Boeken, Lijstjes

5 Boeken die je moet lezen als je in een dip zit

large (27)
Natuurlijk voelt niet iedereen zich altijd even goed. Soms is het zo voorbij en soms heb je even dat kleine zetje nodig om je weer vrolijk te voelen. Een tv-serie is natuurlijk altijd een goed idee, maar een boek lezen is natuurlijk nóg leuker. Hier zijn 5 boeken die je zeker moet lezen als je even in een dipje zit.

Alles wat je zegt of doet heeft een bedoeling. Dat geldt voor politici, voor bn-ers, maar ook voor jou en mij. Nu probeer ik je bijvoorbeeld te verleiden mijn boek te kopen. De uitreiking was heel bijzonder. Is dat echt Johan Cruijff? Ik beloofde op alles ja te zeggen. Ook Koffietijd! Clarence Seedorf gaf me trouwens al eens mediatraining.
De pers was heel enthousiast, maar was niet de enige. Echt niet, nee, echt, echt niet.
Volgens mijn reclamebureau moet ik schrijven: ‘Raoul vertelt aan de hand van een reeks opmerkelijke onthullingen en hilarische gebeurtenissen het echte verhaal. Het verhaal dat eigenlijk achter de schermen had moeten blijven.’ Volgens mij is het gewoon een bikkelleuk boek dat ook nog ergens over gaat. Dat vindt mijn moeder trouwens ook.

Raoul Heertje springt in dit boek heerlijk van de hak op de tak. Natuurlijk moet je een beetje van zijn humor houden, want dat komt zeker terug in het boek. Als je dit leuk vindt, is het boek zeker iets voor jou. Naast dat het gewoon heerlijk doorleest, is het echt heel grappig opgeschreven. Je leest het makkelijk weg en is perfect voor als je even in een dipje zit!

Erin is vreselijk verdrietig als ze te horen krijgt dat haar tante Kiki is overleden. De kinderachtige roze bol met de cryptische instructies die Kiki haar heeft nagelaten, kan hier helemaal niks aan veranderen. Toch?
Erin (brains) en haar beste vriendinnen Lindsay (cutie-pie) en Samantha (beauty) kunnen het gewoon niet geloven als blijkt dat die roze bol Erins wensen in vervulling laat gaan. Superhandig, want er zijn nogal wat dingen die mankeren aan Erins saaie leven. Zo wil ze wel eens weten wat Jesse nou van haar vindt. Nadat ze met elkaar gezoend hebben, heeft ze namelijk nooit meer wat van hem gehoord. Die roze bol kan vast wel voor wat duidelijkheid zorgen. O, en misschien kan dat ding ook nog even regelen dat ze mee mag op een mega-exclusieve schooltrip en dat ze grotere borsten krijgt. Alsjeblieft, dankjewel. Wat kan er nou misgaan?

THEBW is een ontzettend grappig verhaal. Het leest enorm lekker door en ik voelde mij echt een stuk vrolijker na het lezen van dit boek. Er zit enorm veel humor in en ik heb vaak echt hardop zitten lachen bij dit boek. Een echt boek voor meiden, maar als je iets ouder bent is het nog steeds stiekem wel fijn om te lezen 😉

Het leven van Isabel Bookbinder is niet bepaald opwindend. Ze heeft een saai vriendje en een duffe baan bij een krant. Gelukkig heeft de altijd optimistische Isabel een geweldig plan. Ze gaat een bestseller schrijven. Ze wordt beroemd! Er staat natuurlijk nog geen letter op papier, maar Isabel dagdroomt er lustig op los. Vooral wanneer ze de waanzinnig aantrekkelijke literair agent Joe Madison ontmoet. Tot ze op haar werk per ongeluk een enorme blunder maakt, die uitgroeit tot een politiek seksschandaal.

Fan van de shopaholic serie, maar een toe aan iets anders? Dan is deze serie perfect voor jou! Natuurlijk is de shopaholic-serie geweldig en heerlijk om te lezen tijdens een dipje, maar ook deze serie mag zeker niet ontbreken. Isabel is ge-ni-aal. Heerlijk impulsief en werkelijk alles gaat verkeerd.

‘Mijn naam is Harriet Manners en ik ben een “geek”. Ik weet dat omdat ik het net heb opgezocht in het woordenboek. Ik heb een vinkje gezet naast de symptomen die ik herken, en ze blijken allemaal op mij van toepassing! Eerlijk gezegd komt het niet als een enorme verrassing.’
Harriet Manners weet best veel; zo weet ze dat een mens gemiddeld 15 keer per dag lacht, hommels niet kunnen lopen, en dolfijnen met één oog open slapen. Ze is geen nerd, maar een charmante allesweter – een geek, zeg maar. Er is alleen één ding waar ze absoluut niets van begrijpt: mode. Maar hier komt verandering in als ze op een dag wordt gecast als model en besluit dat dit dé kans is om van haar geeky imago af te komen.

Als ik alleen al het boek Geek girl zie liggen, moet ik glimlachen. Wat een heerlijk, grappig, geweldig, boek is dit zeg. Hij zit werkelijk vol met humor en verder valt er eigenlijk weinig over te vertellen. Dit boek haalt jouw dipje zeker weten weg!

De autistische Don Tillman doceert genetica aan de universiteit. Hij is superintelligent, kan geweldig koken en is op zoek naar een vrouw. Door zijn sociale onhandigheid is hij echter nooit verder gekomen dan een eerste date. Met behulp van een zestien pagina’s tellende vragenlijst hoopt hij zijn perfecte partner te vinden.
Dan komt Rosie Jarman in zijn leven: verre van perfect, maar wel intelligent en mooi. En ze is ook op zoek naar haar biologische vader – een zoektocht waarbij Don haar misschien zou kunnen helpen.

Het rosie-project is gewoon ge-wel-dig. Misschien is het boek iets ‘zwaarder’ van stof (al valt dit ook nog wel mee). Maar grappig is het boek zeker. Ik voelde mij op en top na het lezen van dit boek (en boek twee). Zeker een aanrader!!

Previous Post Next Post

13 Comments

 • Reply Jet oktober 18, 2015 at 09:43

  Ik ga altijd Harry Potter lezen! Het boek hoeft dan niet uit, natuurlijk, maar dan zit ik even in een (mega)vertrouwd verhaal en word ik weer vrolijk. Dat word ik altijd van HP… *addicted*

  • Reply Danique V. oktober 18, 2015 at 10:58

   Ohh, die is ook zeker heel leuk!

 • Reply Esther oktober 18, 2015 at 11:14

  Geek girl is echt geweldig. Ik ben ook wel benieuwd naar het Rosie project!

 • Reply nikita oktober 18, 2015 at 11:37

  THEBW vond ik zelf niet zo geweldig, maar Geek Girl is zeker een aanrader bij een dipje!

 • Reply Nicky oktober 18, 2015 at 12:54

  Ik lees leuke stukjes terug in de Wolven van Mercy Falls, en Geek Girl heb ik al in mijn kast staan 🙂 Lezen verhelpt dipjes bijna altijd!

 • Reply Madelon oktober 18, 2015 at 13:59

  Ik ben ooit eens begonnen in die van Raoul Heertje en heb om de eerste pagina’s al in een deuk gelezen, maar ik weet eigenlijk niet waarom ik nooit verder ben gegaan.
  Als ik een dip heb, helpen de boeken van Kiera Cass mij ook vaak!

 • Reply Sabine oktober 18, 2015 at 14:12

  Leuke tips! Ik ga altijd Sophie Kinsella lezen. Die boeken vrolijken mee echt op Haha

 • Reply hetboekenik oktober 18, 2015 at 15:30

  He, ik heb nog geen een van deze boeken gelezen. Foei voor mezelf

 • Reply Tamara oktober 18, 2015 at 16:03

  Leuke boeken! Ik ben nu bezig met het rosie project!

 • Reply Noa oktober 18, 2015 at 17:42

  Ik moet The Rosie Project écht nog eens lezen…

 • Reply Gerrianne oktober 21, 2015 at 19:27

  Ik had nog niet eerder van Bestseller babe gehoord, maar dat lijkt me echt superleuk! Bedankt voor de tip 🙂

 • Reply Vivian oktober 26, 2015 at 20:28

  Het Rosie Project is een van mijn lievelingsboeken, die heeft me laatst nog uit een leesdip geholpen inderdaad! Geek Girl en Bestseller Babe wil ik ook graag nog eens lezen, lijken me allebei erg leuk.

  • Reply Danique V. oktober 27, 2015 at 10:37

   Door Het Rosie Project had ik inderdaad ook mijn leesdip overwonnen! haha

  Leave a Reply