Films

15 films die dit jaar 15 jaar oud zijn

De tijd gaat zó snel. Ik keek laatst The Notebook en toen besefte ik dat deze film uit 2004 komt en dus al 15 jaar oud is. Bi-zar! Ik zocht nog meer films op uit dit jaar en ik sloeg steil achterover. Deze 15 films zijn dit jaar al 15 jaar oud.

1. The Notebook

Kun je geloven dat The Notebook alweer 15 jaar oud is? Het blijft een van mijn lievelingsfilms, zeker omdat Rachel McAdams en Ryan Gosling erin spelen. Het is zo’n ontroerend verhaal. Poor boy meets rich girl – cliché zou je zeggen, maar toch is deze film zo origineel door de twee verhaallijnen die erin zitten.

2. New York Minute

Ik was laatst bij Danique E. en toen zagen we dat New York Minute op Netflix stond. OMG! Jeugdsentiment! Ik heb deze film vroeger echt heel vaak gekeken. Sowieso alle films met Mary-Kate en Ashley Olsen heb ik grijs gedraaid. Als je deze film nu voor de eerste keer zou zien, is ‘ie super slecht, maar omdat hij zo’n emotionele waarde heeft, is het wel een topper hoor! 😉

3. Harry Potter and the Prisoner of Azkaban

Tsja, wat moet ik hier over zeggen? Hoe is het mogelijk dat deze film alweer 15 jaar oud is? De Steen der Wijzen komt uit 2001 en dat wil zeggen dat deze film alweer 18 jaar oud is. Nu voel ik me oud.

4. The Bourne Supremacy

The Bourne Supremacy is een vervolg op de actiefilm The Bourne Identity met Matt Damon. Daarna kwamen er nog drie vervolgen!

5. Man on Fire

Man on Fire uit 2004 is een remake van een gelijknamige film uit 1987. Een superspannende film met Denzel Washington. Dit is wel een klassieker, dus als je deze nog niet gezien hebt, is het zeker een aanrader om op je to watch list te zetten.

6. Saw

Je moet ervan houden: horror. In 2004 werd de eerste Saw-film gelanceerd en daarna volgden er maar liefst 7 delen. De films gaan over Jigsaw, een man die mensen van wie hij vindt dat ze dat verdienen ontvoert en gevangen zet in vallen die een dodelijke uitkomst kunnen hebben.

7. Spider-Man 2

Hoe bizar is het dat Spider-Man 2 alweer 15 jaar bestaat! Het eerste deel komt uit 2002 en ik denk dat iedereen die wel heeft gezien, toch? Er worden nog steeds films gemaakt over Spider-Man. Gevalletje succes dus.

8. The Terminal

Een klassieker met Tom Hanks en Catherina Zeta-Jones. Het verhaal gaat over een man die vastzit op een vliegveld, omdat hem de toegang wordt ontzegd tot de Verenigde Staten.

9. Troy

Wie herinnert zich deze film nou niet? Brad Pitt en Orlando Bloom als strijders in de ring.. Menig vrouw zal voor een van deze twee acteurs zijn gevallen in deze film.

10. Shrek 2

Shrek (uit 2001) kreeg drie vervolgen en nog een heleboel spinoffs. Wat dacht je bijvoorbeeld van een aantal kerst-specials? En Puss in Boots? Cute!

11. Eternal Sunshine of the Spotless Mind

Ook weer een gevalletje klassieker! Deze film met Jim Carrey moet je gezien hebben!

12. The Incredibles

2004 was het jaar dat de wereld kennismaakte met The Incredibles. Vorig jaar – in 2018 – kwam The Incredibles 2 uit. Bizar eigenlijk dat er zoveel tijd tussen de eerste en tweede film zat!

13. 13 Going on 30

Dit is een van mijn favoriete films! Jennifer Garner speelt hier een 13 jarig meisje die wenst dat ze 30 is. En je raadt het al: de volgende dag is ze écht 30. Maar ze weet niks meer van de afgelopen 17 jaar. Geweldige film!

14. 50 First Dates

Ook dit is zo’n klassieker. Henry Roth (Adam Sandler) werkt bij een groot aquarium-complex in Hawaï. Hij wordt verliefd op Lucy (Drew Barrymore), een meisje dat aan korte termijn-geheugenverlies lijdt. Om een relatie met haar aan te knopen moet Henry dus elke keer opnieuw zijn best doen zodat Lucy weer verliefd op hem wordt.

15. A Cinderella Story

Last but not least: A Cinderella Story. Alle films met Hilary Duff heb ik heel vaak gezien, maar deze spant denk ik wel de kroon. En oh, wat waren we allemaal verliefd op Austin Ames (Chad Michael Murray)…

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *