TV-series

11 dingen die je nog niet wist over The Vampire Diaries

TVD1

In 2009 werd de eerste aflevering van The Vampire Diaries uitgebracht. Ik was direct verslaafd aan deze serie! Vandaag de dag zijn we alweer bij seizoen 7. Het lijkt alsof de tijd voorbij is gevlogen als ik terugkijk op deze serie. Vandaag zet ik 11 feitjes op een rij over The Vampire Diaries die je nog niet wist.

1. In de serie speelt Elena de oudere zus van Jeremy, maar in het echt is de acteur die Jeremy speelt een half jaar ouder.

2. Alle afleveringen van seizoen 6 hebben een titel gekregen van een liedje uit de ’90s.

3. De rol van Elena was lastig om te vervullen! Ashley Tisdale was gevraagd om de rol van Elena Gilbert te vertolken. Ashlee Simpson (zangeres, zus van Jessica Simpson) was erg gewild door CW Network. Uiteindelijk is het gelukkig Nina Dobrev geworden.

4. Niet alleen de rol van Elena was lastig om te vervullen. Paul Wesley (Stefan), Zach Roerig (Mat) en Michael Trevino (Tyler) hebben allen auditie gedaan voor de rol van Damon. Uiteindelijk heeft Ian Somerhalder de rol gekregen.

5. Ian Somerhalder had eerder auditie gedaan voor een andere vampierenserie: True Blood.

6. De naam ‘Salvatore’ zou  bijna niet voorkomen in de serie! In de boeken komt de achternaam van de gebroerders Salvatore wel voor, maar de producer wilde de achternaam in de serie wijzigen naar Whitmore. Nope, doesn’t feel right.

7. De pilotaflevering is opgenomen in Canada, de rest is in de USA opgenomen, in Georgia wel te verstaan.

8. Zach Roerig is in het dagelijks leven een single vader van een onwijs cute meisje.

9. De rol van Tyler was bijna geschapt.

10. Een liedje van de Nederlandse band Within Temptation wordt gebruikt in The Vampire Diaries: All I Need. Het nummer werd gebruikt in aflevering 19 van seizoen 1.

11. In de boeken heet Mystic Falls oorspronkelijk Fell’s Church. Ik vind Mystic Falls veel beter passen bij de serie, jij niet?

Wist jij deze feitjes over de serie? 

Previous Post Next Post

7 Comments

 • Reply Naomi mei 28, 2016 at 11:20

  Ik wist veel eigenlijk toch wel! Ben een echte fan 😀

  x

 • Reply Jolien mei 28, 2016 at 11:55

  Wat een leuke weetjes! Ik ben echt fan van de serie 🙂

  • Reply sanne januari 10, 2021 at 18:15

   Ik oook !!!!

 • Reply Kelly mei 28, 2016 at 14:08

  Leuke weetjes! Ik wist er al een aantal, maar niet allemaal. Ik vind het wel heel fijn dat ze Salvatore in de serie hebben gebruikt. Ik heb zelf de boeken ook gelezen en vind Mystic Falls toch beter dan Fell’s Church.

 • Reply Esther mei 29, 2016 at 22:04

  Ik kijk de serie niet. Misschien toch eens mee beginnen. 🙂

 • Reply Jaanneee juni 8, 2018 at 23:47

  Het is echt een top sirie 🙂

 • Reply Recensie: Ontwaken & de strijd (Vampire Diaries 1 & 2) - L.J. Smith januari 4, 2020 at 18:22

  […] wilde de boekenserie van The Vampire Diaries graag lezen omdat ik dol ben op de TV-serie. Maar het viel me al gauw op: het boek lijkt totaal […]

 • Leave a Reply