TV-series

13 redenen waarom je 13 Reasons Why moet kijken

13 reasons why

Onlangs verscheen de serie 13 Reasons Why op Netflix. Selena Gomez was de executive producer, en ik ben een groot fan van haar. Je begrijpt: ik moest en zou de serie kijken. De trailer zag er ontzettend goed uit! In een hele korte tijd keek ik de serie en ik vertel je vandaag 13 redenen waarom je de serie moet kijken. Ik ga je overhalen.

A post shared by Selena Gomez (@selenagomez) on

1. De cast is geweldig. Niet alleen in de show, maar vooral juist buiten de show, bijvoorbeeld op Instagram. Echte #squadgoals.

2. De serie laat inzien wat de gevolgen zijn van pesten, maar ook van andere acties.

A post shared by Selena Gomez (@selenagomez) on

3. De muziek die gebruikt wordt is geweldig. Ik heb echt keihard zitten springen door de cover van Only You van Selena Gomez. That girl is talented!

4. De serie is super verslavend! Elke aflevering eindigt weer met nieuwe vragen waardoor je echt door moet kijken.

5. Je wordt heel erg bewust van de impact van zelfmoord. En wat iemand aan heeft gezet om het te plegen.

6. Het verhaal wordt op een hele bijzondere manier verteld, namelijk door middel van cassettebandjes. Terwijl je aan het luisteren bent zie je wat er allemaal heeft plaatsgevonden. Wat Hannah zo ver heeft gekregen om dit te doen.

7. Het is een verfilming van het gelijknamige boek van Jay Asher. Do I need to say more?

A post shared by Selena Gomez (@selenagomez) on

8. We zijn allemaal wel gewend aan al die American high school taferelen. De drama en alles wat je daar ziet gebeuren (zoals bij Mean Girls) kennen we inmiddels wel. Maar deze serie is alles behalve een klassieke high school drama en maakt het daarom extra uniek!

9. De serie heeft een hele grote achterliggende gedachte en bevat daardoor ook een heel boeiend verhaal. Je moet doorkijken.

10. De serie laat echt alles zien wat er heeft plaatsgevonden in Hannahs leven. En ook echt gedetailleerd.

A post shared by Selena Gomez (@selenagomez) on

11. De serie is niet zo’n detective waarbij je erachter moet komen dat iemand is vermoord, maar je weet van te voren al dat Hannah dood is. Dat maakt het ook wel lastiger, want je gaat om haar geven.

12. Er zit heel veel mysterie in de serie. Je weet wel dat er 13 tapes zijn, maar wie staan er allemaal op? Wat hebben zij allemaal gedaan?

A post shared by ? (@claysbikergang) on

13. Clay. Echt, hij is de allerbeste hoofdpersoon ever. Ik vind hem zo leuk. Zijn stem alleen al. En je hebt echt vanaf het begin al duizend-en-een-vragen over hem en zijn leven. I luvvvv him.


13 Reasons Why kun je kijken op Netflix. Het hele seizoen staat er op en je kunt dus lekker bingewatchen! Heb jij de serie al gezien?

Previous Post Next Post

7 Comments

 • Reply Isabelle april 14, 2017 at 08:28

  Ik heb de serie ook echt in één ruk uitgekeken! Ik vond het boek al prachtig maar vind de serie zo mogelijk nog beter. Het is wel een paar jaar geleden dat ik het boek las dus dat scheelt misschien ook wel haha.
  Ik vond het goed om te zien hoe ze echt ALLES in beeld brengen al zorgde dat wel voor nogal heftige scenes!

 • Reply Anne - Ditisanne.nl april 14, 2017 at 10:21

  Leuk! Ik ben momenteel nog met Gilmore Girls bezig maar als die klaar is ga ik over naar 13 Reasons Why. Je hebt me overgehaald! 😉

 • Reply Sanne april 14, 2017 at 14:06

  Ik denk dat ik deze serie ook ga kijken! Ik ben nu bezig met Riverdale maar daar moet ik weer twee weken bij wachten. Deze serie kan ik er denk goed naar volgen!

 • Reply Anneke april 16, 2017 at 11:35

  Ik vond het ook heel mooi, ik ga snel het boek lezen. <3

 • Reply Esther april 16, 2017 at 16:57

  Ik heb er al veel over gehoord, ik denk dat ik er zo meteen gelijk aan ga beginnen! Lijkt me heel indrukwekkend!

 • Reply Esther mei 3, 2017 at 18:50

  Ik vond het een geweldige serie! Ik hoop ook echt dat het waar is, dat er een seizoen 2 komt.

 • Reply Katherine augustus 11, 2017 at 14:47

  Ik.heb de hele serie gekeken alle afleveringen ik zelf vind het best wel leerzaam want nu als er iemand in jouw omgeving is die zich zo gedraagt zoals hannah dan weet je dat er iets aan de hand is en kun je misschien nog iets voor die gene betekent voor dat hij/zij denkt dat de enige uitweg zelfmoord is

 • Leave a Reply