.

Hof van doorns en rozen

Hof van doorns en rozen – Sarah J. Maas
Houd je wat meer van fantasie? Dan is Hof van doorns en rozen zeker een aanrader. Dit boek wordt ook wel de moderne Belle & het beest genoemd, en hier kan ik me ook zeker in vinden. Hof van doorns en rozen bevat alleen veel meer fantasie. Het verhaal zit goed in elkaar en leest binnen een mum van tijd uit. Deze zomer verschijnt het vervolg op het boek en ik kan niet wachten! Lees de recensie hier.

Duizend stukjes van jou

Duizend stukjes van jou – Claudia Gray
Een van mijn favoriete boeken van 2016 is toch wel Duizend stukjes van jou. Ook dit boek had ik zo snel uitgelezen dat ik mijn leesdip me niet meer kon herinneren. Het verhaal is erg origineel en leest makkelijk door. Nadat je dit boek hebt uitgelezen kun je je geeneens meer herinneren dat je een leesdip had en wil je alleen maar meer. Goed nieuws: het vervolg verschijnt deze zomer. Lees de recensie hier.

Wat zijn jouw favoriete boeken om uit een leesdip te komen?

Previous Post Next Post

9 Comments

 • Reply marije juni 10, 2016 at 06:13

  Claudia Grey en Jenny Han staan nu op mijn wish list. Eens kijken of ik ze kan vinden en uit mijn leesdip kan komen. Die duurt namelijk al veel te lang.

 • Reply Jet juni 10, 2016 at 08:07

  Vooral met Duizend stukjes van jou ben ik het HELEMAAL eens!

 • Reply Charlotte juni 10, 2016 at 08:54

  Hof van doorns en rozen, van Sarah J. Maas, heb ik op mijn leeslijstje gezet.

 • Reply Bettie juni 10, 2016 at 11:04

  Twee boeken uit dit lijstje heb ik al gelezend. Duizend stukjes van jou wil ik ook nog steeds lezen, maar twijfel tussen Nederlands en Engels

 • Reply Naomi juni 10, 2016 at 11:14

  Ik word steeds nieuwsgieriger naar the selections serie..

  x

 • Reply Annabel juni 10, 2016 at 15:46

  Vooral het laatste boek!! Ik las deel 1 ontzettend snel uit. De karakters zijn fantastisch en het verhaal is zo origineel! Ik kan je vertellen, deel 2 doet er niet aan onder 😉 Ik ben nu met smart aan het wachten op deel 3, die in november uit komt. Duurt nog zo lang…
  Liefs xxx

 • Reply Vivian juni 11, 2016 at 15:17

  Supermooie lijst! Simon en Hof van doorns en rozen wil ik nog heel graag lezen, de rest zijn allemaal geweldige boeken <3

 • Reply Esther juni 11, 2016 at 21:55

  Ik wil Hof van doorn en rozen en aan alle jongens van wie ik hield nog heel graag lezen!

 • Reply Veer juni 14, 2016 at 16:52

  Ik ben erg nieuwsgierig naar duizend stukjes van jou. Ik ben echte ven toe aan een origineel verhaal!

 • Leave a Reply