Lijstjes,  Tips

5 tips om je boeken het beste te verhuizen

Tips boeken verhuizen
In de afgelopen twee maanden zijn er maar liefst drie van ons verhuisd. En daarvoor moet je natuurlijk heel wat regelingen treffen. Ook als het op je boeken aankomt, want hoe kun je nou het beste je boeken verhuizen? Wij delen vandaag een checklist verhuizen als het gaat om boeken!

Neem je jouw boekenkast mee met de verhuizing of ga je voor een geheel nieuwe start? Als het eerste het geval is, is het namelijk handig je boeken zo in te pakken, dat je ze weer precies zo in de kast kan zetten zoals eerst. Houd vooral rekening met de volgende dingen als jij je boeken gaat verhuizen.

1. Zoek je boeken uit.

Wilde je altijd al eens je boekenkast grondig uitmesten? Dan is daar nu het juiste moment voor! Ga er kieskeurig doorheen en neem alleen de boeken mee die je echt wilt bewaren. Anders sjouw je de helft voor niets mee 😉

2. Bij het uitzoeken van je boeken kun je het beste drie stapels maken

Houden, weggeven en verkopen. Zo kun je snel door je boeken heen. O, en soms mag je er ook een vierde stapel aan toevoegen: namelijk de twijfelstapel. Zorg wel dat je hier op tijd mee begint, zodat je de boeken die je weg wilt doen kwijt bent voordat je gaat verhuizen.

3. Verzin een logica bij het inpakken van je verhuisdozen.

Begin niet zomaar lukraak boeken in een doos te gooien, maar zorg dat er een logica in zit. Deel ze bijvoorbeeld in op schrijver, genre, of kleur. Zo kun je ze ook gemakkelijk uit de doos halen en in je boekenkast zetten.

4. Nu kan het zijn dat je gaat samenwonen met iemand die ook boeken heeft.

Als boekenliefhebber wil je natuurlijk het liefst zoveel mogelijk ruimte voor jouw boeken hebben én dat je boekenkast mooi ingericht blijft. Maak dan afspraken met elkaar. Verdeel bijvoorbeeld de planken, je kunt wellicht twee boekenkasten kopen of spreek met elkaar af dat je de boekenkast bijvoorbeeld op alfabetische volgorde van auteur of op kleur inricht. Zo houd je toch een mooi geheel én kun je uit nog meer boeken kiezen!

5. Stop je verhuisdozen vooral niet te vol!

Boeken zijn mega zwaar, dus waar je denkt dat je nog ruimte genoeg over hebt voor nog zes boeken zeg ik vooral: niet doen. De kans dat je doos het begeeft is groot en je wilt natuurlijk niet dat je waardevolle boeken op straat liggen. Je kunt beter de ruimte in je dozen opvullen met lichte dingen die je moet verhuizen.

Ben jij al weleens verhuisd? En hoe heb jij toen je boeken verhuisd en georganiseerd?

Dit is een advertorial.

5 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *