Boeken

5 Young Adult boeken die je moet lezen als je in een leesdip zit #2

Duizend stukjes van jou

Een tijdje geleden schreef Danique V. een artikel over boeken die je moet lezen als je in een leesdip zit. Vandaag hebben we hier een vervolg op, want de laatste tijd zijn er onwijs veel leuke boeken verschenen die mij hebben geholpen om uit een leesdip te helpen. Kijk je mee?

Simon vs de verwachtingen van de wereld

Simon VS de verwachtingen van de wereld – Becky Albertalli
Ik kocht dit boek op een moment dat het helemaal niet handig was: toen ik een belangrijk verslag moest inleveren. Eigenlijk had ik geen tijd om te lezen, maar dat heb ik toch gedaan. Ik las het boek in 2 dagen uit, en dat was een wonder. Ik kan hem zeker aanraden: dit boek zal je uit je leesdip halen!

De selectie

De selectie – Kiera Cass
De boekenserie van Kiera Cass bevat inmiddels 5 boeken en 2 novella’s en is een van de leukste Young Adult series die ik heb gelezen. De serie speelt zich af in de toekomst maar is niet hypermodern, eerder wat ouderwets en oubollig. Eén knappe prins, heel veel meisjes in de meest mooie jurken en een paleis waar je U tegen zegt. Deze boekenserie lees je in een mum van tijd uit. Lees de recensie hier.

Aan alle jongens van wie ik hield

Aan alle jongens van wie ik hield – Jenny Han
Ben je al bekend met Jenny Han? Er zijn al eerder boeken van haar verschenen: De zomer waarin alles veranderde en Een zomer zonder jou. Dit jaar is Aan alle jongens van wie ik hield vertaald, een onwijs leuk easy read boek dat vooral erg awkward en schattig tegelijk is. Het verhaal steekt goed in elkaar en bevat herkenbare situaties. Ik had het boek zo uitgelezen, zo leuk vond ik hem. Nadat je dit boek hebt gelezen wil je alleen maar meer van Jenny Han lezen. Lees de recensie hier.

Hof van doorns en rozen

Hof van doorns en rozen – Sarah J. Maas
Houd je wat meer van fantasie? Dan is Hof van doorns en rozen zeker een aanrader. Dit boek wordt ook wel de moderne Belle & het beest genoemd, en hier kan ik me ook zeker in vinden. Hof van doorns en rozen bevat alleen veel meer fantasie. Het verhaal zit goed in elkaar en leest binnen een mum van tijd uit. Deze zomer verschijnt het vervolg op het boek en ik kan niet wachten! Lees de recensie hier.

Duizend stukjes van jou

Duizend stukjes van jou – Claudia Gray
Een van mijn favoriete boeken van 2016 is toch wel Duizend stukjes van jou. Ook dit boek had ik zo snel uitgelezen dat ik mijn leesdip me niet meer kon herinneren. Het verhaal is erg origineel en leest makkelijk door. Nadat je dit boek hebt uitgelezen kun je je geeneens meer herinneren dat je een leesdip had en wil je alleen maar meer. Goed nieuws: het vervolg verschijnt deze zomer. Lees de recensie hier.

Wat zijn jouw favoriete boeken om uit een leesdip te komen?

9 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *