goede films Pathé Thuis
Films

11 goede films op Pathé Thuis

Nu de bioscopen weer dicht zijn, kun je heel goed een thuisbioscoop inrichten! Kies een goede film uit op Pathé Thuis, popcorn en frisdrank erbij, beentjes omhoog en genieten maar! Wij zetten 11 goede films op Pathé Thuis voor je op een rijtje die je gezien moet hebben.

Goede films op Pathé Thuis

Green Book
Tony Lip, een uitsmijter, zit zonder werk en besluit een baan aan te nemen als chauffeur. Hij moet een Afro-Amerikaanse klassieke pianist rondrijden op tour door het zuiden van Amerika. Ik zag Green Book vorige week voor het eerst, maar ik snap wel dat deze film zoveel prijzen in de wacht heeft gesleept! Wat een mooie, ontroerende en grappige film. Een hartverwarmende feelgoodfilm die mij deed denken aan de Franse film Intouchables, maar dan zijn de rollen omgedraaid. Het acteerwerk van de twee hoofdrolspelers is uitstekend en het verhaal zet je écht aan het denken. Echt een aanrader!

Bohemian Rhapsody
Freddie Mercury, zanger van Queen, groeit uit tot een van de meest geliefde entertainers ter wereld. De band heeft met hun met iconische liedjes een revolutionair geluid, maar de levensstijl van Freddie laat de band bijna ineenstorten.

Dé film van 2018 was toch wel Bohemian Rhapsody. Iedereen had het erover en ook zowat iedereen die ik ken was naar de bioscoop geweest om deze film te aanschouwen. En dat was het dubbel en dwars waard. Wat is deze film goed en geloofwaardig weggezet. Extra credits naar Rami Malik, die de rol van Freddie vertegenwoordigt.

The Grand Budapest Hotel
‘The Grand Budapest Hotel’ vertelt het verhaal van een legendarische hotelmanager (Ralph Fiennes) van een beroemd Europees hotel. Tussen de oorlogen in raakt hij bevriend met een jonge medewerker (Tony Revolori) die een vertrouweling van hem wordt. Het verhaal draait om de diefstal van een onbetaalbaar schilderij uit de Renaissance, de strijd om een enorm familiefortuin en de omwentelingen die Europa transformeren in de eerste helft van de 20e eeuw.

Moonrise Kingdom
Als in de zomer van 1965 twee verliefde tieners Sam en Suzy van huis weglopen, is het anders zo rustige eiland aan de Amerikaanse oostkust in rep en roer. Iedereen wordt gemobiliseerd om de twee op te sporen: van de lokale padvinders onder leiding van Scout Master Ward tot aan de sullige sheriff Captain Sharp die een geheime affaire heeft met de moeder van Suzy. Een dreigende storm en de komst van de strenge Social Services dame zetten de gebeurtenissen op scherp.

Anderson denkt aan de allerkleinste details en dat is kenmerkend voor zijn werk. Een heerlijke film voor het oog door de prachtige beeldcomposities en de mooie pastelkleuren van het eiland. Ook muziek speelt een belangrijke rol in Moonrise Kingdom. Je moet echt een filmliefhebber zijn om deze film te kunnen waarderen denk ik, omdat de film zo bijzonder is en eigenlijk niet echt ergens over gaat. Het gaat vooral om de setting, de acteurs, de kleding, het decor, heel de sfeer bij elkaar. Ik vond het een grappige, maar vooral een hele bijzondere film. Ik heb echt genoten!

1917
Op het hoogtepunt van de Eerste Wereldoorlog krijgen twee jonge Britse soldaten Schofield (George MacKay; bekend van Captain Fantastic) en Blake (Dean-Charles Chapman; van Game of Thrones) een op het eerste gezicht onmogelijke missie toegewezen. In een race tegen de klok moeten ze vijandelijk terrein betreden en een boodschap afleveren waarmee zij een dodelijke aanval op honderden soldaten kunnen voorkomen – waaronder Blake zijn eigen broer.

Het meest bijzondere aan deze film is dat het lijkt alsof het een ‘single-shot’ film is. Alsof je naar één lange onafgebroken take kijkt. Tijdens het kijken denk je de hele tijd: hoe hebben ze dit in hemelsnaam gefilmd? In werkelijkheid bestaat de film uit meerdere takes, maar dat is eigenlijk niet te zien. Een gewaagde keuze, maar het pakt meer dan spectaculair uit.
Lees hier de volledige recensie van 1917.

Prisoners
Keller Dover (Hugh Jackman) wordt geconfronteerd met de ergste nachtmerrie van een ouder. Zijn zes jaar oude dochter Anna en haar vriendinnetje Joy worden vermist. Het enige aanknopingspunt is een vervallen camper die eerder in hun straat stond geparkeerd. Rechercheur Loki (Jake Gyllenhaal) leidt het onderzoek en arresteert de bestuurder Alex Jones (Paul Dano). Wegens gebrek aan bewijs moet hij de verdachte echter weer laten gaan. Wetende dat het leven van zijn dochter op het spel staat besluit Dover het heft in eigen hand te nemen.

Deze film moet je gezien hebben! Hij is super spannend en heeft echt een sick plot. Bizar! Prisoners was een film die me nog lang bijgebleven is en ik heb hem hierna een keer gezien. De acteurs zijn allemaal steengoed!

Whiplash
Andrew Neyman (Miles Teller), een jonge jazzmuzikant, is vastberaden om koste wat kost de beste drummer van zijn elitaire conservatorium te worden. De briljante muziekdocent Terence Fletcher (J.K. Simmons), die bekend staat om zijn gevreesde, spartaanse lesmethodes, leidt het beste jazz-ensemble van de school. Hij ontdekt de ambitieuze drummer en zorgt ervoor dat Andrew in zijn band terecht komt. Onder invloed van de tiranieke Fletcher wordt Andrews streven naar perfectie een onoverkomelijke obsessie. Zijn meedogenloze leraar drijft hem tot het uiterste van zijn muzikale en fysieke kunnen, maar ook bijna tot waanzin.

Wat mij betreft is dit een van de beste films die ik ooit heb gezien. De film steekt in alle opzichten goed in elkaar. Het acteerwerk is briljant, maar ook de strakke cameravoering maakt de film tot een topfilm. Close-ups van een zwetende Andrew die tot bloedens repeteert en na een heftig auto-ongeluk het nog voor elkaar krijgt om op het toneel te verschijnen. De vraag die constant in je hoofd dwaalt: doet Fletcher er goed aan om zijn leerlingen zo te terroriseren? Hoe ver mag een leraar gaan?

Life of Pi
De jonge Pi overleeft een grote zeeramp, samen met een grote Bengaalse Tijger. Ze zijn de enige overlevenden. In een kleine reddingsboot moeten ze samen proberen te overleven. Wat is dit een mooie film! De setting is zo ontzettend mooi, de dieren zijn prachtig gemaakt en het verhaal is ontroerend. De band tussen het dier en de gebeurtenissen die zij meemaken zijn onvoorstelbaar. Fantasierijk. Een film die je gezien moet hebben!

The Theory of Everything
The Theory of Everything vertelt het buitengewone en inspirerende levensverhaal van de briljante en gerenommeerde astrofysicus Stephen Hawking (Eddie Redmayne), zijn liefdesrelatie met Jane Hawking (Felicity Jones) en zijn gevecht tegen de ziekte ALS. De film is gebaseerd op de memoires ‘Travelling to Infinity: My Life with Stephen’ geschreven door Jane Hawking en is geregisseerd door Academy Award winnaar James Marsh (Man on Wire). Niet gek dat Eddie Redmayne een Oscar kreeg voor zijn rol in deze film, want wauw, wat is de film mooi zeg! Echt zeker de moeite waard om te kijken. En vergeet niet om er een zakdoekje bij te pakken.

Baby Driver
De getalenteerde jonge bestuurder van vluchtauto’s Baby (Ansel Elgort) ontmoet het meisje van zijn dromen (Lily James) en wil stoppen met zijn criminele bestaan. Als hij door zijn opdrachtgever (Kevin Spacey) gedwongen wordt om mee te werken aan een overval die gedoemd is te mislukken, zet hij zijn leven, zijn liefde en zijn vrijheid op het spel.

Deze film is een lust voor het oog én oor! In Baby Driver wordt geweldig gebruikgemaakt van muziek en actie en alle acteurs leveren een knap staaltje acteerwerk. De film zit goed in elkaar en is vermakelijk in elk opzicht. Leuk om te weten: onder de maar liefst 30 liedjes die regisseur Edgar Wright uitkoos, zitten twee Nederlandse: Radar Love van Golden Earring en Hocus Pocus van Focus.

Inception
Dom Cobb (Leonardo DiCaprio) is een meesterdief, gespecialiseerd in het “stelen” van waardevolle geheimen in de droomstaat van een mens, wanneer de geest het kwetsbaarst is. Cobb is hierdoor een gewilde speler in de verraderlijke nieuwe wereld van bedrijfsspionage, maar dit heeft hem tegelijkertijd ook tot een internationale vluchteling gemaakt, wat hem alles kan kosten wat hij ooit lief had.

Een film met Leonardo DiCaprio die je gezien moet hebben! Aan deze film hou je een ontzettende mindfuck over, zo goed is ‘ie! Ik heb hem al een aantal keer gezien en hij blijft steengoed.

Welke goede film ga jij op Pathé Thuis kijken?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.