Lijstjes

5 dingen die aantrekkelijk zijn aan een cover

0SP70JWWOK
Covers. Je hebt ze in allerlei soorten en maten. Simpele covers, drukke covers, grote covers, kleine covers, hardcovers, paperbacks, ga zo maar door. Natuurlijk is het feit of je een cover mooi of lelijk vindt, natuurlijk heel erg een persoonlijke smaak. Toch wil ik vandaag vijf punten op een rijtje zetten die voor mij een cover heel aantrekkelijk maken!

1.  Een aantrekkelijke afbeelding. Ik houd niet zozeer van personen op een cover, maar een mooie, opvallende foto daarentegen kan ik wel goed waarderen. Hetzelfde geldt voor het gebruik van graphics!

2. Mooie lettertypes. Zelf vind ik strakke lettertypes heel erg mooi, maar ook krullende lettertypes vind ik soms erg mooi staan op een cover. Met een lettertype kan een boek al heel veel uitstralen, dus het is belangrijk dat het bij het verhaal en de rest van de cover past.

3. De kleur. Ik houd van boeken die qua kleur heel erg goed samenhangen. Niet te veel kleuren door elkaar gebruikt en het allemaal mooi in verhouding.

4. Wanneer een cover een ‘special effect’ heeft. En hiermee bedoel ik bijvoorbeeld een 3D-effect of een bepaalde glans over letters heen.

5. Hardcovers. Hardcovers vind ik altijd mooier dan paperbacks. Ze staan prachtig in je boekenkast en blijven daarnaast veel langer mooi.

Wat vind jij aantrekkelijk aan een cover?

Danique (29) is content producer bij een gebiedsontwikkelaar en is dol op goede boeken. Daarnaast houdt ze van lekker eten (sushi!) en is ze gek op reizen.

7 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.