Algemeen,  Netflix,  TV-series

5 crime documentaires op Netflix

Netflix
Persoonlijk vind ik het heerlijk om af en toe een documentaire op Netflix aan te zetten. Ze zijn interessant, zitten soms enorm goed in elkaar en vertellen meer over de geschiedenis. Het soort documentaire dat ik kijk, verschilt per keer. Maar ik moet zeggen dat ik toch wel vaak ‘crime’-gerelateerde documentaires aanzet. De volgende 5 op Netflix moet je zeker eens kijken.


Making a Murderer

De nummer 1! Deze 10-delige documentaire (en er komt een vervolg!) raad ik iedereen aan. Wow, just wow. Toen deze documentaire een paar jaar geleden werd uitgebracht, was het een enorme hype. Iedereen had het erover en nog steeds. Making a Murderer. Dit is zo’n bizar verhaal, je moet het eigenlijk gewoon kijken. Ik vraag me nog steeds af hoe het nu écht zit. Er komt een vervolg, daar kan ik echt niet op wachten.

The Keepers

The Keepers is ook een documentaire die uit meerdere afleveringen bestaat. Ik ben hier net aan begonnen, dus ik weet nog niet precies hoe dit zich gaat ontwikkelen. Het gaat over een non die les gaf op een school voor meisjes. Naast de nonnen die er les gaven, waren er ook priesters aanwezig. Nu weten we allemaal dat priesters van de kerk nogal eens in opspraak kwam vanwege eventueel misbruik van kinderen. Daar gaat deze documentaire deels over. De non die hierachter kwam, werd vermoord.

Natascha Kampusch: The Whole Story

Iedereen heeft weleens van Natascha Kampusch gehoord. Ze werd op jonge leeftijd ontvoerd in haar woonplaats Wenen en 8 jaar lang vastge
houden. Ze overleefde het en vertelt samen met anderen haar verhaal in deze documentaire. Interessant om een keer te zien.

Captive for 18 years: The Jaycee Lee Story

Nog een meisje dat op jonge leeftijd werd ontvoerd: Jaycee Lee. 18 jaar werd ze gevangen gehouden door een zedendeliquent. Ze overleefde het hele gebeuren, maar werd nooit meer de oude. Ook dit vreselijke verhaal is helaas echt gebeurd. Een spannende documentaire, met een ietwat verrassende wending.

Audrie & Daisy

Een andere documentaire die ik vrij recentelijk keek is Audrie & Daisy. Deze docu gaat over twee meisjes die verkracht werden en gaat in op de invloed van social media hierin en de gevolgen ervan. Dit gaat zover dat de meisjes zelfmoord proberen te plegen. Een erg aangrijpend verhaal, vertelt vanuit verschillende oogpunten.

Kijk jij weleens crime documentaires op Netflix?

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *