Documentaires,  Netflix

3 x docu’s voor Making a Murderer fans

Ben jij fan van Making a Murderer? Dan zijn er nog een aantal andere documentaires die je op Netflix kunt kijken. Laat je meeslepen in de wondere wereld van het Amerikaanse recht en laat je verbazen door één van de volgende documentaires.

https://www.youtube.com/watch?v=4LYiAEV_XnA

1. The Innocent Man

Een documentairereeks die nog niet zo lang geleden online is gekomen op Netflix is The Innocent Man. Deze docu is gebaseerd op het gelijknamige boek van John Grisham, wat weer gebaseerd is op een echte gebeurtenis. Leuk feitje: John Grisham komt zelf ook voor in de documentaire. The Innocent Man vertelt het verhaal van Ron Williamson, een man die 11 jaar lang vastzat, te wachten op de doodstraf, voor een misdaad die hij niet had begaan. Omdat er weer heel veel vraagtekens worden gezet bij het handelen van het OM en de politie, worden meerdere veroordelingen in een klein stadje genaamd Ada onder de loep genomen. Deze docu heeft me weer erg veel bezig gehouden, zeker omdat er ook een zaak aan de orde komt waarbij er iemand, mijn inziens, al 33(!) jaar onterecht vastzit.

https://www.youtube.com/watch?v=Bvv97sCcruY

2. The Staircase

Een andere populaire documentaireserie op Netflix is The Staircase. The Staircase vertelt het verhaal over een Amerikaanse moordzaak waarbij een vrouw om het leven komt nadat ze van de trap is gevallen. De politie en het OM geloven er niet in dat het een ongeluk is en beschuldigen de man van de overleden vrouw van moord. Michael Peterson beweert dat hij het niet gedaan heeft en ook zijn kinderen blijven achter hem staan wanneer het OM alles over zijn verleden boven water haalt. Ook bij deze docu heb ik weer vol verbazing zitten kijken. Het feit dat het OM in Amerika weer iemand erin lijkt te willen luizen vind ik afschuwelijk. Het is en blijft een ontzettend vaag verhaal, maar ik ben overtuigd van de onschuld van Michael Peterson.

https://www.youtube.com/watch?v=Khr7dbuBjuE&t=22s

3. The Keepers

Een iets andere soort documentairereeks is The Keepers. Deze docuserie onderzoekt de decennia-oude moord op zuster Catherine Cesnik en het vermoedelijke verband met een priester die van misbruik wordt beschuldigd. Deze serie vond ik ook erg interessant omdat hier de Katholieke kerk een grote rol speelt. Het frustrerende aan deze serie is dat iedereen weet wie de dader is, maar er geen actie ondernomen wordt.

Heb jij al een van deze documentaires op Netflix gekeken?

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *