15 tekenen waaraan jij herkent dat je een Netflix verslaving hebt - Adorable Books
TV-series

15 tekenen waaraan jij herkent dat je een Netflix verslaving hebt

netflix-logo

Ik ben Yara en ik ben verslaafd aan Netflix. There. I said it. Vandaag zet ik 15 tekenen op een rijtje waaraan jij kunt herkennen dat jij óók een Netflix verslaving hebt. Lees je mee?

1. ‘Nog maar één aflevering, dan ga ik slapen’ eindigt in ‘ik heb vannacht het hele seizoen gekeken’. Je kunt nooit ‘nee’ tegen Netflix zeggen. Netflix zegt ook nooit nee tegen jou.

2. Jij bent het vaste aanspreekpunt van je vrienden als het om series en films gaat. ‘Welke film moet ik echt kijken?’, jij weet direct te benoemen dat er zojuist allerlei nieuwe Kerstfilms op Netflix zijn geplaatst.

3. Soms zeg je je vrienden af omdat je de hele dag alleen maar series aan het kijken bent.

4. Als de aflevering van een serie is afgelopen, zul je hem nooit uitzetten. Nope, je doet écht aan bingewatching. Dat de afleveringen automatisch doorlopen is voor jou ideaal.

5. Geen Wi-Fi betekent geen Netflix. Wat moet je nu met je leven doen?

6. … dat moment wanneer het nieuwste seizoen van House of Cards is gereleased en je de hele avond (én nacht!) moet doorkijken. Gevolg? Wallen tot je knieën en het gehele seizoen gekeken.

7. Als mensen zeggen dat je verslaafd bent, zeg je dat Netflix een passie is. Meer niet. (Dat je opvalt dat het logo wat is aangepast, laten we nu maar achterwege)

8. Je kijkt van verschillende series een paar afleveringen, maar volgt er eigenlijk geen één.

9. Je kunt het je niet voorstellen waarom Friends niet op de Nederlandse Netflix staat (en wel op de Amerikaanse!) en bent zelfs van plan Netflix hiervoor aan te schrijven.

10. Geen boek bij je, maar wel een volle batterij op je telefoon én is er toevallig Wi-Fi in de buurt? Tijd voor Netflix. No way dat je Netflix enkel thuis kijkt, Netflix is altijd met je mee.

11. Je hebt de TV al wekenlang niet meer aan gehad. ‘Ohja, ik heb een TV’

12. Je houdt dagelijks bij welke nieuwe series en films op Netflix zijn geplaatst.

13. Wanneer iemand je liefde voor Netflix niet begrijpt, is je relatie direct over met hem/haar.

14. Je kijkt uit naar de dag waarop nieuwe afleveringen van je favoriete series worden geplaatst. PLL is echt super spannend.

15. Als je de laatste aflevering hebt gekeken van een serie ben je gebroken. Je kunt niets anders meer doen dan keihard huilen in een hoekje. (en een nieuwe serie beginnen te kijken.)

IcpiOwd1

Ben jij ook zo verslaafd aan Netflix? 

Previous Post Next Post

7 Comments

 • Reply Nicole november 20, 2015 at 10:10

  Was nooit zo van de series, maar moet eerlijk bekennen dat ik de laatste tijd toch wel steeds vaker bij Netflix te inden ben.. Helemaal herkennen doe ik mezelf nog niet in deze 15 tekens, maar ben benieuwd hoe lang dat nog duurt 😛

 • Reply Anouk november 20, 2015 at 10:17

  Haha vooral nummer 1 is super herkenbaar. Ik heb er misschien nog wel eentje. Als je langer dan een bepaalde tijd kijkt, komt er een balkje in beeld die vraagt of je verder wil kijken. Daar kan ik me zo aan irriteren, natuurlijk wil ik verder kijken! Haha

 • Reply Tamara november 20, 2015 at 10:59

  Super herkenbaar, leuk artikel!

 • Reply Noa november 20, 2015 at 20:16

  Gelukkig, ik ben niet verslaafd. Haha.

 • Reply Naomi november 20, 2015 at 20:18

  Ik herken me er toch wel een beetje in hoor..
  x

 • Reply Esther november 22, 2015 at 15:22

  Haha, super leuk. Ik heb wel netflix. Maar ik ben echt niet verslaafd.

 • Reply Vivian november 27, 2015 at 20:32

  Haha yep, heel herkenbaar! Ik keek altijd best wel veel gewoon tv, maar nu eigenlijk alleen nog Netflix. O ja, en al die dvd’s die op zolder staan te verstoffen…

 • Leave a Reply