5 leuke apps voor boekenliefhebbers - Adorable Books
Apps op je telefoon, Tips

5 leuke apps voor boekenliefhebbers


Als boekenliefhebbers zitten we natuurlijk het liefst het grootste deel van de tijd met onze neus in de boeken. Maar wanneer we daar niet te vinden zijn, praten, lezen en horen we ook graag over boeken. De volgende 5 apps kunnen hier zeker bij helpen! Welke heb jij op je telefoon?

1. Goodreads

Mijn favoriet! Ik ben dol op Goodreads. Op Goodreads komen lezers samen, om boeken te recenseren, elkaar te volgen, auteurs vragen te stellen en vooral heel veel over boeken te praten. Het handigste van deze app vind ik dat je kan bijhouden wat je al gelezen hebt en heel veel nieuwe boeken kunt ontdekken. Soort Facebook voor boeken!

2. Wattpad

Geen boek bij de hand maar toch zin om te lezen onderweg? Dan is Wattpad een aanrader. Op dit platform vind je heel veel verhalen van professionele auteurs en amateur auteurs. Via de app kun je ze lezen. Als je zelf ook van schrijven houdt, kun je zelf ook verhalen toevoegen!

3. De bibliotheek

Ben jij lid bij de bibliotheek? Dan mag deze app niet ontbreken op jouw telefoon! Bekijk via je telefoon welke boeken er beschikbaar zijn bij de bibliotheek en reserveer ze alvast. Daarnaast heb je een handige lijst bij de hand waarop je ziet welke boeken je hebt geleend en wanneer je ze terug moet brengen.

4. Luisterbieb

Wanneer je graag luistert in plaats van leest onderweg, dan is de Luisterbieb iets voor jou. In deze app kun je een groot aantal boeken downloaden en beluisteren. Ben je nou lid van de bibliotheek? Dan krijg je ook nog eens toegang tot extra boeken!

5. Lees dit boek

Altijd op de hoogte blijven welke boeken er binnenkort uitkomen? Lees dit boek is een handige app die jou van de nieuwste boeken op de hoogte brengt. Zowel fictie als non-fictie boeken. Wekelijks worden de beste titels geselecteerd door 21 uitgeverijen. De eerste pagina’s kun je gratis lezen en soms staat er een gratis e-book op.

Welke apps gebruik jij als boekenliefhebber?

Previous Post Next Post

6 Comments

 • Reply Luna juni 24, 2017 at 11:49

  Naast Goodreads heb ik ook Litsy (kruising van Instagram en Goodreads). Bliyoo, waar ik een abonnement heb. O ja en de vakantiebieb 🙂

 • Reply Katrien juni 24, 2017 at 12:40

  Wauw, wat een leuke tips. Ik gebruik enkel Goodreads van dat lijstje en de iBooks app op m’n tablet om af en toe wat korte, leuke, digitale dingen te lezen. Ik moet me dringend eens gaan verdiepen in boeken-apps!

 • Reply Fleur juli 3, 2017 at 16:51

  Dankje voor de tips!
  Ik gebruik wattpad, dat Is zo leuk.
  Ik ga eens kijken op goodreads, volgens mij ken ik dat wel…

 • Reply Fleur juli 4, 2017 at 07:53

  Hai, ik heb nog een vraggje over goodreads. Ik heb de App nu alleen hoe kom ik in bijvoorbeeld een Nederlandse groep? Hoe kom ik überhaupt in een groep haha. Ik snap het nog niet echt But I am there! Xxx

  • Reply Danique V. juli 5, 2017 at 11:04

   Anders moet je even online kijken! Dan kan je groepen opzoeken en je daar voor aanmelden. 🙂

 • Reply Willemijn maart 5, 2018 at 20:40

  Hebban is een leuke app en site, soort Nederlandse goodreads!

 • Leave a Reply