Netflix,  TV-series

10 dingen die je nog niet wist over Peaky Blinders

Peaky Blinders is één van mijn favoriete series op Netflix. Deze spannende serie speelt zich af in Birmingham, kort na de Eerste Wereldoorlog. Wist jij deze feitjes over de serie al?

Feitjes over Peaky Blinders

1. Billy Kimber en Darby Sabini waren echt ‘gangsters’. Tommy Shelby’s karakter is verzonnen, maar de andere twee hebben echt bestaan.

2. David Bowie was een enorme fan van de serie. Maar hij was niet de enige. Snoop Dog is zo’n fan dat hij een meeting heeft ingepland met schrijver Steven Knight om over de serie te kletsen.

3. De ‘Blinders’ hebben niet echt scheermesjes in hun petjes genaaid.

4. Helen McCroy moet Ozzy Osbourne ‘bedanken’ voor haar Birmingham accent. In haar voorbereiding op haar rol als Aunt Polly heeft ze ontzettend veel filmpjes van hem gekeken.

5. Michael Gray (Finn Cole) en John Shelby (Joe Cole) zijn broers in het echt. Sterker nog, Finn Cole moet zijn broer bedanken voor een rol in de serie.

6. Het overgrote deel van de show is in Liverpool opgenomen, niet in Birmingham. De reden daarvoor is dat Birmingham zo erg is veranderd, dat het niet meer lijkt op het Birmingham van vroeger.

7. In de serie roken de acteurs nog al wat af. Per seizoen worden er ongeveer 3000 sigaretten gerookt.

8. Steven Knight baseerde de serie op een verhaal dat zijn vader hem vroeger vertelde.

9. De oorsprong van de naam ‘Peaky Blinders’ is niet geheel duidelijk. Sommige zeggen dat de naam zijn oorsprong kent in een gewelddadige traditie, anderen zeggen van niet.

10. Het einde van de serie is ook al bekend. De serie stopt namelijk bij het horen van de lucht aanval sirenes van de Tweede Wereldoorlog.

Kende jij deze feitjes al?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *