Netflix

4 spannende series om te volgen op Netflix

Spannende series op Netflix, ik kan er geen genoeg van krijgen! Natuurlijk is het heerlijk om een lekkere verstand op nul serie te kijken zoals New Girl of Modern Family, maar deze spannende series zorgen ervoor dat je eigenlijk alle afleveringen in één keer achter elkaar wil kijken. 

La Casa de Papel

De beste serie die afgelopen jaar heb gezien is toch wel La Casa de Papel. La Casa de Papel (letterlijke vertaling: Het huis van papier, in het Engels heet de serie Money Heist) gaat over een mysterieuze man – die zichzelf ‘de professor’ noemt – die samen met acht specialisten de grootste overval in de Spaanse geschiedenis wil plegen. Ze willen de Koninklijke Munt van Spanje infiltreren om zelf bankbiljetten te drukken. Het doel? Met een totaal van 2,4 miljard euro het gebouw te verlaten. Ze hebben elf dagen toegang tot de drukmachines nodig. En dit vereist een super goed voorbereid plan om de speciale eenheden van de Spaanse politie om de tuin te leiden.

De eerste twee seizoenen van La Casa de Papel staan op Netflix. In 2019 komt seizoen 3 – de precieze datum is helaas nog niet bekend. Maar ik kan niet wachten!

The Sinner

Ik schreef er laatst al over: The Sinner. The Sinner volgt een jonge moeder (Jessica Biel) die, op een uitje met haar man (Christopher Abbott) en zoon, een verrassende geweldadige actie onderneemt waar, ze tot haar ontzetting, geen weet van heeft. Het evenement lanceert een omgekeerde en uiterst verrassende misdaadthriller waarvan de drijvende kracht niet het “wie” of het “wat” is, maar het “waarom”. Een onderzoeker (Bill Pullman) raakt geobsedeerd met het ontdekken van het motief van de vrouw, samen gaan zij op een schrijnende ontdekkingstocht naar het diepst van haar psyche en de gewelddadige geheimen uit haar verleden.

The Sinner heeft twee seizoenen en ze staan allebei op Netflix! Gaat dat zien, want binnen één aflevering ben je verslaafd en wil je alle afleveringen meteen achter elkaar bingen.

Black Mirror

Black Mirror is een andere serie dan anders. Elke aflevering van Black Mirror heeft namelijk een andere cast en een losstaande verhaallijn. Het overkoepelende thema is de snelle, technologische ontwikkeling van de 21e eeuw. De maker van de serie (Charlie Brooker) omschrijft het als een zoektocht naar de bijwerkingen van de ‘drug’ die de technologie zou zijn. Het gekke van de serie is dat het zo dichtbij de werkelijkheid ligt, dat het bijna eng is.

Black Mirror heeft 4 seizoenen.

Elite

Als drie arbeiderskinderen zich inschrijven bij een exclusieve privéschool in Spanje, leidt de confrontatie tussen de arme en rijke studenten tot een moord. Elite lijkt op een mix van Gossip Girl en Pretty Little Liars, maar dan echt heel goed en geloofwaardig. De acteurs die erin spelen zijn echt steengoed en spannend en ik wilde niets anders dan deze serie afkijken. Gaat dat zien, want het is echt ge-wel-dig!

Seizoen 1 van Elite staat op Netflix. In 2019 komt er een tweede seizoen van de serie.

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *