Films

22 oude meidenfilms die je vroeger sowieso gezien hebt

Meidenfilms van vroeger, that brings back memories! Deze meidenfilms kun je blijven kijken, ze zijn allemaal zó leuk! Een aantal van deze titels zijn op Netflix te vinden trouwens.

22 oude meidenfilms van vroeger

1. What a Girl Wants (2003)

Amanda Bynes in haar goede tijden! De tiener Daphne reist af van New York naar Engeland om op zoek te gaan naar haar vader. Hij weet niet dat hij een kind heeft met zijn Amerikaanse vriendin die hij ontmoette toen hij in Marokko werkte. Terwijl Daphne haar vader probeert te leren kennen moet ze zich aanpassen aan de voor haar nieuwe sociale regels waar ze mee te maken krijgt.

2. She’s the Man (2006)

Tiener Viola krijgt te horen dat haar meiden-voetbalteam wordt opgeheven. Zwaar teleurgesteld krijgt ze het plan zich voor te doen als haar tweelingbroer, die toch de stad uit is, en ze neemt zijn kamer in op diens high school. Ze wordt echter verliefd op kamergenoot Duke en een ander meisje valt weer voor haar, wat allerlei misverstanden oplevert.

Ik wil stiekem niet weten hoe vaak ik She’s the Man al heb gezien. Dat is niet meer op twee handen te tellen, en misschien ook niet op drie… Deze film blijft hilarisch en kan ik van voor tot achter mee praten!

3. New York Minute (2004)

Jane en haar zus Roxanne Ryan zijn een dagje in New York. Jane wil proberen een studiebeurs te krijgen, terwijl Rocky Roxanne graag in een rockband wil spelen. Helaas gaat er die dag veel mis, een goede gelegenheid voor de meiden om elkaar beter te leren kennen.

Jeugdsentiment alert! Mary-Kate en Ashley Olsen zijn hier nog jonkies – deze film komt uit 2004 (!!). Deze film had ik op DVD en heb ik echt grijsgedraaid met mijn zusje en een vriendin.

4. Raise Your Voice (2004)

Terri Fletcher (Hilary Duff) is een jonge meid uit een klein dorpje die maar één wens heeft: een popster worden. Tegen de zin van haar vader reist Terri naar Los Angeles om een opleiding te volgen aan een beroemde muziekschool. Daar beginnen de problemen pas goed.

Oh, wat waren de films met Hilary Duff vroeger toch leuk! Ik wil deze ook écht weer een keer zien, jeugdsentiment! En die liedjes, zo leuk!

5. Mean Girls (2004)

Cady Heron wordt opgenomen bij de populairste meiden, de Plastics, van haar nieuwe school waar ze, na haar hele leven in Afrika te hebben gewoond, naar toe gaat. Totdat ze verliefd wordt op het ex-vriendje van de leidster van het groepje, Regina George. Regina papt het, terwijl ze zegt een goed woordje te doen voor Cady, weer aan met Aaron en kust hem voor haar ogen. Dan besluit Cady samen met outlaw Janis en homo Damian Regina het leven zuur te maken.

Tsja, wat moet ik hier nog over zeggen? Mean Girls hebben we natuurlijk allemaal wel gezien. En hij blijft leuk. Ook na de zeventiende keer. So fetch!

6. 10 Things I Hate About You (1999)

De mooie en populaire Bianca Stratford zit met een dilemma: een familie-regel verbiedt haar om uit te gaan voordat haar onpopulaire oudere zuster Kat (Julia Stiles) hetzelfde doet. In een poging om Bianca voor zich te winnen probeert een jongen om Kat te koppelen aan Patrick Verona (Heath Ledger), die net als Kat een rebel is, en daardoor misschien haar hart wel weet te veroveren…

7. How To Lose a Guy in 10 Days (2003)

Als columniste voor het trendy tijdschrift Composure krijgt Andie Anderson de opdracht om uit de eerste hand te beschrijven hoe je van een man kunt afkomen… binnen 10 dagen! Andie’s doelwit, de gewilde vrijgezelle reclamejongen Benjamin Barry, gaat ondertussen de weddenschap aan dat hij iedere willekeurige vrouw rond zijn vinger kan winden… binnen 10 dagen!

Deze film heb ik al wel een stuk of vijftien keer gezien, maar hij blijft zó leuk. Kate Hudson is stiekem toch wel een van mijn favoriete actrices!

8. The Parent Trap (1998)

De identieke tweeling Hallie en Annie werd bij hun geboorte gescheiden wanneer hun ouders van elkaar scheidden. Wanneer de twee elkaar ontmoeten op een zomerkamp verzinnen ze een plan om zich weer bij elkaar te brengen.

This movie brings back memories! Ik heb deze film vroeger zó vaak gekeken. Leuk feitje: dit is de eerste film van Lindsey Lohan!

9. A Cinderella Story (2004)

Sam Montgomery (Hilary Duff) woont samen met haar stiefmoeder en stiefzusters nadat haar vader overlijdt. Ze droomt van een studie aan Princeton, de plaats om een prins aan de haak te slaan. Maar misschien heeft ze haar droomprins al ontmoet: haar anonieme chatvriendje (Chad Michael Murray), met wie ze heeft afgesproken op een Halloweenfeest. Sam raakt echter in paniek wanneer de geheimzinnige man de coolste kerel van de hele school blijkt te zijn.

En weer een favorietje met Hilary Duff! Ik durf wederom niet te zeggen hoe vaak ik deze film heb gekeken, inmiddels niet meer op drie handen te tellen denk ik.

10. The Lizzie McGuire Movie (2003)

Lizzie McGuire slaagt voor haar high-schooleindexamen en vertrekt naar Italië met haar groep voor een welverdiende zomervakantie. In Italië aangekomen komt ze erachter dat ze heel veel lijkt op een zangeres van een beroemd zang-duo uit Italië. De zangeres Isabella wil stoppen met haar huidige carriere en wil serieuze muziek gaan maken. Het probleem is alleen dat het duo moet optreden op de International Music Video Awards…

Goed nieuws voor alle leden van Disney+, want ze zijn bezig met een vervolg op Lizzie McGuire, met alle personages van toen! Zó leuk!

11. Clueless (1995)

Cher is een rijkeluisdochter en om haar cijfers te verbeteren brengt ze twee leraren bij elkaar. Als dit lukt besluiten zij en haar vriendin Dionne zich te storten op een nieuw meisje, Tai, die nog geen flauw benul heeft van de normen en waarden van de huidige tieners. Ze zullen haar net zo populair maken als zij zelf zijn. Cher zoekt tegelijkertijd ook nog eens naar haar droomvriendje.

Nog zo’n klassieke high school-film die echt in dit rijtje thuishoort! Heb je genoten van Mean Girls? Dan moet je Clueless ook zeker gaan kijken! Het is een iets oudere film, maar daardoor niet minder leuk!

12. Freaky Friday (2003)

Tess en haar dochter Anna hebben altijd ruzie, en denken beiden dat de ander niet weet hoe zwaar ze het hebben. Op een vrijdag worden ze ineens wakker in het lichaam van de ander, en krijgen ze de kans om meer begrip te krijgen voor de ander. Tess staat echter op het punt om te trouwen, dus moeten de twee snel op zoek naar een manier om de verwisseling weer ongedaan te maken.

Weer een stukje jeugdsentiment met Lindsey Lohan in Freaky Friday. Ik keek onlangs deze film nog, zo leuk om hem weer te zien! In deze film gaat het over het verwisselen van lichamen, en laat ik nou altijd dol zijn op dit soort films!

13. Just My Luck (2006)

De sexy Ashley (Lindsay Lohan) uit Manhattan wordt door velen als het gelukkigste meisje van de buurt gezien. Maar wanneer ze de sombere Jake (Chris Pine) ontmoet, realiseert ze zich te laat dat ze elkaars (on)geluk hebben overgenomen toen ze kusten op een feestje.

Mijn guilty pleasure onder de films is toch wel Just My Luck met, jawel, Lindsey Lohan. Het onderwerp van de film is leuk, de liedjes van McFly zijn leuk en Chris Pine is leuk! De film komt uit 2006 en heb ik inmiddels al zo vaak gezien dat het niet meer op twee handen te tellen valt.

14. A Walk to Remember (2002)

De film gaat over twee jonge tieners, Jamie Sullivan (Mandy Moore) en Landon Carter (Shane West). Deze twee verschillen compleet van elkaar. Zo is Jamie erg gelovig, conservatief en alles behalve eigentijds. Landon is het tegenovergestelde: is populair en valt op door zijn slechte gedrag. Wanneer Landon te ver gaat, wordt er vanuit zijn school maatregelen genomen om zijn gedrag onder controle te houden. Hij komt in contact met Jamie. Dit is geen voorspelbare, romantische film. Deze film heeft een paar wendingen die je niet verwacht… Bij het zien van de trailer krijg ik alweer tranen in mijn ogen!

15. Holiday in the Sun (2001)

Kennen jullie deze nog? Ik heb denk ik echt alle films met Mary-Kate en Ashley Olsen in de hoofdrol gezien, en Holiday in The Sun was er eentje van. Zo slecht, maar zo leuk!

16. Our Lips are Sealed (2000)

Ook in Our Lips are Sealed spelen de Olsen twins de hoofdrol. Omdat de zusjes Parker belangrijke getuigen zijn bij een diamantroof worden zij met hun ouders door de Amerikaanse regering geplaatst in een getuigenbeschermingsprogramma. Spannend..!

17. Can’t Buy Me Love (1987)

Een van mijn lievelingsfilms aller tijden: Can’t Buy Me Love. Patrick Dempsey (ja, McDreamy uit Grey’s Anatomy) is hier nog héél jong. Echt een topfilm. Ronald (Patrick Dempsey) spendeert zijn tijd aan sterrenkijken en verdient zijn geld door het gras te maaien van de hele buurt. Als hij een nieuwe telescoop wil gaan kopen met zijn zwaar verdiende centen, ziet hij het populairste meisje van de school in een kledingwinkel. Ze heeft het suèden pakje (dat ze eigenlijk helemaal niet aan mocht) van haar moeder vies gemaakt en wil een nieuwe kopen, maar het pakje kost 1000 dollar. Ronald (Patrick Dempsey) kiest ervoor om het pakje voor haar te kopen. Maar op één voorwaarde: Cindy (Amanda Peterson) moet doen alsof Ronald haar vriendje is voor een maand…

18. 13 Going on 30 (2004)

Jenna (Jennifer Garner) is 13 jaar, en wil graag populair zijn. De populaire meisjes maken alleen maar misbruik van haar. Van haar beste vriend Matt (Mark Ruffalo), krijgt zij toverpoeder waarmee al haar dromen uitkomen, ze wenst dat ze 30 jaar is, maar ze had nooit verwacht dat die droom uit zou komen… Een geweldige film met een flinke dosis humor. Ik kan deze film wel honderd keer zien. Vooral de Thriller-scène is onvergetelijk!

19. The Princess Diaries (2001)

Een 16-jarig meisje dat wordt opgevoed door haar alleenstaande moeder komt er op een dag achter dat ze de prinses is van een klein Europees landje. Ze moet nu een keus maken tussen haar leven als tiener in San Francisco, of de troon bestijgen in Europa. Terwijl Mia haar keuze probeert te maken krijgt ze prinses-lessen van haar grootmoeder.

Anne Hathaway, aka Mia Thermopolis, wordt in The Princess Diaries ineens een prinses. En de make-over blijft natuurlijk het leukste stukje.

20. Sisterhood of the Traveling Pants (2005)

Met deze film is mijn girl crush op Blake Lively begonnen denk ik. Ik had de boeken al gelezen en ik weet toen ik de film voor het eerst zag, de film echt precies zo was zoals ik het me in de boeken had voorgesteld. Hoe leuk zou het zijn als de laatste delen van de boeken ook nog verfilmd zouden worden?

21. Just Married (2003)

Deze film heb ik al zo vaak gezien dat ik de tel ben kwijt geraakt. Sowieso (samen met Bridesmaids) de favoriete film van mij en mijn zusje! Zó grappig, ik moet nu alweer lachen als ik de trailer zie. Met Ashton Kutcher en Brittany Murphy in de hoofdrol, een gouden duo!

22. Step Up (2006)

Tyler Gage is een jonge roekeloze straatcrimineel, die in een vicieuze cirkel van moeilijkheden terechtkomt, nadat hij en zijn vrienden een auditorium van een hogeschool voor beeldende kunsten aan diggelen geslagen hebben. Door de rechter wordt hij veroordeeld tot een taakstraf in de getroffen school. Hij wil eerst niets te maken hebben met de leerlingen. Tot hij een knappe danseres ontmoet die bereid is hem een kans te geven. Tegen alle verwachtingen in belandt Tyler in haar leefwereld en ontdekt dat hijzelf ook talenten heeft om te dansen.

Als ik de Step Up-films had gezien, wilde ik altijd professioneel danseres worden. Had jij dat ook? 😉

Hoeveel van deze meidenfilms heb jij gezien?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *