Netflix,  TV-series

14 dingen die je nog niet wist over Gilmore Girls

Deze spuit elf heeft ook eindelijk de serie Gilmore Girls afgekeken. Deze serie begon al in 2000 en eindigde in 2007. Tien jaar nadat de laatste aflevering werd uitgezonden, besloot ik me ook te wagen aan deze serie, waar iedereen altijd zo enthousiast over was. Wist jij deze dingen al over Gilmore Girls? 

Voordat ik begin aan de feitjes die jij misschien nog niet wist over Gilmore Girls; wat vond ik van de serie? Nou, ik vond hem heel erg leuk. In het begin moest ik wel wennen aan de traagheid van de serie. Eerlijk is eerlijk, er gebeurt simpelweg niet heel veel in het dorpje Stars Hollow. Maar als je je daaraan overgeeft, is het een heerlijke serie die heel fijn wegkijkt. Prima om te bingewatchen, maar ook om af en toe een aflevering van te kijken. Nu ik alle 7 seizoenen van Gilmore Girls heb gezien, is het natuurlijk tijd voor het vervolg, dat bijna 10 jaar later is opgenomen: Gilmore Girls: A Year in the Life.

via GIPHY

1. Rory Gilmore is verslaafd aan koffie. Maar in real life lust ze helemaal geen koffie! Daarom is de ‘koffie’ die ze drinkt in de serie eigenlijk cola.

via GIPHY

2. Luke was eigenlijk alleen ingehuurd voor de eerste aflevering. Maar er was zoveel chemistry tussen hem en Lorelai, dat hij mocht blijven.

via GIPHY

3. Milo Ventimiglia (Jess) en Alexis Bledel (Rory) hebben in het echt ook gedatet: voor 3,5 jaar zelfs!

via GIPHY

4. Liza Weil deed auditie voor Rory en kreeg haar rol niet. Maar de producers vonden haar zo leuk dat ze een rol erbij schreven: die van Paris Geller.

via GIPHY

5. Bizar: Keiko Agena (Lane Kim) was 26 toen ze de 15-jaar oude Lane speelde in seizoen 1.

6. Als je Pretty Little Liars ook kijkt, zou de set van Gilmore Girls je bekend voor kunnen komen. Dat klopt ook, het is dezelfde set! En er zijn ook scènes van Hart of Dixie opgenomen.

7. De acteurs hebben niks geïmproviseerd in de serie.

8. Lane’s vader woont bij Lane en haar moeder, maar we hebben hem nog nooit gezien. Ook weer zo’n bizar feitje!

via GIPHY

9. De familie Huntzberger refereert naar de Sulzberger familie, die de eigenaar is van The New York Times.

10. Liza Weil (Paris Geller) was in het echt helemaal niet zo goed op school. En dat terwijl haar karakter als Paris dat wel is.

via GIPHY

11. Lauren Graham (Lorelai) en Alexis Bledel (Rory) zijn de enige twee acteurs die in alle 154 afleveringen voorkomen.

12. Als je alle 7 seizoenen van Gilmore Girls hebt gezien, heb je in totaal 4 dagen en 16 uur, oftewel 112 uur Gilmore Girls gekeken.

13. In totaal heeft Kirk 62 verschillende baantjes gehad verspreid over de 7 seizoenen.

via GIPHY

14. Toen Sookie in seizoen 7 zwanger was, was ze in het echt ook zwanger! De producers hebben dit speciaal voor haar in de serie geschreven.

Mocht je Gilmore Girls nog niet hebben gezien: alle 7 seizoenen staan op Netflix!

One Comment

  • Luna

    Wist je dat Lane later docent speelde in 13 reasons way? Ik vind Gilmore Girls kijken heerlijk om te doen voor het slapengaan. Lekker onder mijn dekbed, tablet erbij en buiten regen haha

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *