Young Adult boeken voor op je verlanglijstje
Young adult

15x Young Adult boeken voor op je verlanglijstje met Sinterklaas

Sinterklaas staat voor de deur en dat betekent: tijd om verlanglijstjes te maken! In dit artikel zetten we 15x Young Adult boeken voor op je verlanglijstje met Sinterklaas voor je op een rijtje.

We hebben vijftien boeken op een rij gezet die relatief nieuw zijn en echt niet mogen ontbreken op je verlanglijstje voor de feestdagen. Wij zijn dolenthousiast over deze lijst en hopen je ermee te inspireren!

Young Adult boeken voor op je verlanglijstje

1. Schildpadden tot in het oneindige is het nieuwste boek van Young Adult auteur John Green. Zijn boeken Een weeffout in de sterren en Paper Towns zijn inmiddels verfilmd en iedereen was aan het wachten op zijn nieuwste boek. Danique V. heeft het boek gelezen en was super enthousiast, dus hij mag niet ontbreken op je verlanglijst. Zeker niet als je al eerder boeken van John Green hebt gelezen (en daarvan hebt genoten!). Het boek kost €15,99.

2. Cinder van Marissa Meyer is het eerste deel van The Lunar Chronicles, de serie die onlangs compleet opnieuw is uitgegeven door Blossom Books. Ik heb dit boek gelezen en het las als een trein. Niet alleen het verhaal is heel prettig, ook het omslag vind ik heel mooi eén het is een hardcover boek. Staat nog eens mooi in je boekenkast te shinen ook! Cinder kost €15,-.

3. Harry Potter and the Prisoner of Azkaban – geïllustreerde editie mag eigenlijk niet ontbreken in je boekenkast. Er zijn al twee geillustreerde edities van de Harry Potter serie verschenen, namelijk Harry Potter and the Philosophers Stone en Harry Potter and the Chamber of Secrets. Deze edities zijn super mooi geillustreerd, echte aanwinsten in je boekenkasten. Het zijn wel wat duurdere boeken, maar ze verschijnen maar een keer per jaar en daardoor is het te overzien. Dit boek kost €22,99.

Young Adult boeken voor op je verlanglijstje

4. De Royals van Erin Watt is het eerste deel van de boekenserie. Danique E. heeft deel 1 (en 2) gelezen en was er enorm over te spreken. Danique leest, net als ik, veel Young Adult boeken en daarom weet ik altijd dat wanneer zij te spreken is over een boek, het ook echt een goed boek is. De Royals kost €15,99.

5. Aristoteles & Dante ontdekken de geheimen van het universum van Benjamin Allire Saenz is een boek dat ik nog niet ken, maar het omslag sprak me direct aan en na wat onderzoek te hebben verricht op Goodreads wist ik: hij moest op deze lijst. Ik ben nu zelf ook wel erg benieuwd ernaar en denk dat-ie mee gaat op vakantie. Je koopt het boek voor €18,99.

6. The Hate U Give van Angie Thomas & Jasper Mutsaers is super hyped en zie ik overal voorbij komen. Ik heb hem (helaas) nog niet gekocht maar denk dat ik dat wel nog wil doen voor mijn vakantie, zeker door alle lovende reacties op social media en goodreads. Je koopt hem voor €19,99.

Young Adult boeken voor op je verlanglijstje

7. Muggenland van David Arnold. David Arnold schreef De kids of appetite en dit is zijn nieuwste boek. Ik heb echt enorm genoten van K.O.A. en weet zeker dat Muggenland net zo’n goed boek zal zijn. Dat kan ook bijna niet anders! Je koopt Muggenland voor €17,99.

8. Time Travel Girl – 1989 van Susanne Wittpennig, een vrij onbekend boek voor mij. Hierbij had ik – wederom – hetzelfde gevoel als bij boek 5: het omslag sprak me direct aan en daardoor ging ik op onderzoek uit naar recensies. Het boek blijkt goede recensies te hebben gehad en daardoor moet ik hem hebben, en jij waarschijnlijk ook nadat je de recensies hebt gelezen. Je koopt hem voor €19,99.

9. In het diepe van Estelle Maskame, eindelijk weer een nieuw boek van de YA-auteur Estelle Maskame! Ze schreef de DIMILY-serie en dit is haar nieuwste aanwinst. Ik ben hier heel benieuwd naar, omdat het klinkt als een goed verhaal. Je koopt hem voor €17,50.

Young Adult boeken voor op je verlanglijstje

10. Library Kiss van Kasie West, een boek dat Danique V. heeft gelezen en waar ze heel enthousiast over was. Je koopt Library Kiss voor €17,50.

11. Als het waar is van Tara Altebrando was wederom een boek dat me opviel door het omslag. Het verhaal klinkt als een spannend en origineel Young Adult boek en daarom wil ik hem echt lezen. Je koopt hem voor €17,50.

12. Let it snow van John Green, Maureen Johnson en Lauren Myracle is al wat ouder, maar dit blijft een goed boek om te vragen voor de feestdagen omdat het zich afspeelt rondom Kerstmis. Hij komt vaak weer terug als een van de Young Adult boeken voor op je verlanglijstje! Alleen maar winterse taferelen! Smullen geblazen. Dit boek koop je voor €10.

Young Adult boeken voor op je verlanglijstje

13. Voor eeuwig en altijd van Sarah Dessen is het nieuwste boek van Sarah Dessen. Ik had al eerder twee boeken van haar gelezen en dat waren hele fijne boeken. Deze zal zeker ook heel fijn zijn, hij is verkrijgbaar voor €19,95. Het omslag is trouwens echt prachtig, zoals je kunt zien.

14. Firelight van Sophie Jordan heeft een nieuw jasje gekregen afgelopen jaar, het boek is namelijk van uitgeverij gewisseld! Nu kun je hem kopen voor €12,50 en hij is ook nog eens hardcover. Win-win.

15. Warcross is het nieuwste boek van de succesvolle Young Adult auteur Marie Lu (bekend van de Legend serie). Het boek is echt prachtig vormgegeven en alleen daarom moet je hem al hebben. Het verhaal is tevens erg goed, je leest de recensie hier en je koopt het boek voor €18,99.

Heb jij nog Young Adult boeken voor op je verlanglijstje met Sinterklaas?

3 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *