Boeken, Tips

3 x indrukwekkende boeken


Soms lees je van die boeken die je aan het denken zetten. Die je nog een tijdje nablijven. En dat zijn vaak heftige boeken die op een bijzondere wijze geschreven zijn. Vandaag zet ik drie indrukwekkende boeken voor jullie op een rijtje, die mij nog lang bezighielden nadat ik ze uithad.

De zomer waarin alles veranderde – Jenny Han (recensie)

Het onderwerp van dit boek lijkt luchtig, en het is ook zeker een zomers en luchtig verhaal, maar toch speelt de nare ziekte kanker ook een rol in ‘De zomer waarin alles veranderde’ van Jenny Han. Dit is pas het eerste deel uit een drieluik, waarvan helaas alleen de eerste twee delen naar het Nederlands zijn vertaald en ik moet eerlijk bekennen dat ik alleen nog het eerste boek heb gelezen. Toch zet het je op sommige punten aan het denken, omdat de ziekte helaas maar al te vaak voorkomt. Daarom vind ik het interessant hoe het in dit boek wordt neergezet. Ik ben ook benieuwd naar het verdere verloop van dit verhaal en of de ziekte van een van de personages hier nog in terugkomt.

54 minuten – Marieke Nijkamp (recensie)

Eén van de meeste heftige boeken die ik heb gelezen is 54 minuten. Dit boek gaat over een schietpartij op een school in Amerika, een enorm actueel onderwerp. Wow, wat zat ik aan dit boek gekluisterd. Ik wilde maar door en door lezen en wilde weten hoe het zou eindigen. Een enorm heftig verhaal, dat je ook erg aan het denken zet. Je ervaart de 54 minuten van deze schietpartij vanuit verschillende personages. Erg bijzonder geschreven.

Geraakt – Margje Woodrow (recensie)

Een ander, heftig onderwerp wordt behandeld in het boek ‘Geraakt’ van Margje Woodrow. Dit boek gaat over het onderwerp zelfmoord. Jessie wordt aangereden door een trein en beland in het ziekenhuis. Er wordt direct van uitgegaan dat ze een zelfmoordpoging heeft gedaan, maar is dat wel het geval? Een mysterieus en aangrijpend boek. Erg interessant voor tieners om te lezen.

Welke indrukwekkende boeken heb jij gelezen?

Previous Post Next Post

6 Comments

 • Reply Naomi maart 30, 2017 at 09:44

  54 minuten lijkt me inderdaad een indrukwekkend boek!

  x

 • Reply Michelle maart 30, 2017 at 10:23

  Brein in Brand van Susannah Cahalan was voor mij een heel indrukwekkend boek. Het is literaire non-fictie wat het alleen maar pakkender maakt.

 • Reply Linda maart 30, 2017 at 16:03

  Ik vond toen ik je zag van Isa Hoes heel indrukwekkend!

 • Reply Kirsten maart 31, 2017 at 20:14

  54 minuten is echt mijn lievelingsboek! Ik heb hem in één keer uitgelezen en zat er helemaal in. Hij hoort zeker thuis op dit lijstje!

 • Reply Vivian april 13, 2017 at 12:53

  54 minuten vond ik ook echt heel erg goed en indrukwekkend, dat boek grijpt je echt bij de keel. Het boek van Jenny Han wil ik graag nog lezen, die trilogie heb ik in het Engels!

 • Reply Esther april 17, 2017 at 17:43

  54 minuten vond ik ook heel goed! Zelf vind ik de moeder van david S heel indrukwekkend.

 • Leave a Reply