Boeken

5 x luchtige boeken


Ik vind het super fijn om zo nu en dan er een luchtig boek bij te pakken. Waarom? Je leest ze vaak in een dag uit en daarnaast kun je er echt bij ontspannen. Vandaag zet ik 5 luchtige boeken voor jullie op een rij.

1. Zwaar verliefd – Chantal van Gastel

De boeken van Chantal van Gastel zijn ontzettend fijn om te lezen en lezen altijd als een trein. Zo ook Zwaar verliefd, het eerste deel van de zwaar-serie. Wist jij al dat dit boek momenteel verfilmd wordt? Wij zijn daar mega benieuwd naar!

Waar gaat het over?
‘Eigenlijk zijn mijn vriendinnen en ik net Sex and the City. Al heb ik in geen tijden seks gehad. En die stad waarin ik woon is ook niet echt New York of zo. Sommigen zouden het misschien een dorp noemen. We zijn trouwens ook maar met z’n drieën, maar ik weeg in mijn eentje wel net zoveel als Carrie en Samantha bij elkaar. Dat compenseert die ontbrekende vierde vriendin dan wel weer.’ Aan het woord is Isa, een jonge dierenarts die worstelt met haar gewicht, haar werk en de liefde. Helemaal nu ze als een blok is gevallen voor Ruben, de sexy eigenaar van een labrador waar ze een levensreddende actie bij heeft uitgevoerd. Maar hoe zorgt ze ervoor dat hij net zo gek op haar wordt als op zijn hond?

2. Dumplin’ – Julie Murphy

Ook dit boek was echt een feel good boek. Deze luchtige read is komisch, heeft zelfspot maar ook een boodschap. Fans van Dolly Parton moeten ook sowieso dit boek lezen.

Waar gaat het over?
Willowdean Dickson heeft een maatje meer en vindt dat geen probleem, terwijl iedereen om haar heen geobsedeerd is door de aankomende missverkiezing. Pas als Will een relatie krijgt met haar oogverblindend knappe collega Bo, begint ze te twijfelen over haar figuur. Om haar zelfvertrouwen terug te krijgen, besluit Will het meest afschuwelijke te doen dat ze zich kan voorstellen: ze geeft zichzelf op voor de Clover City’s Missverkiezing. Gaandeweg laat Will niet alleen Clover City versteld staan, maar vooral zichzelf.

3. Zwart-wit – Gillian King

Nog een auteur van Nederlandse bodem. De chicklits van Gilian King zijn heerlijk om even je gedachten te verzetten. Dat geldt ook voor het boek Zwart-wit.

Waar gaat het over?
Elin is op zoek naar werk, niet naar een relatie.
Vicky is achttien jaar jong en volkomen onbezonnen.
Nick is bijzonder aantrekkelijk, maar verboden terrein.

Wanneer door een samenloop van omstandigheden de levens van deze drie mensen met elkaar verweven raken, kunnen Elin en Nick het niet helpen dat de vonk tussen hen overslaat. Toch zijn ze het erover eens: verliefd worden is geen optie. Maar ja, zie het maar eens tegen te houden!

4. Liefde & Gelato – Jenna Evans Welch

Oo, ik houd van dit boek. Het is dan ook niet gek dat ik hem 5 sterren heb gegeven na het lezen. Een heerlijk zomers verhaal dat je meesleurt en pas op de laatste bladzijde loslaat.

Waar gaat het over?
Naar Italië ga je voor liefde en gelato, maar soms vind je meer dan dat…
Lina brengt de zomer door in Toscane, maar aanvankelijk is ze niet erg in de stemming voor de Italiaanse zon en het prachtige landschap. Eigenlijk is ze er alleen maar omdat het haar moeders laatste wens was dat ze naar Italië zou gaan om haar vader te leren kennen. Maar welke vader laat nou zestien jaar lang niets van zich horen? Alles wat ze wil is zo snel mogelijk weer naar huis gaan.
Maar dan krijgt ze een dagboek in handen, waarin haar moeder schrijft over haar tijd in Italië én haar geheime liefde. Vanaf de eerste pagina is Lina gefascineerd en wil ze de geheimen van het dagboek ontrafelen. Daarvoor heeft ze wel wat Italiaanse hulp nodig. Enter buurjongen Lorenzo…

5. Vertel me drie dingen – Julie Buxbaum

Een ontzettend leuk boek, dat je ook goed tussendoor kunt lezen. Het boek bevat een klein mysterie, waardoor je wil blijven lezen.

Waar gaat het over?
Jessie is verhuisd en alles voelt verkeerd: haar nieuwe kakschool, haar nieuwe huis, haar nieuwe stiefmoeder en haar arrogante stiefbroer. En ze mist haar overleden moeder.
Dan krijgt Jessie een mail van een jongen die zich Iemand-Niemand noemt. Ze mag alles aan hem vragen: welke meiden ze moet vermijden, wie haar vrienden zouden kunnen worden en waarom ze beter geen vega-burgers uit de kantine kan eten.
Al snel wordt Iemand-Niemand Jessies reddingsboei. Maar wie op school is toch deze mysterieuze jongen?

Houd jij ook zo van luchtige boeken?

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *