Netflix,  TV-series

13 dingen die je nog niet wist over 13 Reasons Why

13 Reasons Why is dé hitserie van 2017. Wij zijn alle vier verslaafd geweest en hebben de serie in no time af gekeken. Wist jij deze dingen al over 13 Reasons Why? Let op, spoiler alerts! 

1. Jay Asher (de schrijver van het boek 13 Reasons Why) werd geïnspireerd geraakt door een familielid dat zelfmoord probeerde te plegen.

2. Als je het adres van Clay opzoekt op Google Maps (231 Bayview Street, San Rafael, CA), zie je de rode Ford Mustang van Tony voor de deur, inclusief de filmende crew! Grappig!

via GIPHY

3. Katherine Langford (Hannah Baker) deed auditie voor Hannah en voor Jessica via Skype.

4. 13 Reasons Why gaat over depressie, zelfmoord en misbruik. Tijdens de opnames werd het soms zo moeilijk, dat er een ’therapy dogs’ naar de set werden gebracht. Kleine schattige puppies om de rest even te vergeten.

5. Veel van de acteurs hebben lange gesprekken met psychologen en specialisten gevoerd om de situatie van hun karakters te begrijpen.

6. 13 Reasons Why maakt gebruik van warme kleuren om aan te geven dat iets zich in het verleden afspeelt (voor Hannah’s zelfmoord) en koude kleuren om aan te geven dat het erna afspeelt. Een ander handig trucje om te weten wanneer de scène zich afspeelt: kijk naar het litteken van Clay op zijn voorhoofd.

7. In eerste instantie was het de bedoeling dat Selena Gomez de hoofdrol zou vertolken. Maar toen (in 2012) was het ook nog de bedoeling dat het een film zou worden en geen serie. Toch heeft Gomez nog meegeholpen achter de schermen als executive producer.

8. Christian Navarro (Tony) moest leren autorijden voordat de opnames begonnen. Anders had hij nooit in zijn rode Mustang kunnen rijden!

via GIPHY

9. Katherine Langford (Hannah) komt uit Australië en moest een Amerikaans accent gebruiken voor de serie.

10. Wist je al dat er een tweede seizoen komt van 13 Reasons Why?

11. De naam Hannah is een palindroom en het staat symbool voor de twee kanten van de tapes.

12. De schrijver van het boek heeft er over nagedacht om Hannah haar zelfmoordpoging te laten overleven, maar hij veranderde zijn gedachten toch vanwege de impact en het bewustzijn van zelfmoord.

via GIPHY

13. In het boek luistert Clay de tapes allemaal in 1 nacht. We weten inmiddels dat het ééuwen duurt voordat Clay alle bandjes heeft geluisterd.

Wist jij deze dingen al over 13 Reasons Why? 

BewarenBewaren

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *