Boeken,  Tips

3 x indrukwekkende boeken


Soms lees je van die boeken die je aan het denken zetten. Die je nog een tijdje nablijven. En dat zijn vaak heftige boeken die op een bijzondere wijze geschreven zijn. Vandaag zet ik drie indrukwekkende boeken voor jullie op een rijtje, die mij nog lang bezighielden nadat ik ze uithad.

De zomer waarin alles veranderde – Jenny Han (recensie)

Het onderwerp van dit boek lijkt luchtig, en het is ook zeker een zomers en luchtig verhaal, maar toch speelt de nare ziekte kanker ook een rol in ‘De zomer waarin alles veranderde’ van Jenny Han. Dit is pas het eerste deel uit een drieluik, waarvan helaas alleen de eerste twee delen naar het Nederlands zijn vertaald en ik moet eerlijk bekennen dat ik alleen nog het eerste boek heb gelezen. Toch zet het je op sommige punten aan het denken, omdat de ziekte helaas maar al te vaak voorkomt. Daarom vind ik het interessant hoe het in dit boek wordt neergezet. Ik ben ook benieuwd naar het verdere verloop van dit verhaal en of de ziekte van een van de personages hier nog in terugkomt.

54 minuten – Marieke Nijkamp (recensie)

Eén van de meeste heftige boeken die ik heb gelezen is 54 minuten. Dit boek gaat over een schietpartij op een school in Amerika, een enorm actueel onderwerp. Wow, wat zat ik aan dit boek gekluisterd. Ik wilde maar door en door lezen en wilde weten hoe het zou eindigen. Een enorm heftig verhaal, dat je ook erg aan het denken zet. Je ervaart de 54 minuten van deze schietpartij vanuit verschillende personages. Erg bijzonder geschreven.

Geraakt – Margje Woodrow (recensie)

Een ander, heftig onderwerp wordt behandeld in het boek ‘Geraakt’ van Margje Woodrow. Dit boek gaat over het onderwerp zelfmoord. Jessie wordt aangereden door een trein en beland in het ziekenhuis. Er wordt direct van uitgegaan dat ze een zelfmoordpoging heeft gedaan, maar is dat wel het geval? Een mysterieus en aangrijpend boek. Erg interessant voor tieners om te lezen.

Welke indrukwekkende boeken heb jij gelezen?

6 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.