Tips

3 favoriete boekenseries van Danique E.

favoserie
Er zijn maar weinig series die ik echt uitlees. Vaak begin ik aan een serie, en dan verdwijnt het op de achtergrond en begin ik weer in een nieuwe. Super stom, want daardoor blijven er een paar mooie boeken ongelezen. Mijn doel voor dit jaar is dan ook om veel series uit te lezen, waaraan ik begonnen ben. Er zijn wel een paar series die ik van begin tot eind gelezen heb, en die vond ik zo leuk dat ik ze graag met jullie deel!
insider
Serie: Insider – Maria V. Snyder
Boeken: Inside Out & Outside In

De Insider-serie bestaat uit twee boeken. Ik heb het idee dat deze serie niet zo heel bekend is in Nederland, terwijl ik enorm genoten heb van de serie. Ik kan het zeker aan young adult-fans aanraden. Het gaat over Trella, die een sloof is. Ze leeft op de onderste niveaus van Binnen en doet het vuile werk voor de oppers, die boven in luxe leven. Trella is de koningin van de Buizen en komt op plaatsen waar niemand anders komt. Er gaan geruchten dat er een uitweg naar Buiten is, en Trella wil niets liever dan die vinden… Maar als de Opper Cops daarachter zullen komen, is ze in gevaar.

edelsteentrilogie
Serie: Edelsteentrilogie – Kerstin Gier
Boeken: Robijnrood, Saffierblauw & Smaragdgroen

De Edelsteentrilogie heb ik met zoveel plezier gelezen. Hoewel de boeken eruitzien als dikke pillen, heb je ze binnen no-time uit. Het gaat over Gwen, die een eigenaardige familie heeft. Op een dag komt ze opeens in het Londen van 100 jaar geleden terecht. Wanneer ze weer terug in het heden is, komt ze erachter dat zij het grote geheim van de familie is. Gwendolyn komt terecht in een wereld van tijdreizen, prachtige kostuums, een geheim genootschap, een machtige graaf en vooral ook… de knappe Gideon. En ze komt erachter dat het niet handig is om dwars door alle eeuwen heen ook nog verliefd te worden.

legend
Serie: Legend – Marie Lu
Boeken: Legend, Wonderkind & Finale

Wat ik een heel bijzondere serie vond, is Legend. Deze boeken moest ik blijven lezen. Ik wilde direct weten hoe het zou vervolgen, zo spannend! Legend speelt zich af in het Los Angeles van 2130, dat ondergelopen is na een overstroming. De 15-jarige June, telg uit de elite van de Republiek, is een wonderkind. Ze is gehoorzaam en loyaal en wordt dan ook klaargestoomd voor een van de belangrijkste functies in de militaire rangorde van haar land. De eveneens 15-jarige Day, geboren in een sloppenwijk, is de meest gezochte crimineel van de Republiek. Normaal gesproken zouden hun wegen zich nooit kruisen, maar dat gebeurt wel als de broer van June, een belangrijke militair, wordt vermoord en Day de hoofdverdachte is. De overheid opent de jacht op hem. Een ultiem kat-en-muisspel tussen June en Day gaat van start: zij wil haar broers dood wreken, terwijl hij probeert uit handen van de overheid te blijven en intussen ook nog zijn familie wil redden van een mysterieuze epidemie. Maar dan komt June erachter dat de overheid iets met haar broers dood te maken heeft en er alles aan doet om dat verborgen te houden.

 

Previous Post Next Post

8 Comments

 • Reply Femke juli 26, 2015 at 07:09

  O, het eerste wat mij opviel is dat ze allemaal op mijn TBR staan, allemaal wel hoog maar dat ik van de insider en legend alleen deel 1 heb, en van de edelstenen trilogie nog niks, moet dus maar snel ook de rest in huis halen en lezen!

 • Reply Myrthe juli 26, 2015 at 08:23

  Insider heb ik niet gelezen, maar die andere twee vond ik echt goed!

 • Reply Marcia juli 26, 2015 at 15:11

  Persoonlijk vond ik de Insider serie een beetje tegenvallen, maar smaken verschillen 😉 Legend vond ik dan wel weer heel tof!

 • Reply Jolien juli 26, 2015 at 16:33

  Ik las nog geen enkele van deze series. De Edelsteentrilogie vind ik wel tof klinken! 🙂

 • Reply beautifulday4makeup juli 26, 2015 at 17:38

  Ik ben momenteel de legend serie aan het lezen en de andere twee staan op mijn to read lijstje voor binnenkort

 • Reply Rowan I My Pink Fairytale juli 26, 2015 at 21:44

  Ah, de edelsteentrilogie is zeker één van mijn favoriete series! Verder ben ik echt benieuwd naar Inside Out

 • Reply Esther juli 27, 2015 at 18:51

  3 series waar ik ook echt benieuwd naar ben. 🙂

 • Reply Simone juli 29, 2015 at 09:38

  Ik ken geen enkele van deze series. Prachtig! Ik ga ze direct opslaan voor later!

 • Leave a Reply