Documentaires,  Netflix

10 x Netflix documentaires die je moet zien

Documentaires zijn één van mijn favorieten om te kijken op Netflix. Ik vind het ontzettend interessant om waargebeurde verhalen te zien en daarnaast zijn documentaires vaak ook nog heel erg leerzaam. Vandaag som ik er 10 voor jullie op die zeker de moeite waard zijn om te kijken.

Documentaires op Netflix

1. Twinsters

Twinsters vertelt het waargebeurde verhaal van twee vrouwen die elkaar vinden via het internet. Op 21 februari 2013 krijgt de Amerikaanse Samantha een berichtje via Facebook van de Franse Anaïs. Anaïs zag namelijk een YouTube-video van Samantha en was verbaasd van de gelijkenissen. Ze ontdekt dat ze een identieke tweelingzus heeft, van wie ze het bestaan niet af wist.

2. Amanda Knox

Je hebt vast weleens van de naam Amanda Knox gehoord. De vrouw die werd verdacht van de moord op Meredith Kercher, tweemaal werd veroordeeld en vrijgesproken voor de moord. De documentaire vertelt het verhaal van Amanda Knox en de mensen die het meest betrokken waren bij haar zaak.

3. 13 novembre

13 november 2015, de verschrikkelijke dag dat er een terreuraanslag werd gepleegd in Parijs. Overlevenden en hulpverleners vertellen hun verhaal in deze documentaire, waarbij angst, saamhorigheid en moed aan bod komt.

4. Heroin(e)

Heroin(e)speelt zich af in het stadje Huntington waar een ware drugsepidemie heerst. In deze film met een Oscar-nominatie worden een vrouwelijke brandweercommandant, rechter en missionaris gevolgd in hun strijd tegen de opiatenepidemie in West Virginia.

5. Cowspiracy

De documentaire Cowspiracy brengt je iets bij over de crisis die het milieu aantast. Ontdek hoe de bio-industrie de natuurlijke hulpbronnen op aarde decimeert, en waarom deze crisis grotendeels genegeerd wordt door vele grote milieuorganisaties.

6. Icarus

Icarus vertelt het verhaal van amateurwielrenner Bryan Fogel, die erachter wil komen wat doping met het lichaam doet. Al snel onderzoekt hij een grote dopingaffaire waarbij een Russische wetenschapper en klokkenluider is betrokken.

7. 22 July

Ik denk dat iedereen zich nog wel de vreselijke terreuraanslag in Noorwegen kan herinneren. De film 22 July is officieel geen documentaire maar wel gebaseerd op feiten. Een jonge overlevende, rouwende families en heel Noorwegen roepen om gerechtigheid en proberen de vreselijke terroristische aanslag te verwerken.

8. Dirty Money

Van wurgleningen tot auto’s waarmee is gesjoemeld vanwege uitstoottests: deze documentaire onderzoekt schaamteloze voorbeelden van hebzucht en corruptie in bedrijven. Zoals je het nog nooit eerder hebt gezien.

9. FYRE: The Greatest Party That Never Happened

Je hebt vast wel gehoord van het FYRE festival dat enorm geflopt is. De documentaire FYRE vertelt het complete verhaal van het luxe muziekevenement op een chic privé-eiland dat compleet mislukt is onder de leiding van een zelfingenomen ondernemer.

10. 13th

In de diepzinnige documentaire 13th analyseren wetenschappers, activisten en politici de criminalisering van Afro-Amerikanen en de bomvolle Amerikaanse gevangenissen. Daarmee wordt de link met slavernij gelegd.

Heb jij deze documentaires al gezien op Netflix?

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *