Films

12 dingen die je niet wist over The Hunger Games

The Hunger Games is een mega populaire boekenserie, maar ook de films waren enorm in trek. Wij als boeken- en filmfreaks hebben de boeken verslonden en hebben we de films natuurlijk ook allemaal gezien. Maar wist je deze feitjes al over het eerste deel van The Hunger Games de film? 

1. Voor de eerste film kreeg Jennifer Lawrence 500.000 dollar. Voor haar was dat destijds een méga bedrag. Toen wist ze nog niet dat ze voor Catching Fire 10 miljoen dollar zou krijgen….

2. Panem bevindt zich in het post-apocalyptische Noord-Amerika. The Capitol is in de Rocky Mountains, waarschijnlijk is het de stad Colorado. District 12 (waar Katniss opgroeide) is waarschijnlijk Kentucky of West Virginia.

3. Woody Harrelson (Haymitch) is vegetarisch in het echt. Als je hem ziet eten is het altijd groente of fruit.

4. Liam Hemsworth (Gale) en Jennifer Lawrence (Katniss) hebben hun blonde haar bruin geverfd voor hun rollen in de film, terwijl Josh Hutcherson (Peeta) zijn bruine haar juist blond heeft geverfd.

5. Elizabeth Banks (Effie) besteedde iedere dag op de set 45 minuten aan een manicure voor haar nagels. Heel belangrijk!

6. Deze actrices waren ook nog in de race voor de rol van Katniss: Emma Roberts, Chloë Grace Moretz, Shailene Woodley en Hailee Steinfeld.

7. Alex Pettyfer was ook in de race voor de rol van Peeta. Gelukkig is dat Josh Hutcherson geworden zeg!

8. In het boek verliest Peeta zijn been vanaf zijn knie. Deze wordt later geamputeerd en wordt er een prothese geplaatst. In de film gebeurt dit echter nooit.

9. Er werden zo’n 1.800 kostuums gemaakt voor de eerste film. Veel van deze kostuums zijn handgemaakt. Bizar!

10. Er waren 35 fulltime make-up artists en 450 pruiken op de set voor de eerste film van The Hunger Games.

11. De signature vlecht van Katniss duurt maar 20 minuten om te maken.

12. Alle hoofdrolspelers in de film waren op een dieet met veel proteïne en moesten iedere ochtend sporten. Toch werd er iedere dag vanille ijs geserveerd op de set.

10 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *