Boeken, Lijstjes

5 dingen waar Danique E. naar kijkt bij het kopen van een boek

library-438389_1920
Hoewel ik het liefst alle boeken ter wereld koop, die er maar te vinden zijn, ben ik toch redelijk kritisch als het op boeken kopen aankomt. Want eerlijk is eerlijk, boeken zijn niet goedkoop. Er zijn altijd bepaalde dingen die door mijn hoofd gaan, als ik overweeg een boek te kopen. En dat zijn de volgende dingen.

  1. De kaft. Ik geloof niemand die zegt niet eerst naar de kaft te kijken wanneer hij of zij een boek koopt. Dat is toch het eerste wat je ziet en dat moet er toch ook gewoon mooi uitzien? Ik wil gewoon een prachtige boekenkast, met alleen maar pareltjes van covers. De kaft is voor mij zeker belangrijk.
  2. De achterflap. Om hier vervolgens de samenvatting op te lezen. Ik moet eerlijk bekennen dat ik nu, wanneer ik een boek koop in een winkel, vaak al recensies heb gelezen op boekenblogs of Goodreads. Ik weet dus al waar het boek over gaat. Maar vroeger kocht ik nog weleens boeken na het lezen van de achterflap.
  3. De kwaliteit van het boek. Je hebt stevige paperbacks, mooie hardcovers en van die slappe paperbacks, die na één keer bladeren al helemaal uit vorm zijn. Ik wil natuurlijk wel alleen mijn geld uitgeven aan boeken die ook mooi blijven na het lezen.
  4. De prijs. Ja, ik kijk natuurlijk ook naar de prijs. Daarbij maak ik de afweging of ik het boek zoveel geld waard vindt, ja of nee.
  5. Of het een eerste deel in de serie is. Hebben jullie dat nooit gehad? Dat je een boek hebt gekocht en het blijkt een derde deel uit een serie te zijn, waarvan je de eerste twee delen nog niet hebt. Dat vind ik zo ontzettend irritant! Daarom zoek ik altijd eerst bij boeken, waarvan ik het niet zeker weet, uit of ze deel uitmaken van een serie.

Waar kijk jij vooral naar bij het kopen van een boek?

Previous Post Next Post

1 Comment

  • Reply Esther oktober 8, 2016 at 11:58

    Ik vraag mijzelf altijd af waarom ik een boek wil hebben, wil ik hem alleen hebben omdat het een hype is en ik met die hype wil meedoen, of wil ik een boek echt omdat het verhaal mij interessant lijkt? Voordat ik een boek koop, kijk ik ook altijd op goodreads hoe eventueel mijn goodread vrienden het boek hebben beoordeeld. En de prijs telt inderdaad ook mee. 🙂

  • Leave a Reply