Films

11x boeken die je moet lezen voor de verfilming uitkomt in 2017

verfilming

Oh my! Het is bijna zo ver: 2017 staat om de hoek. In dit artikel zetten we allerlei boeken op een rijtje die dit jaar als verfilming uit zullen komen. Deze boeken moet je echt lezen!

1. The Circle van Dave Eggers

Mae Holland kan haar geluk niet op als ze wordt aangenomen bij de Cirkel, het machtigste internetbedrijf ter wereld. De persoonlijke e-mails van de gebruikers, hun sociale media, betalingsverkeer en aankopen zijn met elkaar verbonden door een universeel besturingsprogramma. Het resultaat: iedereen heeft slechts één online identiteit. Een nieuw tijdperk van openheid en gemeenschapszin is aangebroken.

The Circle verschijnt op 28 april 2017

2. Fifty Shades Darker van E.L. James

Jamie Dornan en Dakota Johnson zijn terug als Christian Grey en Anastasia Steele in de nieuwe spraakmakende film Fifty Shades Darker, gebaseerd op het tweede boek (Vijftig Tinten Donkerder) van de bestselling boekenreeks van E L James.

Fifty Shades Darker verschijnt op 10 februari 2017

3. Before I Fall van Lauren Oliver

Samantha Kingston leidt een perfect leventje: ze is populair op school, ze heeft verkering met de knapste jongen van het football-team en ze wordt aanbeden door haar drie beste vriendinnen. Vrijdag 12 februari zal niet anders zijn dan wederom een perfecte dag. Maar… die loopt anders dan verwacht: Sam wordt gedwongen goed naar zichzelf en de mensen om haar heen te kijken. Maar is het niet te laat, kan Sam nog veranderen?

Before I Fall verschijnt op 27 april 2017

4. Wonder van R.J. Palacio

‘Ik heet August, en ik ga niet beschrijven hoe ik eruitzie. Wat je ook denkt, ik weet bijna zeker dat het erger is.’
Auggie Pullman is geboren met een gezichtsafwijking, en ook na veel operaties ziet hij er nog heel ongewoon uit. Hij doet zijn best niet op te vallen, maar mensen schrikken als ze hem zien, en ze staren of kijken weg.
Als hij tien is gaat hij voor het eerst naar een gewone school. Auggie is bang dat hij niet geaccepteerd zal worden, en hij krijgt gelijk. Zijn klasgenoten negeren hem en sommigen beginnen hem te pesten. Maar er is één meisje dat zich niet door Auggies uiterlijk laat afschrikken…

Wonder verschijnt op 7 april 2017

5. The Zookeepers Wife van Diane Ackerman

Dit waargebeurde verhaal gaat over Jan Zabinska en zijn vrouw Antonina, die honderden Joden tijdens de Tweede Wereldoorlog uit handen van de nazi’s wisten te houden door tijdelijk onderdak te bieden in verlaten dierenkooien in hun dierentuin.
Het vertelt op onnavolgbare wijze het bewogen verhaal van Antonina, de vrouw van de directeur van de dierentuin in Warschau, en haar gezin. Maar ook dat van de dieren in de dierentuin, de ’tijdelijke’ Joodse bewoners die er zich schuilhielden en van Warschau in een allesverwoestende oorlog.

The Zookeepers Wife verschijnt op 31 maart 2017.

6. Let It Snow van onder meer John Green

Kerstavond, een sneeuwstorm en een gestrande trein vol jongeren. Tel daarbij op een flinke dosis liefdesverdriet, schuldgevoel en onvervulde verlangens, en je krijgt een heerlijke roman met drie innemende hoofdpersonen. Topauteurs John Green, Maureen Johnson en Lauren Myracle trakteren ons op drie onweerstaanbare verhalen, die aan het eind van ‘Let it snow’ prachtig bij elkaar komen.

Let It Snow verschijnt op 22 november 2017.

7. Looking for Alaska van John Green

Miles Halter is gefascineerd door ‘Beroemde laatste Woorden’ én hij is zijn saaie leventje thuis meer dan zat. Hij schrijft zich in voor een kostschool in Alabama en gaat op zoek naar ‘Het Grote Misschien’, zoals ook de dichter Rabelais op zijn sterfbed deed.
Eenmaal aangekomen op Culver Creek maakt Miles kennis met zijn kamergenoot Chip Martin – de Kolonel – en met Alaska Young. Slimme, grappige, mooie, onvoorspelbare, sexy Alaska, voor wie Miles valt als een blok en die hem Het Grote Misschien in katapulteert, Miles ontredderd achterlatend.

De verschijningsdatum van Looking for Alaska is helaas nog onbekend.

8. A Monster Calls van Patrick Ness

Het monster verscheen net na middernacht. Maar het is niet het monster dat Conor verwachtte, het monster uit de nachtmerrie die hij bijna elke nacht heeft gehad sinds zijn moeder ziek werd. Die met de duisternis, de wind en het geschreeuw. Het monster uit zijn achtertuin is anders. Oud. Wild. En hij wil het meest gevaarlijke van alles van Conor, hij wil de waarheid.

A Monster Calls verschijnt op 2 februari 2017.

9. A Dog’s Purpose van W. Bruce Cameron

A Dog’s Purpose gaat over een hond die meerdere keren is gereïncarneerd. Bij ieder baasje is hij op zoek naar een nieuw doel dat hij heeft om zijn leven compleet te maken.

A Dog’s Purpose verschijnt op 27 januari 2017. 

10. Big Little Lies van Liane Moriarty (TV-serie)

Op de pittoreske basisschool Pirriwee Public eindigt het jaarlijkse ouderfeest in een chaos. Met gillende sirenes. Schreeuwende mensen. Een verbijsterde schooldirecteur. En een van de ouders: dood. Is er sprake van moord, een tragisch ongeluk of van een vreselijk ontspoorde ruzie? Wat de ouders van Pirriwee Public zullen leren is dat soms de kleinste leugens het aller gevaarlijkst zijn… Grote kleine leugens biedt een briljante kijk op ex-mannen en nieuwe vrouwen, moeders en dochters, op schoolpleinschandalen en de leugens die we onszelf vertellen om te overleven. Met haar nieuwe roman bewijst Liane Moriarty wederom dat ze een ster is in het schrijven van vlijmscherpe, grappige, soms pijnlijke maar altijd intrigerende pageturners.

Big Little Lies verschijnt op 19 februari 2017.

11. Famous in Love van Rebecca Serle (TV-serie)

Een gewone student krijgt een enorme grote kans om mee te spelen in een Hollywood mega-blockbuster film. Ze moet vanaf dan navigeren door een onmiskenbare chemie tussen haar twee mede-hoofdrolspeelsters, terwijl ze de waarheid van een verdwenen popster boven water probeert te krijgen.

Famous in Love verschijnt op 18 april 2017. 

Note: het kan zijn dat bepaalde films later zullen verschijnen. Dit is natuurlijk afhankelijk van de productie van de film. We hebben gebruik gemaakt van verschillende bronnen om de komst van de desbetreffende film in 2017 te bevestigen. 

Naar welke verfilming kijk jij het meest uit?

6 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *