Films

11 dingen die je niet wist over The Princess Diaries

princess-diaries-

The Princess Diaries (deel 1 en 2) is zo’n film die ik al minstens zeven keer heb gezien. Waarom? Omdat hij leuk blijft en de films herinneren mij aan mijn jeugd. Jeugdsentiment! Wist jij deze dingen al over de Princess Diaries films?┬á

1. Ik durf het bijna niet te zeggen, maar afgelopen week kwam het bericht naar buiten dat Anne Hathaway wel in is voor een derde The Princess Diaries film! OMG! Wel moeten we daar nog even op wachten, want Anne is zwanger!

2. The Princess Diaries kwam uit in 2001 en de tweede film in 2004. Dat betekent dat de laatste film al twaalf jaar geleden uitkwam. Het lijkt op de dag van gisteren.

3. The Princess Diaries was de eerste film waar Anne Hathaway in speelde.

4. De kat in de film (Fat Louis) was de echte kat van Anne. Verder waren er nog drie andere katten te zien in de film die de rol van Fat Louis speelden.

5. In het begin van The Princess Diaries heeft Anne een hele grote bos met krulhaar. Dit zijn clip-ins en de cast noemde het ding ook wel ’the beast’. Ook haar wenkbrauwen zijn nep en die haartjes zijn er stuk voor stuk op gelijmd. Dat duurde een uur!

6. Tijdens de audities viel Anne Hathaway van haar stoel en toen kreeg ze meteen de rol voor de onhandige Mia Thermopolis. De rol was haar op het lijf geschreven!

7. Cameron Diaz, Eva Mendes, Drew Barrymore, Reese Witherspoon, Jennifer Love Hewitt, Kate Hudson, Jessica Alba, Jessica Biel (en nog een heleboel meer actrices) kregen de rol van Mia aangeboden, maar die hebben ze allemaal afgeslagen. Gelukkig maar!

8. In de tweede film (The Princess Diaries: The Royal Engagement) glijdt Julie Andrews van een glijbaan af met een matras. Dat doet ze zelf! Geen stuntvrouw kwam hier aan te pas dus.

9. The Princess Diaries is opgenomen in dezelfde studio als waar Mary Poppins is opgenomen. Heel grappig, want Julie Andrews speelde Mary Poppins en ze speelt ook in beide The Princess Diaries films.

10. “I’ve done a lot of flying in my time”, is dan ook een verwijzing naar Mary Poppins van Julie Andrews.

11. De eerste film waar Chris Pine in speelt is The Princess Diaries 2.

Hoe vaak heb jij The Princess Diaries gekeken?

9 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.