Films

15 leuke films om met je vriend te kijken

BRADLEY COOPER stars in BURNT

Ik schreef al eerder een artikel over leuke films die je met een jongen kan kijken, maar dat is alweer meer dan een half jaar geleden. Tijd voor een update! Dit zijn leuke films om met je vriend te kijken. 

Sully

Op 15 januari 2009, was de wereld getuige van het ‘Mirakel op de Hudson’ toen piloot Chesley Sully Sullenberger zijn defecte vliegtuig met een noodlanding op het ijskoude water van de Hudson rivier wist te landen. Hij redt met deze spectaculaire manoeuvre de levens van alle 155 passagiers aan boord. Maar terwijl Sully geroemd wordt door het publiek en de media om zijn buitengewone reddingsactie en vliegprestatie, is er een onderzoek gaande dat zijn reputatie en carrière dreigt te vernietigen.

Een super indrukwekkende film en het is bijna niet te geloven dat dit in 2009 écht is gebeurd. Bizar!

The Martian

Tijdens een Mars-missie worden astronaut Mark Watney en zijn teamleden overvallen door een hevige storm. Zijn teamleden denken dat Watney het niet heeft overleefd en laten hem achter op de barre planeet. Maar Watney is niet dood en moet met beperkte voorzieningen al zijn vindingrijkheid en intelligentie aanwenden om de vluchtleiding op aarde te laten weten dat hij nog in leven is.

The Martian is zo’n film waar je gewoon twee en een half uur geboeid naar kijkt. De film speelt zich voor een groot deel af op de planeet en er is weinig échte actie, maar toch zat ik op het puntje van mijn stoel.

The Intern

In The Intern speelt Robert De Niro Ben Whittaker, een 70-jarige weduwnaar die ontdekt dat met pensioen zijn helemaal niet zaligmakend is. Hij grijpt zijn kans om weer mee te kunnen doen en een doel te hebben in zijn leven. Hij besluit senior stagiair te worden bij een online fashion website, opgericht en geleid door Jules Ostin (Anne Hathaway).

Een hele fijne komedie met een diepere laag. Anna Hathaway speelt haar rol weer perfect, net als Robert De Niro. Een leuke film als je gewoon je verstand op nul wil zetten. The Intern is een heerlijke ‘wegkijkfilm’!

Gone Girl

Op de dag dat hij vijf jaar getrouwd is, maakt Nick Dunne bekend dat zijn beeldschone vrouw Amy vermist wordt. De politie verdenkt hem en Amy’s vrienden onthullen dat ze bang voor hem was en dingen voor hem verzweeg. Nick zweert dat dit niet waar is, maar onder druk van de politie en de media ontstaan er langzaam maar zeker haarscheurtjes in het door Nick geschetste beeld van zijn perfecte huwelijk. Zijn leugens, bedrog en vreemde gedrag roepen vragen op. Heeft Nick zijn vrouw vermoord?

De film duurt tweeënhalf uur, maar dat is zeker niet te lang. Je wordt het verhaal ingetrokken je blijft geboeid tot de laatste seconde. Gone Girl is een van de beste thrillers die ik ooit heb gezien. Het verhaal verrast je tot het einde…

Fantastic Beasts and Where to Find Them

Fantastic Beasts and Where to Find Them begint in 1926 als Newt Scamander zijn wereldwijde excursie voor het vinden en vastleggen van een bijzondere collectie fabeldieren net heeft afgerond. Wat een simpele tussenstop in New York had moeten worden, loopt volledig uit de hand door een No-Maj (Amerikaans voor een Dreuzel) genaamd Jacob, een magische koffer, en het ontsnappen van een aantal van Newt’s fabeldieren, die wel eens problemen zouden kunnen veroorzaken voor zowel de tovenaars- als de No-Maj wereld.

Als echte Harry Potter fan moet je deze gezien hebben! En ook als je geen die hard fan bent: de film is echt de moeite waard! Hij is humoristisch en steekt super goed in elkaar. En de special effects zijn weer geweldig!

Spotlight

Een groep onderzoeksjournalisten van The Boston Globe ontdekt grootschalig kindermisbruik in de katholieke kerk van Boston. Ze ontdekken dat er vele priesters worden beschermd door de hoogste regionen van de kerk.

Deze film heeft niet voor niets twee Oscars gewonnen. Wat een super integrerende en boeiende film! Echt een aanrader als je op zoek bent naar een wat meer serieuze film. Heel interessant!

Finding Dory

De vriendelijke, maar vergeetachtige blauwe vis Dory duikt opnieuw in het diepe met haar vrienden Nemo en Marlin, tijdens een zoektocht naar haar vergeten verleden. Wat kan Dory zich nog herinneren? Wie zijn haar ouders? En waar leerde ze met walvissen praten?

Disney heeft het met ‘Finding Dory’ weer voor elkaar om een knap staaltje animatie op het witte doek te toveren. Hardop lachen geblazen met alle karakters uit Finding Dory. Deze moet je gezien hebben als je van animatiefilms houdt!

Hunt for the Wilderpeople

Een opstandige jongen (Julian Dennison) uit de stad vlucht samen met zijn chagrijnige pleegoom (Sam Neill) de wildernis in van Nieuw-Zeeland. Wanneer de twee verdwalen in de bossen moeten de twee hun meningsverschillen opzij zetten om te overleven. Een nationale klopjacht wordt georganiseerd om het duo te vinden.

Het is een beetje een arthouse film, dus daar moet je wel van houden. Maar wel een van de beste films die ik in 2016 heb gezien! Mijn vriend vond deze ook heel erg leuk.

The Nice Guys

Los Angeles, de jaren 70. Holland March is een eigenzinnige en vertroebelde privédetective die een onverwachte samenwerking met het ingehuurde werkpaard Jackson Healy aangaat. Samen trachten ze de verdwijning van een meisje op te lossen die al snel in verband wordt gebracht met de dood van een pornoster. Naarmate ze dichter bij de waarheid komen, merken ze dat er een grote samenzwering gaande is.

Zin om een grappige film samen met je vriend te kijken? Dan is The Nice Guys echt een aanrader. Ik heb echt gelachen om Ryan Gosling en Russel Crowe. Het is geen steengoede misdaadkomedie, maar hij is wel echt de moeite waard om te kijken.

The Fundamentals of Caring

Het drama gebaseerd op het boek van Jonathan Evison volgt het personage Benjamin. Vanwege de recessie, een tragedie en de scheiding van zijn vrouw gaat hij op zoek naar werk in de zorg. Snel ontmoet Benjamin de 19-jaar oude Trev, een jongeman met de spierziekte van Duchenne. Er groet een vriendschap tussen het duo en deze stuurt hen op een avontuurlijke reis. The Fundamentals of Caring is een Netflix Original film met Paul Rudd en Selena Gomez.

Ik vond The Fundamentals of Caring erg vermakelijk om te kijken. Heel origineel of verrassend was hij niet, maar gewoon leuk voor een relaxed avondje op de bank.

Room

Room vertelt het verhaal van Jack (Jacob Tremblay), een energiek jongetje van vijf dat liefhebbend wordt opgevoed door zijn ‘Ma’ (Brie Larson). Net als elke goede moeder probeert Ma haar zoon op een normale manier, veilig groot te brengen. Ze overlaadt hem met warmte en liefde, speelt spelletjes met hem en leest hem verhaaltjes voor. Maar hun leven is allesbehalve normaal: ze zitten opgesloten in een kamer van 3 bij 3 meter, zonder ramen, die door Ma eufemistisch ‘Kamer’ wordt genoemd.

Een bizarre film en een van de besten die ik ooit heb gezien. Ga deze film absoluut kijken, hij zal je nog een tijdje bijblijven! Ik was erg onder de indruk van deze film.

Deadpool

Gebaseerd op Marvel Comic’s meest onconventionele antiheld. Deadpool vertelt het verhaal van Wade Wilson (Ryan Reynolds), voormalig lid van de Special Forces nu een huurling. Na een duister experiment genezen zijn verwondingen razendsnel en bedenkt hij het alter ego Deadpool. Gewapend met zijn nieuwe gave en een goed gevoel voor (zwarte) humor gaat Deadpool op zoek naar de man die zijn leven bijna verwoestte.

Wat een heerlijke en humoristische film! Superheldenfilms kan ik altijd wel waarderen, maar dit is er eentje in het bijzonder, en dat ligt allemaal aan de flinke dosis humor!

The Jungle Book

Mowgli voelt zich niet langer thuis in de jungle wanneer de angstaanjagende Shere Khan, de tijger die zichtbaar getekend is door de mens, bezweert alles te elimineren wat hij als een bedreiging ziet. Als Mowgli de enige plek die hij kent moet verlaten, begint hij aan een fascinerende reis op zoek naar zichzelf. In gezelschap van zijn strenge mentor, panter Bagheera, en de zorgeloze beer Baloo komt hij onderweg junglebewoners tegen die nu niet bepaald het beste met hem voorhebben.

We kennen het verhaal van Jungle Book allemaal, maar heb je deze live action versie van de film al gezien? Ik was zo onder de indruk! Ik kon het niet geloven dat alleen Mowgli echt is en dat de rest allemaal geanimeerd is op de computer. Bizar.

Everest

De indrukwekkende film Everest is gebaseerd op de ongelooflijke gebeurtenissen rondom een poging om de top van de hoogste berg ter wereld, Everest, te bereiken. De bergbeklimmers krijgen te maken met de meest barre omstandigheden op aarde wanneer hun levenslange obsessie om de top van de Everest te bereiken verandert in een adembenemende strijd om te overleven.

Ook de film Everest blijft je nog wel even bij zodra je deze hebt gezien. Bizar ook dat dit echt gebeurd is en dat het er echt zo aan toegaat. Je zou er toch niet aan moeten denken….

Burnt

Hij (Bradley Cooper) had ooit met zijn fantastische gerechten de culinaire wereld aan zijn voeten, maar verloor alles door zijn wilde leven met drank en drugs. Nu is hij klaar om het succes terug te pakken, maar heeft hiervoor het beste team ooit nodig, waaronder zijn ex-geliefde Helene (Sienna Miller). Zal het hem lukken om opnieuw aan de top te komen en die derde Michelin ster te krijgen?

Een erg vermakelijke film, zeker als je van eten houdt! Het ene na het andere lekkere gerecht vliegt je om de oren. YUM!

Welke films heb jij nog niet gezien? 

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *