TV-series

19 dingen die je nog niet wist over Breaking Bad

Twee weken geleden keek ik de laatste aflevering van Breaking Bad. Ik had de serie nog nooit gezien, maar mijn vriend vond Breaking Bad zó goed, dat ik besloot te beginnen met de serie. In een paar maanden tijd keken we alle afleveringen, wat een goede serie! Wist jij deze dingen al over Breaking Bad? 

1. Jesse en Walt Jr. zijn de enige personages van het eerste seizoen die elkaar nooit hebben ontmoet.

2. In eerste instantie wilde Vince Gilligan, director van Breaking Bad, dat de serie na seizoen 5 afgelopen zou zijn.

3. Jesse Pinkman zou eigenlijk na aflevering 9 niet meer te zien zijn. Toen ze zagen hoe goed hij eigenlijk in de serie paste, hebben ze hem in de serie gehouden.

4. RJ Mitte (Walt Jr.) heeft in het echt ook een hersenverlamming, maar wel minder heftig. Voor de serie moest hij het dus extra overdrijven.

5. Wanneer karakters meth roken in de serie, roken ze eigenlijk suiker en inhaleren ze niet.

via GIPHY

6. Aaron Paul (Jesse Pinkman) zegt het woord ‘bitch’ 54 keer tijdens de serie. Dat valt me nog mee!

7. Het was de bedoeling dat Gus Fring eigenlijk maar in drie of vier afleveringen zou verschijnen. Daarna werd aan hem gevraagd of hij nog 7 afleveringen wilde doen in seizoen 3, maar Giancarlo Esposito (Gus Fring) zei dat hij in meer afleveringen wilde verschijnen. Uiteindelijk deed hij dat in 11 afleveringen van seizoen 3.

via GIPHY

8. Het pseudoniem voor Saul Goodman komt van ‘It’s all good, man’.

9. Onderzoek toont aan dat het onmogelijk is om crystal meth blauw te maken, zoals Walt doet in de serie.

10. De serie is opgenomen in New Mexico en bracht de locale economie 1 miljoen dollar per aflevering op.

11. Hoe verder je bent in de serie, hoe donkerder de kleding is die Walter White draagt. Aan het eind van de serie draagt hij eigenlijk alleen nog maar zwart of donkergrijs.

12. Aaron Paul, die Jesse Pinkman speelt, heeft nooit acteerles gehad.

via GIPHY

13. Er worden met opzet scheikundige fouten gemaakt in Breaking Bad. Zo wordt het zelf koken van meth moeilijker gemaakt.

14. De site die Walt Jr. voor zijn vader maakt om geld te doneren, bestaat echt: www.savewalterwhite.com. Je kunt geen geld storten.

15. In het huis van Walter White woont echt iemand. Het huis staat in Alburquerque en wordt massaal bezocht door fans. Er worden ook regelmatig pizza’s op het dak gegooid.

via GIPHY

16. De beroemde pizza op het dak scène is in één take opgenomen!

via GIPHY

17. Walts schuilnaam Heisenberg refereert naar Werner Heisenberg, een van de belangrijkste scheikundigen van de 20ste eeuw.

18. Dean Norris (Hank in de serie) smeekte of zijn karakter dood mocht gaan, zodat hij aan een ander project kon werken. Schrijver Vince Gilligan wilde dat hij bleef, en zo geschiedde.

19. De coördinaten van Walts lottoticket leiden naar de studio van Breaking Bad. In de serie leiden de coördinaten naar de plek in de woestijn waar Walt zijn geld heeft verstopt.

Heb jij Breaking Bad al gezien? Alle afleveringen staan op Netflix!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.