Chicklit

5 heerlijke chicklits om te lezen in de herfst

leuke-chicklits-voor-de-herfst

Hallo herfst! De tijd is aangebroken om geoorloofd onder een dekentje met een grote kop thee een heerlijk boek te lezen. Dat doen wij boekenfans natuurlijk het hele jaar door, maar in de herfst is dit ritueel toch altijd net even wat extra leuk. Vandaag zet ik vijf leuke chicklits op een rijtje om te lezen in de herfst! 

IMG_9237

Je bent geweldig – Jill Mansell

Hallie heeft een geheim: ze is verliefd op de perfecte man. Maar het zal nooit wat kunnen worden, want Hallie heeft niet lang meer te leven. Flo heeft een dilemma: ze is stapelgek op Zander. Diens vreselijke zus doet er echter alles aan om hun relatie te dwarsbomen. Tasha heeft een probleem: haar nieuwe vriendje is een avontuurlijk type. Zij maakt zich dan ook continu zorgen dat er iets fout gaat.

Je bent geweldig van Jill Mansell is niet zoals andere romans of chicklits. Het verhaal heeft een dieper liggende gedachte en alle karakters worden ontzettend goed uitgewerkt. Het 25e boek van Mansell is een toppertje!

IMG_9238

Glazuur – Lisette Jonkman

Sophie baalt – en dat is nog zacht uitgedrukt – van haar nietige baantje bij het grote reclamebureau CopyBlinders. Het enige wat ze doet is koffie halen voor haar vroegere beste vriendin Karlin, wie nu haar bazin is en de grootste bitch op de hele aardbol. Van overmaat tot ramp heeft Karlin ook nog eens een relatie met Sophies grote liefde Rein. Sophie is de koningin van het blunderen en maakt de ene blunder na de andere, vooral als Rein in de buurt is. Keer op keer wordt ze uitgekafferd door Karlin, maar op een gegeven moment is Sophie daar klaar mee en zal zij Karlin eens even een lesje leren. Ze wordt hierin bijgestaan door haar beste vriendin Sanne, haar buitenlandse buurman Tigran en… door Rein.

Echte fans van Lisette Jonkman zullen Glazuur al in hun boekenkast hebben staan, maar voor degene die Glazuur nog nooit hebben gelezen en je houdt van chicklit: GA DAT LEZEN! Nu ik Glazuur weer in mijn handen heb gehad, wil ik ook weer beginnen…. Lisette is en blijft de koningin van de Nederlandse chicklit!

IMG_9239

Hou je mond! – Sophie Kinsella 

Emma heeft, zoals alle jonge vrouwen ter wereld, een paar geheimpjes. Voor haar ouders, haar vriend, haar collega’s.  Zo werd ze ontmaagd in de logeerkamer terwijl haar ouders een film zaten te kijken en ze vindt haar vriend Conner een beetje op Ken lijken. Die van Barbie en Ken. Ze geeft de plant van haar irritante collega sinaasappelsap – bijna dagelijks – en haar string doet pijn. Emma is altijd nerveus als ze moet vliegen. Daarom vertelt ze al haar geheimen zomaar aan een aardige vreemde man die naast haar in het vliegtuig zit. Tenminste, Emma dénkt dat het een vreemde is. Want wanneer ze de volgende dag op haar werk komt…

Dit is een van mijn favoriete boeken van Sophie Kinsella en ik heb dit boek echt al een paar keer gelezen. Dit boek lees je binnen een dag uit, dat garandeer ik je! Je wordt helemaal opgeslokt door de heerlijke en hilarische schrijfstijl van Kinsella.

IMG_9240

Zwaar verliefd! – Chantal van Gastel 

‘Eigenlijk zijn mijn vriendinnen en ik net Sex and the City. Al heb ik in geen tijden seks gehad. En die stad waarin ik woon is ook niet echt New York of zo. Sommigen zouden het misschien een dorp noemen. We zijn trouwens ook maar met z’n drieën, maar ik weeg in mijn eentje wel net zoveel als Carrie en Samantha bij elkaar. Dat compenseert die ontbrekende vierde vriendin dan wel weer.’ Aan het woord is Isa, een jonge dierenarts die worstelt met haar gewicht, haar werk en de liefde. Helemaal nu ze als een blok is gevallen voor Ruben, de sexy eigenaar van een labrador waar ze een levensreddende actie bij heeft uitgevoerd. Maar hoe zorgt ze ervoor dat hij net zo gek op haar wordt als op zijn hond?

Dit is het eerste deel van de Zwaar!-serie van Chantal van Gastel. Werkelijk waar, ik ben verliefd geworden op deze serie. Ik heb de serie al een aantal keer herlezen en het blijven heerlijke verhalen waar ik geen genoeg van kan krijgen!

IMG_9241

Portret van een vrouw – Jojo Moyes 

Terwijl de Eerste Wereldoorlog Frankrijk verscheurt en haar grote liefde Édouard vecht aan het front, is Sophie de steun en toeverlaat van haar familie. Wanneer in 1916 de Duitsers hun intrek nemen in het familiehotel dat Sophie runt met haar zus, raakt de Kommandant gefascineerd door Sophie en door het schilderij dat Édouard van haar maakte vóór de oorlog. Maar de aandacht van een Kommandant zet Sophie’s leven en reputatie op het spel… Bijna een eeuw later krijgt Liv een schilderij van haar man David, vlak voor zijn plotselinge dood. Het betekent alles voor haar, want dit portret van een jonge vrouw is een herinnering aan hun gelukkige, korte samenzijn. Maar dan komt de donkere en door passie verscheurde geschiedenis van het schilderij aan het licht, en opeens dreigt Liv opnieuw alles kwijt te raken…

Ik heb het boek met heel veel plezier gelezen en het was absoluut niet voorspelbaar vond ik, en dat maakt dit boek zo leuk. Jojo Moyes heeft de gave om van een verhaal iets heel bijzonders te maken.

10 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *