Films

10 thrillers op Netflix die je gezien moet hebben

PRISONERS

Zin om een goede thriller te kijken maar weet je niet welke? Ik zet 10 spannende thrillers van Netflix op een rijtje die je gezien moet hebben!

Prisoners

Keller Dover (Hugh Jackman) wordt geconfronteerd met de ergste nachtmerrie van een ouder. Zijn zes jaar oude dochter Anna en haar vriendinnetje Joy worden vermist. Het enige aanknopingspunt is een vervallen camper die eerder in hun straat stond geparkeerd. Rechercheur Loki (Jake Gyllenhaal) leidt het onderzoek en arresteert de bestuurder Alex Jones (Paul Dano). Wegens gebrek aan bewijs moet hij de verdachte echter weer laten gaan. Wetende dat het leven van zijn dochter op het spel staat besluit Dover het heft in eigen hand te nemen.

Deze film moet je gezien hebben! Hij is super spannend en heeft echt een sick plot. Bizar! Prisoners was een film die me nog lang bijgebleven is en ik heb hem hierna een keer gezien. De acteurs zijn allemaal steengoed!

The Adjustment Bureau

De ambitieuze David Norris (Matt Damon) staat op het punt een zetel te bemachtigen in de Amerikaanse senaat, maar als hij de bloedmooie Elise Sellas (Emily Blunt) ontmoet en een romantische affaire met haar krijgt, verandert zijn leven drastisch. David ontdekt al gauw dat ze gevolgd worden door mannen die in opdracht van het mysterieuze ‘The Adjustment Bureau’ alles op alles zetten om te verhinderen dat ze samen zijn.

Nu ik de trailer van The Adjustment Bureau kijk, heb ik zin om deze film weer te gaan zien! Bovendien: films met Matt Damon zijn vrijwel altijd goed!

Daglicht

De succesvolle advocate Iris (Angela Schijf) ontdekt dat haar moeder (Monique van de Ven) een groot geheim met zich meedraagt. Iris blijkt een oudere halfbroer te hebben waarvan het bestaan noodgedwongen is verzwegen. De autistische Ray (Fedja van Huêt) blijkt in een tbs-kliniek te verblijven omdat hij veroordeeld is voor een gruwelijke moord. Iris trekt zich het lot van haar halfbroer aan en in haar zoektocht naar de waarheid wordt ze geconfronteerd met zaken die haar leven voorgoed zullen veranderen.

Ik had niet zoveel verwacht van deze Nederlandse film, maar ik vond hem uiteindelijk toch erg goed en zeker de moeite waard om een keer gezien te hebben. Mocht je dus op zoek zijn naar een Nederlandse spannende film, is dit een aanrader!

Shutter Island

De film speelt zich af in 1954. U.S. Marshall Chuck Aule (Mark Ruffalo) en zijn nieuwe partner Teddy Daniels (Leonardo DiCaprio) gaan op zoek naar een moordenares, die ontsnapt is uit TBS-kliniek ‘Ashecliffe Hospital’ voor langgestraften op Shutter Island, een eiland voor de kust van Massachusetts. Aangenomen wordt dat ze zich daar nog verborgen houdt. Een web van intriges en misleiding zorgt er al snel voor de nodige problemen.

Tsja, wat moet ik zeggen over Leonardo DiCaprio? Het is een van mijn favoriete acteurs, dat is een ding dat zeker is! Shutter Island moet je echt gezien hebben, zo’n gave film!

Inception

Dom Cobb (Leonardo DiCaprio) is een meesterdief, gespecialiseerd in het “stelen” van waardevolle geheimen in de droomstaat van een mens, wanneer de geest het kwetsbaarst is. Cobb is hierdoor een gewilde speler in de verraderlijke nieuwe wereld van bedrijfsspionage, maar dit heeft hem tegelijkertijd ook tot een internationale vluchteling gemaakt, wat hem alles kan kosten wat hij ooit lief had.

Weer een film met Leonardo DiCaprio die je gezien moet hebben! Aan deze film hou je een ontzettende mindfuck over, zo goed is ‘ie! Ik heb hem al een aantal keer gezien en hij blijft steengoed!

Source Code

Colter Stevens (Jake Gyllenhaal) wordt met een schok wakker in een trein op weg naar Chicago. Hoewel de passagiers hem lijken te kennen heeft hij geen idee waar – of wie – hij is. Het laatste wat hij zich herinnert is een helikoptermissie in Afghanistan. Nu zit hij in het lichaam van iemand anders, maar voor hij iets kan doen vernietigt een bomexplosie het complete treinstel en alle passagiers…

Deze film heb ik al een hele tijd geleden gezien, maar ik vond die toen echt heel cool! Hij staat dus op Netflix, binnenkort nog maar een keer kijken…

Terug naar de kust

De alleenstaande Maria Vos (Linda de Mol) wordt door een onbekende met de dood bedreigd. Zij vlucht met haar kinderen naar haar voormalige ouderlijk huis, waar ze onderduikt bij haar oudere zus Ans (Ariane Schluter). Terwijl het winterse verblijf in de villa aan zee Maria confronteert met traumatische jeugdherinneringen en haar omgeving steeds meer aan haar geestelijke gezondheid begint te twijfelen, komt haar belager steeds dichterbij.

Ook deze Nederlandse film is de moeite waard om te kijken! Natuurlijk niet zo goed als Amerikaanse thrillers, maar voor een Nederlandse film is ‘ie best oke!

Enemy

Adam Bell is een leraar die een rustig leven leidt met zijn vriendin Mary. Hij ontdekt per toeval een fysiek identieke man, een acteur genaamd Anthony, die samenwoont met zijn zwangere vrouw Helen. Adam speurt zijn dubbelganger op met het doel hem van een afstand te observeren. Uiteindelijk blijkt een confrontatie onafwendbaar.

Jake Gyllenhaal komt ook best vaak voor in dit rijtje, maar dat komt omdat ‘ie zo’n goede actuur is. This movie will fuck your mind….  Ik vond hem erg goed!

Unknown

Dr. Martin Harris (Liam Neeson) ontwaakt na een auto-ongeluk in Berlijn om te ontdekken dat zijn vrouw hem niet meer herkent en dat een andere man zijn identiteit heeft overgenomen. Genegeerd door ongelovige autoriteiten en opgejaagd door mysterieuze huurmoordenaars is Martin moe en alleen. Met hulp uit onverwachte hoek begint hij een avontuur, waarbij hij gaat twijfelen aan zijn geestelijke gesteldheid en zijn echte identiteit. Hoe ver zal hij gaan om de waarheid te achterhalen?

De serie Taken met Liam Neeson vond ik niet geweldig, maar Unknown daarentegen weer wel! Een super spannende film waarbij je op het puntje van je stoel zit…

1408

Mike Enslin is een niet al te succesvolle schrijver van boeken over bovennatuurlijke fenomenen. Als research voor zijn nieuwe boek gaat hij op zoek naar de beruchte kamer 1408 in een New Yorks hotel. Vastbesloten te bewijzen dat de verhalen rondom de kamer een mythe zijn, schrijft hij zich in als gast, ondanks waarschuwingen van Mr. Olin, de hotel-eigenaar.

Deze film neigt iets meer naar horror dan naar thriller, hij is echt super spannend! Ik zou hem niet snel alleen kijken, maar samen met je partner kan natuurlijk prima. Kan hij/zij je vastpakken als je schrikt.

5 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *