TV-series

11 dingen die je nog niet wist over Grey’s Anatomy

Er zijn weinig series die zo lang meegaan als Grey’s Anatomy. Inmiddels zijn er al 16 seizoenen en we krijgen er geen genoeg van. Ik ben pas ‘net’ begonnen met Grey’s Anatomy – ik ben nu in seizoen 4. Wisten jullie deze dingen al over Grey’s Anatomy?

via GIPHY

1. Het karakter van Alex Karev zat in eerste instantie niet in het script van de serie. Zijn rol is toegevoegd in de pilot als een vriend voor George O’Malley. Sc├Ęnes met hem zijn in het begin opnieuw geschoten of zelfs digitaal bewerkt.

2. Iedere aflevering is een naam van een liedje van een bekende artiest. Van The Beatles bijvoorbeeld.

via GIPHY

3. Kate Walsh (Addison Sheperd in de serie) zou eigenlijk maar 5 afleveringen meespelen. Maar Addison bouwde snel een ‘fanbase’ op, waardoor ze Walsh in de serie hebben gehouden.

4. Miranda Bailey was de enige rol met een karakterbeschrijving: klein, blond met krullen. Hmm, daar klopt niet veel van ­čśë

via GIPHY

5. Miranda Bailey (Chandra Wilson) en Meredith Grey (Ellen Pompeo) zijn in het echt even oud.

via GIPHY

6. Patrick Dempsey deed auditie voor de rol van Dr. Gregory House in 2004 voordat hij de rol van Dr. Sheperd in Grey’s Anatomy aannam. Gelukkig maar, anders hadden we geen McDreamy!

7. Het was in eerste instantie de bedoeling dat de show Complications zou gaan heten.

8. De naam van Joe’s bar is “The Emerald City Bar”.

via GIPHY

9. Dr. Cristina Yang heeft een PhD in biochemistry.

10. Derek Sheperd praat in de serie veel over veerboten. Op het mutsje dat hij altijd draagt in de operatiekamer staan ook veerboten.

11. Acteur Isaiah Washington (Preston Burke in de serie) deed eigenlijk auditie voor de rol van Derek Shepherd.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *