TV-series

15 dingen die je nog niet wist over Prison Break


Mijn god, een maand geleden begon ik aan de serie Prison Break en inmiddels ben ik al beland in seizoen 4. Het zal niet lang meer duren voordat ik aan het nieuwste seizoen, seizoen 5 ga beginnen. Maar voor die tijd wil ik je de volgende feitjes over de serie zeker niet onthouden.

1. Wanneer je de tattoo van Michael Scofield op je lichaam zou willen laten tatoeëren, zou dit ongeveer 4 jaar duren voordat het compleet is en het zal je ongeveer $20.000 kosten.

2. Om de ‘nep’ tattoo bij Wentworth Miller aan te brengen, moest hij 4,5 uur stilzitten in de make-up.

3. Wentworth Miller was pas één week voordat de opnames van Prison Break begonnen gecast.

4. De scènes die zich afspeelde in de Fox River gevangenis, zijn opgenomen bij ‘Joliet Correctional Centre’, die in 2002 haar deuren sloot. De celblokken, tuin en het ziekenhuis waren allemaal echt.

5. Fox River is een rivier die echt bestaat.

6. Van de 17 meest voorkomende acteurs in het eerste seizoen, werd op twee na (Veronica en Sofia) iedereen gearresteerd.

7. Het was eigenlijk de bedoeling dat Sara Tancredi in het eerste seizoen zou sterven, maar ze was zo populair onder fans dat ze terugkwam in het nieuwe seizoen.

8. Een aantal acteurs werden in de serie vermoord, omdat ze met andere projecten bezig waren, een daarvan was David “Tweener” Apolskis.

9. De acteur die Warden Pope speelt, heeft in 1984 zelf in de gevangenis gezeten omdat hij in het bezit was van drugs.

10. De serie is verboden om te kijken in 13 gevangenissen. Wij kunnen ons wel indenken waarom…

11. De site EuropeanGoldFinch.net heeft een tijd lang echt bestaan. Hij was helemaal nagemaakt zoals hij in de serie was, met de echte berichten uit de serie zodat fans deze konden bekijken. Nu is ie helaas offline.

12. Veel scènes werden opgenomen in de cel van een echte seriemoordenaar genaamd John Wayne Gacy.

13. Een aantal personages zijn vernoemd naar Amerikaanse presidenten. Theodore “T-bag” Bagwell werd vernoemd naar Theodore Roosevelt, Lincoln Burrows naar Abraham Lincoln, Michael Scofield naar Edward Scofield en Benjamin Miles “C-Note” naar Benjamin Franklin.

14. FOX werd voor de rechter gesleept omdat twee broers claimden dat zij exact hetzelfde TV-concept in 2001 hadden gepresenteerd aan het bedrijf.

15. Prison Break was de eerste serie die uitkwam op Blu-Ray.

Wist jij deze feitjes al?

One Comment

  • Tamara D

    Ik kijk dit met mijn 2 zoontjes 10 en 9 en die zijn helemaal hooked, wij zijn nu ook bij seizoen 4 maar die vind ik persoonlijk iets minder..

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *