Lijstjes

29 dingen die je nog niet wist over Harry Potter

487a6110-7835-0133-0c08-0e76e5725d9d
Afgelopen maand kwam het nieuwe boek uit over het toneelstuk van Harry Potter. Hoog tijd om eens terug te blikken of de afgelopen jaren. Een hoop feitjes die enorm grappig zijn en ontzettend leuk om te weten als je van Harry Potter houdt!

1. De Duke Humfrey Library maakte een zeldzame uitzondering voor Harry Potter.
De bibliotheek maakte een enorme uitzondering. Eigenlijk mochten er helemaal geen brandende voorwerpen in de bibliotheek komen. Voor de scene uit de film maakten zij een uitzondering, voor het eerst in honderden jaren.

2. Emma Watson wilde de rol helemaal niet.
Voor de cast gingen ze langs allemaal scholen om te kijken wie bij welke rol zou passen. Voor Emma hoefde dit allemaal niet zo nodig. Omdat docenten toch aandrongen dat ze auditie moest doen, heeft ze dit uiteindelijk gedaan. Ze was het laatste meisje die dag die auditie deed.
giphy
3. Hugh Grant zou de rol van Gladanius Smalhart spelen.
Maar dat ging uiteindelijk niet door. Jude Law werd daarna ook overwogen maar die vonden ze uiteindelijk toch iets te jong voor de rol.

4. Harry Melling (Dirk Duffeling) verloor bijna zijn rol.
Tussen de eerste en tweede film verloor hij zó veel gewicht dat hij niet meer geloofwaardig zou kunnen overkomen als Duffeling. In plaats van hem te vervangen kozen ze er uiteindelijk voor om hem een ‘fat suit’ te geven.

5. De jonge Voldemort is ook in het echt familie van Voldemort.
De acteur die de jonge Voldemort speelt, is familie van de acteur die Voldemort speelt
Hero Fiennes-Tiffin is het neefje van Ralph Fiennes, die Voldemort speelt.

6. Perkamentus viel op mannen.
In het filmscript van Harry Potter en de Halfbloed Prins staan een paar teksten voor Perkamentus waar hij het heeft over een meisje waar hij ooit verliefd op was. J.K. Rowling las dat, en besloot de scriptschrijvers te corrigeren: Perkamentus viel op mannen, en de enige waarop hij ooit een crush heeft gehad, is de grote tovenaar Gellert Grindelwald.
giphy-2
7. Alleen Alan Rickman, bekend als Snape uit Harry Potter, wist het lot van zijn karakter voor de release van “Harry Potter en de Relieken van de Dood”, omdat Rowling het hem had verteld.

8. Ron Weasley schold oorspronkelijk veel, maar Rowling’s uitgever liet haar niet dat soort taalgebruik gebruiken omdat het voor jonge lezers ongepast zou zijn geweest.

9. De minst succesvolle Harry Potter film ‘Harry Potter en de gevangene van Azkaban’ heeft circa 90 miljoen dollar meer opgeleverd dan de meest succesvolle Twilight film.

10. Rowling is de eerste persoon ter wereld die een miljardair is geworden door het schrijven van boeken.

11. Voldemort is in de film door in totaal 6 acteurs gespeeld: Richard Bremmer (alleen lichaam), Ian Hart (stem en motion capture), Christian Coulson (tiener Tom Riddle), Frank Dillane (tweede tiener Tom Riddle), Hero Fiennes Tiffin (11-jarige), en uiteraard Ralph Fiennes.

12. Eigenlijk is de t in Voldemort niet uitspreekbaar. Het komt namelijk uit het Frans en betekent zoiets als dood vallen of naar de dood vallen. Ook de naam van de Malfoy’s komt uit het Frans en mal foi betekent zoiets als slecht vertrouwen.
giphy-4
13. De director van de derde film Alfonso Cuaron heeft Daniel (Harry), Rupert (Ron) en Emma (Hermione) opgedragen om een verslag te schrijven over hun personage. Emma kwam met een verslag van 16 bladzijden, Daniel met 1 bladzijde en Rupert heeft die van hem nooit ingeleverd.

14. Steven Spielberg was in eerste instantie benaderd om Harry Potter en de Steen der Wijzen te maken en hij wilde er blijkbaar een animatiefilm van maken.

15. Door de vele jonge spelers in de films, stond er op de set altijd een tandarts stand-by die ingeschakeld werd voor neptanden als een acteurtje een melktand verloor. Dit allemaal zodat Harry in de ene scène niet meer tanden had dan in de andere.

16. In de epiloog van Harry Potter en de Relieken van de dood deel 2 werd Draco Malfidus’ vrouw Astoria Goedleers gespeeld door Tom Felton’s (de acteur die Draco speelt) echte vriendin Jade Olivia.

17. Het duurde 6 maanden om alle uilen in de films te leren hoe ze brieven moesten vasthouden.

18. Daniel Radcliffe, Rupert Grint en Emma Watson hadden de Grote Zaal van Zweinstein nog niet gezien voor de scène met de Sorteerhoed. Dus hun geschokte gezichten zijn echt.

19. De toverdranken zelf, die gedronken werden door de cast, waren eigenlijk soep. De favoriete smaken waren wortel en koriander.
Omber
20. Er zijn 40 kittens gekocht om een videoshoot te houden voor de bordjes in het kantoor van professor Omber. Na de opnames zijn ze allemaal geadopteerd.

21. De meeste boeken in Perkamentus’ kantoor zijn oude telefoonboeken, die onder het stof zitten.

22. Hagrids hut is tweemaal gebouwd. De één was oversized met oversizede spullen en meubels zodat de acteurs klein leken, de ander was normaal zodat de acteur die Hagrid speelde een halfreus leek.

23. Er is één trap gebouwd voor het trappenhuis in Zweinstein, de rest is er allemaal digitaal bijgemaakt.

24. Er raakten continu dingen verstrikt in Hagrid zijn baard, zelfs levende vleermuizen.

25. De deur van Bellatrix’ kluis in Goudgrijp werkt echt en het duurde drie maanden om deze te maken.
Zweinstein
26. Alle shots van Zweinstein aan de buitenkant zijn gemaakt met dit model. Het kostte zeven maanden om het te maken en er hielpen 40 mensen aan mee. Alleen het ontwerpen van de brug al kostte drie maanden.

27. Elk tovenaarsschaakstuk in de film woog zo’n 225 kilogram.

28. Achter de hoofdtafel van de professors staan de zandlopers met de afdelingspunten. Iedere zandloper is gevuld met tienduizenden Indiase glaskralen en de geruchten gaan dat er een nationaal tekort aan kralen was toen de zandlopers voor het eerst gemaakt werden voor de productie van Philosopher’s Stone.

29. Het Harry Potter team bestond uit 58 mensen die fulltime werkten. Zij hebben in die tien jaar niet alleen geweldige dingen gecreëerd, maar ook nog eens 35 baby’s!

Wist jij al deze feitjes al over Harry Potter?

10 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.