Algemeen

5 tips om meer lezen terwijl school weer is begonnen

Man, wat een gedoe is dat toch als school weer begint… Terwijl je de hele zomer onwijs veel tijd hebt gehad om te lezen, kom je in een hele andere wereld als school van start is gegaan. Huiswerk, met vrienden afspreken, werken, sporten en andere hobby’s. En natuurlijk weer in het ritme van school komen. Van lezen komt dan vaak niets. Als ik naar mezelf kijk dan zie ik dat ik toch wel problemen heb met lezen nu ik fulltime stage loop en nog op zaterdag werk. 6 dagen per week werken is toch best een hoop. Hoe zorg ik er voor dat ik dan toch vijf boeken in de maand kan lezen? Ik geef vandaag vijf tips om meer te lezen.

1. Lees tijdens het ontbijt. Deze tip gaf Danique V. me, maar dit werkt echt. Ik zit ’s morgens vaak drie keer het nieuws te bekijken omdat ik zoveel tijd overheb. In die tijd had ik ook een heel stuk van mijn boek kunnen lezen!

2. Lees voordat je gaat slapen ook een stuk. Ik ga bewust een half uur eerder in bed liggen dan ik wil slapen zodat ik nog even op mijn telefoon kan spelen, social media kan checken en nog wat kan lezen.

3. Neem je boek overal mee naar toe. Als je tijd tussendoor hebt, door bijvoorbeeld tussenuren of tijdens het wachten in het openbaar vervoer, dan kun je nog even lezen. Zo fijn!

4. Luisterboeken. Ze zijn ideaal om te beluisteren terwijl je thuis je make-up opdoet of op de fiets naar school/werk zit.

5. Beloon jezelf terwijl je huiswerk maakt of klusjes in huis doet zoals strijken of de afwas. Kwartier huiswerk, vijf minuten lezen. 1 klusje, 5 minuten lezen. Moet je natuurlijk wel oppassen dat je boek niet té spannend wordt, anders zit je uren te lezen en doe je geen huiswerk of klusje meer.

Photo door Ksenia Makagonova via Unsplash

16 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *