Deze 5 dingen moet je als boekenliefhebber ooit hebben gedaan

Deze 5 dingen moet je als boekenliefhebber ooit hebben gedaan

kaboompics.com_Remember
Als booklover zijn er een hoop dingen die je ooit wel een keer zou moeten hebben gedaan. Denk aan bepaalde plekken bezoeken of andere leuke dingen. In dit lijstje staan een paar dingen die jij zeker ooit een keer gedaan moet hebben.

Je favoriete schrijver ontmoeten

Voor sommige maakt het niet zo veel uit of je schrijvers nou in het echt ook ontmoet. Maar zeg nou zelf, de persoon ontmoeten die jouw favoriete boeken heeft geschreven is stiekem best wel leuk. Je hoeft niet per se te fangirlen, gewoon een leuk praatje maken of alleen een hand schudden is ook al leuk!

Je favoriete boek opnieuw kopen

Klinkt misschien een beetje gek. Maar als jij een boek hebt dat echt jouw favoriet is, zal je hem waarschijnlijk vaker lezen. Eigenlijk moet je hem dus uiteindelijk ZO vaak hebben gelezen, dat je hem wel opnieuw moet kopen. Misschien niet een dingetje dat je dit jaar zal doen, maar misschien wel over 20 jaar!

De mooiste boekenwinkel van Nederland bezoeken

En die meningen zijn natuurlijk enorm verdeeld! Ik zelf vind de boekenwinkel in Maastricht prachtig en die moet je dan ook zeker een keertje bezoeken. Maar wie weet hebben jullie wel andere tips.

De mooiste boekenwinkel ter wereld bezoeken

Ai, deze is dan een stuk lastiger… Ik heb zelf geen idee wat de mooiste is, maar online zijn een hoop prachtige boekenwinkels te vinden. Maak hier maar eens een keuze uit.

Naar de plek gaan waar je favoriete boek zich afspeelt

Als dat mogelijk is dan. Veel boeken zijn gebaseerd op een bepaalde plek. Het is ontzettend leuk om te kijken waar de schrijver zijn of haar inspiratie nou echt vandaan heeft gehaald.

Previous Post Next Post

6 Comments

 • Reply Julia juni 16, 2016 at 09:24

  Oh yes! 3 van de 5 dingen heb ik gedaan! Ik vind de boekwinkel in Maastricht ook de mooiste in Nederland 🙂 verder is de bibliotheek in Trinity College in Dublin écht een aanrader!! Maar in Porto heb je de mooiste boekwinkel ever: Livraria Lello & Irmão. Oh en ik heb Volterra (Italië) uit Twilight bezocht! 🙂

 • Reply Valerie juni 16, 2016 at 10:04

  2 dingen heb ik al gedaan, nog 3 to go! Ik hoop nog steeds dat ik op een dag J.K. Rowling kan ontmoeten, voor nu is dat slechts nog een droom haha. Ik vind de boekwinkel in Maastricht ook heel erg mooi, maar wel een beetje onpraktisch. Toen ik daar was, was het zó druk dat je helemaal niet fijn op je gemak boeken kon kijken. Ook heb ik al een paar plaatsen bezocht die in boeken voorkomen. Ik heb veel plaatsen in Londen bezocht waaronder Blackfriars Bridge (Infernal Devices :))

 • Reply Ayla juni 16, 2016 at 11:25

  Ja! Leuk om te zien dat het dus niet raar is dat ik al 7 kopieën van Pride and Prejudice in de kast heb staan 🙂 Elke keer als ik een mooie uitgave zie dan moet ik die gewoon meenemen!

 • Reply Vivian juni 16, 2016 at 17:00

  Ik prijs mezelf gelukkig dat ik aardig wat schrijvers heb ontmoet =D

 • Reply Jolien juni 16, 2016 at 19:50

  Inderdaad leuke dingen om te doen! Ik deed voorlopig enkel nog maar nummer 2 😀

 • Reply Esther juni 20, 2016 at 16:59

  Tof lijstje! 🙂 Ik zou zeker eens mijn favoriete schrijver ontmoeten. Mijn favoriete boekenwinkel is ook die in Maastricht! 🙂

 • Leave a Reply