Lijstjes

10 dingen waar boekenliefhebbers van houden

Slecht weer? Niet erg. Wij pakken lekker een boek erbij en vermaken ons toch wel. Vandaag zet ik 10 dingen op een rijtje, die iedere boekenliefhebber denk ik wel herkent.


1. Slecht weer

Ik benoemde hem net al even snel: slecht weer. Regen die op onze ramen tikt? Alleen maar gezellig. Dat betekent dat we er een grote kop thee en een fijn boek bij mogen pakken. Ons hoor je niet klagen.

2. Wachten

Wachten op de trein? Geen probleem. Wachten in de wachtkamer bij de dokter of tandarts? Laat het maar even duren. Want op dat moment kun jij net weer even dat hoofdstuk aflezen!

3. Rommelmarkten

Oude troep? Echt niet. Lekker snuffelen door andermans boeken en deze vaak voor een prikkie mee naar huis nemen. En je voelt je helemaal goed wanneer je een boek scoort dat al super lang op je wishlist stond.

4. Boekenblogs

Eindelijk! Andere mensen die óók van praten over boeken houden. En al die mooie plaatjes. Wij kunnen onszelf daar uren in verliezen.

5. Boekverfilmingen

Wanneer je leest dat je favoriete boek verfilmd wordt. Oké, eerlijk is eerlijk. Dit is eigenlijk een spannend moment voor een boekenliefhebber, want je wilt wel dat je boek goed verfilmd wordt. Maar wanneer dat dan ook het geval is, ben je mega gelukkig!

6. Een serie compleet maken

Kijk de hele serie staan shinen op je boekenplank! Hoe fijn is dat? Het enige nadeel is dat de serie ook ergens tot een eind komt… Maar dan kun je gewoon weer een nieuwe serie gaan verzamelen.

7. Mooie foto’s maken van boeken

Dit is écht iets waar ik van kan genieten. Boeken zijn zo mooi om naar te kijken, waarom ze dan ook niet mooi op de foto zetten en dit delen met de rest van de wereld?

8. Goodreads

Nog een platform om over boeken te praten, naar nieuwe covers te kijken en beoordelingen achter te laten. Er gaat geen dag voorbij zonder minimaal een keer door Goodreads gescrold te hebben.

9. Het boek krijgen waar je om gevraagd hebt

Verjaardagen, feestdagen, het maakt niet uit. Er staat altijd wel een boek op je verlanglijstje. Toch is het elke keer nog een verrassing of je hem daadwerkelijk krijgt. Maar als dat wel het geval is, ben je natuurlijk uitermate gelukkig!

10. Als je favoriete auteur aan een nieuwe boekenreeks begint

Ja, want als je eenmaal fan bent van een auteur, dan blijf je dat. En dan wil je zo veel mogelijk van diegene lezen! Dus kom maar door met een nieuwe reeks.

Waar houd jij nog meer van als boekenliefhebber?

Previous Post Next Post

11 Comments

 • Reply Judith februari 21, 2017 at 09:00

  Een heel herkenbaar lijstje! En lange (trein)reizen zijn voor boekenliefhebbers ook zeker geen probleem. 🙂

 • Reply Tamara D februari 21, 2017 at 10:28

  Hoi danique, waar heb jij dat marmeren telefoonhoesje vandaan? Ik heb er ook 1 van de H&M maar na 2 weken begint het er langzaam vanaf te bladeren. Ik hoor t graag van je!

  • Reply Danique E. februari 22, 2017 at 22:15

   Hoi Tamara,

   Deze is van Caseapp!

 • Reply Inge februari 21, 2017 at 11:10

  Heel herkenbaar dit! Ook vooral dat wachten. Lange treinreizen met eventueel nog vertraging, vind ik totaal niet erg. Alleen maar langer de tijd om te lezen! 😀

 • Reply Henrieke februari 21, 2017 at 11:19

  Herkenbaar ja, mijn boek komt ook altijd overal tevoorschijn. 🙂

 • Reply Nicole februari 21, 2017 at 12:36

  Ik houd juist helemaal niet van slecht weer. doe mij maar zon en lekker buiten zitten met mijn boek. &tijdens het wachten kan ik juist totaal niet lezen.. Zul je net zien dat zodra je in een spannend stukje zit je aan de beurt bent en moeten stoppen voor het einde van een hoofdstuk? Liever niet!
  Verder zeker ene herkenbaar lijstje 🙂

  • Reply Luna februari 21, 2017 at 16:17

   Inderdaad, ik wil ook gewoon zon en lekker buiten zitten 🙂 Afgelopen week al een keer in het zonnetje gezeten buiten. Dus absoluut geen slecht weer, maar juist zon 🙂

 • Reply Esther februari 22, 2017 at 09:32

  Alles op dit lijstje is echt zo herkenbaar!! Leuk om te lezen!

 • Reply Esther februari 25, 2017 at 20:39

  Herkenbaar! Ik hou van lange treinreizen. 🙂

 • Reply Isabel maart 30, 2017 at 22:00

  Ik hou als boekenliefhebber ook van minibiebs: gratis lenen en/of ruilen van boeken!

 • Reply De Boekentrommel mei 30, 2017 at 20:21

  Wat een herkenbaar lijstje!! Vooral dat wachten ergens ? Zo waar. Vandaag nog bij de dokter haha

 • Leave a Reply