Lijstjes

13 dingen die je herkent als je een booklover bent #2

Een tijdje geleden maakte ik een lijstje met 13 dingen die je herkent als je een booklover bent. Tijd voor een deel twee! 

1. Dat je zit te lezen in de trein en degene naast je (die je helemaal niet kent) begint tegen je te praten. ZIE JE NIET DAT IK AAN HET LEZEN BEN?!

2. Tot diep in de nacht lezen omdat je boek zo spannend is en je weet dat je eigenlijk moet gaan slapen, omdat je er morgen vroeg uit moet.

3. Alles gebruiken als boekenlegger. Maar dan ook echt alles: een kaartje van een nieuw kledingstuk, een stukje krantenpapier, papier van een snoepje, een zakdoekje, je oortjes of gewoon een ander boek..

4. Een boek als cadeau geven aan iemand anders. Dat is toch het beste cadeau dat je iemand kunt geven?

5. Dat je mensen gaat vergelijken met karakters uit boeken die je gelezen hebt.

6. Het haten als mensen zeggen: “Ben je nu alweer aan het lezen?” JA! ALWEER JA!

7. Een beetje verlegen worden als iemand uitgebreid naar je boekencollectie kijkt. Want ja, daar staat ook de 50 tinten-trilogie in. En alle delen van Gossip Girl en It-Girl die je al minstens 5 keer allemaal hebt gelezen.

8. Samen lezen met je vriend of vriendin. LOVE!

9. Je hele virtuele Bol.com mandje volgooien met boeken en twee minuten later alles weer wegklikken. 200 euro aan boeken kopen? Misschien iets te veel van het goede.

10. Best. Feeling. Ever.

11. Als je hoort dat er een vervolg komt op het boek waar je zo dol op bent. OMG, PARTEHH!!

12. Een nieuwe boekenkast nodig hebben, omdat het er allemaal niet meer in past.

13. Jaloers zijn op Merlijn omdat hij 7364 boeken in zijn tas kan doen en zijn tas dan nog steeds draagbaar is. LIFE’S UNFAIR!

Welke punten herken jij allemaal? 

Tedje (1993) leest het liefst romans, maar een spannende thriller wordt ook altijd gewaardeerd. Ze werkt als freelance content creator en je kunt haar wakker maken voor lekker eten.

16 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.