Netflix

10 mooie huilfilms op Netflix

Soms ben je in de mood om een lekkere huilfilm te kijken. Doos tissues erbij, chocolade, popcorn en chips en vooral: niemand om je heen zodat je lekker ongegeneerd kunt huilen. Wij zetten de mooiste huilfilms van Netflix voor je op een rijtje.

1. The Notebook 

Het verhaal gaat over tieners Noah Calhoun en Allie Hamilton. Noah is een arme jongen die werkt bij een houtbedrijf. Allie is een meisje uit een ontzettend rijke familie, haar toekomst ziet er rooskleurig uit: ze gaat studeren in New York. Ze ontmoeten elkaar op de kermis waar Allie op vakantie is. Ze worden verliefd, het is een echte summer romance. De ouders van Allie accepteren de relatie van het jonge stel niet. Een van mijn favoriete films aller tijden!

Wist je dat The Notebook een boekverfilming is? Bestel The Notebook van Nicholas Sparks hier!

2. The Best of Me

In het romantische The Best of Me zien schoolgeliefden Dawson (James Marsden) en Amanda (Michelle Monaghan) elkaar na twintig jaar terug tijdens de begrafenis van een oude vriend. Dawson (Marsden) en Amanda (Monaghan) waren onafscheidelijk op de middelbare school, smoorverliefd en beste vrienden. Wanneer de relatie abrupt eindigt, omdat Dawson gedwongen wordt de relatie te verbreken, gaan ze ieder hun eigen weg en verbreken ze elk contact.Ruim twintig jaar later, wanneer ze elkaar zien bij een begrafenis, bloeit de liefde weer hevig op. Als je het hierbij droog kunt houden, ben je echt een tough cookie! Wat een mooie film is dit, echt en aanrader! Leg alvast maar heel veel tissues klaar… The Best of Me is gebaseerd op het boek Het beste van mij van Nicholas Sparks.

3. Love Rosie 

Rosie (Collins) en Alex (Claflin) delen sinds hun jeugd alles met elkaar, van de eerste kus tot ‘de eerste keer’. De twee willen niets liever dan Londen ontvluchten en samen studeren in Amerika. Wanneer Rosie onverwachts zwanger wordt, valt dat plan echter in duigen. Alex besluit in zijn eentje naar Amerika te gaan en in eerste instantie lijkt er niets tussen de vriendschap van Rosie en Alex te kunnen komen. Echter dreigt de afstand na loop van tijd hen toch uit elkaar te drijven, zeker wanneer het niet altijd lukt om de belangrijke momenten in het leven met elkaar te kunnen delen. Is vriendschap voor eeuwig? Na een half uur konden de zakdoekjes al tevoorschijn gehaald worden.. Huilfilm op en top. Bestel het boek Love, Rosie van Cecelia Ahern hier. 

4. Call Me By Your Name

De gevoelige en gecultiveerde Elio is enig kind van de Amerikaanse-Italiaanse-Franse Perlman-familie. Hij kijkt uit naar weer een luie zomer in de villa van zijn ouders op het prachtige en rustige Italiaanse platteland. Dan arriveert Oliver, een academicus die zijn vader komt helpen met een onderzoek. Er ontstaat een plotselinge en heftige romance tussen de adolescente jongen en de zomergast aan de Italiaanse Rivièra. Een prachtige, ontroerende film!

5. Voor ik doodga

Tessa Scott (Dakota Fanning) weet zeker dat ze haar achttiende verjaardag niet haalt. Ze lijdt aan de ongeneeslijk zieke vorm van kanker: leukemie. Tessa besluit een lijstje te maken met dingen die ze nog wil doen voordat ze doodgaat: een jointje roken, de hele nacht feesten, dronken worden, gearresteerd worden en seks hebben.

Voor ik doodga is een ontzettend mooie, emotionele film over een 17-jarig meisje dat vecht tegen haar ziekte. Een film (gebaseerd op het boek van Jenny Downham) met een lach, maar zeker ook een heleboel tranen. Houd tissues bij de hand, want ik moest nog een kwartier nasnotteren.

6. The Impossible

Maria en Henry gaan tijdens de kerstvakantie naar Thailand, waar zij samen met hun drie zoontjes genieten van dit tropische paradijs. Maar op 26 december, de dag na kerst, verandert een rustige ochtend aan het zwembad plotseling in een nachtmerrie. Door een aardbeving in de Indische Oceaan ontstaat er een gigantische muur van water die op hen afkomt en niets dan wanhoop en vernietiging achterlaat. Zakdoekjes bij de hand bij dit waargebeurde verhaal.

7. The Danish Girl

Einar en Gerda zijn getrouwd en allebei kunstenaar. Hun dagelijkse leven, huwelijk en hun kunst veranderen als Einar de controversiële beslissing neemt om als vrouw door het leven te gaan. Wat een prachtige film! Je raakt ontroerd door het verhaal.. Houd die zakdoekjes maar bij de hand!

8. Adrift

Tami en Richard zeilen met een jacht over de Stille Oceaan. Ze zijn jong en verliefd. De klus die ze hebben aangenomen lijkt meer op een perfecte vakantie dan op werken. Totdat het noodlot toeslaat en ze terecht komen in een genadeloze orkaan. Met een verwoeste boot, zonder communicatiemiddelen of navigatie en weken verwijderd van de dichtstbijzijnde haven, moet Tami vechten voor zichzelf en de zwaargewonde Richard. Hun enige kans op overleven is om 3000 km lang de juiste koers te varen naar de Hawaï-eilanden… Deze film staat sinds kort op Netflix en houdt je echt in zijn greep… Laat je meevoeren door dit waargebeurde verhaal.

9. Room 

Room vertelt het verhaal van Jack (Jacob Tremblay), een energiek jongetje van vijf dat liefhebbend wordt opgevoed door zijn ‘Ma’ (Brie Larson). Net als elke goede moeder probeert Ma haar zoon op een normale manier, veilig groot te brengen. Ze overlaadt hem met warmte en liefde, speelt spelletjes met hem en leest hem verhaaltjes voor. Maar hun leven is allesbehalve normaal: ze zitten opgesloten in een kamer van 3 bij 3 meter, zonder ramen, die door Ma eufemistisch ‘Kamer’ wordt genoemd. Ik heb een aantal keer mijn adem ingehouden terwijl ik naar Room keek. Wat een spannende en indrukwekkende film!

10. Kiss & Cry 

Carley Allison is een adolescente met heel wat talenten. Ze munt uit in het kunstschaatsen. Maar het geluk zit haar niet mee: op een dag krijgt ze te horen dat ze een zeldzame vorm van keelkanker heeft. Haar familie en haar vriend John helpen haar deze tegenslag te verwerken en geven haar hoop. Ze blijft niet bij de pakken zitten en vindt kracht in het zingen voor een onlinepubliek. Alle ingrediënten voor een tranentrekker…

Op zoek naar nog meer huilfilms? Lees dan dit artikel: De 33 mooiste huilfilms allertijden.

Let op: Er worden constant titels van Netflix verwijderd. Als je dit artikel later leest dan de gepubliceerde datum, kan het zijn dat titels – helaas – verwijderd zijn. 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *