Lijstjes

5 dingen die aantrekkelijk zijn aan een cover

0SP70JWWOK
Covers. Je hebt ze in allerlei soorten en maten. Simpele covers, drukke covers, grote covers, kleine covers, hardcovers, paperbacks, ga zo maar door. Natuurlijk is het feit of je een cover mooi of lelijk vindt, natuurlijk heel erg een persoonlijke smaak. Toch wil ik vandaag vijf punten op een rijtje zetten die voor mij een cover heel aantrekkelijk maken!

1.  Een aantrekkelijke afbeelding. Ik houd niet zozeer van personen op een cover, maar een mooie, opvallende foto daarentegen kan ik wel goed waarderen. Hetzelfde geldt voor het gebruik van graphics!

2. Mooie lettertypes. Zelf vind ik strakke lettertypes heel erg mooi, maar ook krullende lettertypes vind ik soms erg mooi staan op een cover. Met een lettertype kan een boek al heel veel uitstralen, dus het is belangrijk dat het bij het verhaal en de rest van de cover past.

3. De kleur. Ik houd van boeken die qua kleur heel erg goed samenhangen. Niet te veel kleuren door elkaar gebruikt en het allemaal mooi in verhouding.

4. Wanneer een cover een ‘special effect’ heeft. En hiermee bedoel ik bijvoorbeeld een 3D-effect of een bepaalde glans over letters heen.

5. Hardcovers. Hardcovers vind ik altijd mooier dan paperbacks. Ze staan prachtig in je boekenkast en blijven daarnaast veel langer mooi.

Wat vind jij aantrekkelijk aan een cover?

Previous Post Next Post

7 Comments

 • Reply Story addict maart 22, 2016 at 07:10

  Agree! Ik ben zelf ook niet zo van de personen op een cover (komt zo pocket-roman over :p), maar van een andere mooie afbeelding en mooie kleuren op de cover houd ik natuurlijk wel. Hoewel ik hardcovers ook zeker luxer vind ogen, kies ik vaak toch voor paperback: vind ik stiekem toch lekkerder lezen (ook al ziet het boek er dan eerder vervallen uit 🙁 )

 • Reply Rowan maart 22, 2016 at 10:34

  Mee eens! Ik vind de cover van De Blauwe Diamant echt geweldig mooi.

 • Reply Madelon maart 22, 2016 at 11:43

  Vooral special effects trekken mij altijd heel erg! Dat geeft de cover vaak net dat ene beetje meer <3

 • Reply Luna maart 22, 2016 at 19:05

  Ik hou vooral van strakke en wat vage covers. Zoals Het smelt van Lize Spit. Ik vind vage kaften heel aantrekkelijk, het maakt me nieuwsgierig 🙂

  Drukke covers, snoepkleuren en gephotoshopte gezichten vind ik dan weer niet aanlokkelijk.

 • Reply Vivian maart 22, 2016 at 20:45

  Hardcovers scoren sowieso bij mij! Daarnaast vind ik het mooi als de kleuren in balans zijn en het er niet te schreeuwerig of knutselig uitziet.

 • Reply Esther maart 23, 2016 at 10:10

  Ik ben het met je eens. Ik kies ook voor hardcovers!

 • Reply Jolien maart 23, 2016 at 19:20

  Helemaal mee eens <3

 • Leave a Reply