Lijstjes

10 dingen waar boekenliefhebbers van houden

Slecht weer? Niet erg. Wij pakken lekker een boek erbij en vermaken ons toch wel. Vandaag zet ik 10 dingen op een rijtje, die iedere boekenliefhebber denk ik wel herkent.


1. Slecht weer

Ik benoemde hem net al even snel: slecht weer. Regen die op onze ramen tikt? Alleen maar gezellig. Dat betekent dat we er een grote kop thee en een fijn boek bij mogen pakken. Ons hoor je niet klagen.

2. Wachten

Wachten op de trein? Geen probleem. Wachten in de wachtkamer bij de dokter of tandarts? Laat het maar even duren. Want op dat moment kun jij net weer even dat hoofdstuk aflezen!

3. Rommelmarkten

Oude troep? Echt niet. Lekker snuffelen door andermans boeken en deze vaak voor een prikkie mee naar huis nemen. En je voelt je helemaal goed wanneer je een boek scoort dat al super lang op je wishlist stond.

4. Boekenblogs

Eindelijk! Andere mensen die óók van praten over boeken houden. En al die mooie plaatjes. Wij kunnen onszelf daar uren in verliezen.

5. Boekverfilmingen

Wanneer je leest dat je favoriete boek verfilmd wordt. Oké, eerlijk is eerlijk. Dit is eigenlijk een spannend moment voor een boekenliefhebber, want je wilt wel dat je boek goed verfilmd wordt. Maar wanneer dat dan ook het geval is, ben je mega gelukkig!

6. Een serie compleet maken

Kijk de hele serie staan shinen op je boekenplank! Hoe fijn is dat? Het enige nadeel is dat de serie ook ergens tot een eind komt… Maar dan kun je gewoon weer een nieuwe serie gaan verzamelen.

7. Mooie foto’s maken van boeken

Dit is écht iets waar ik van kan genieten. Boeken zijn zo mooi om naar te kijken, waarom ze dan ook niet mooi op de foto zetten en dit delen met de rest van de wereld?

8. Goodreads

Nog een platform om over boeken te praten, naar nieuwe covers te kijken en beoordelingen achter te laten. Er gaat geen dag voorbij zonder minimaal een keer door Goodreads gescrold te hebben.

9. Het boek krijgen waar je om gevraagd hebt

Verjaardagen, feestdagen, het maakt niet uit. Er staat altijd wel een boek op je verlanglijstje. Toch is het elke keer nog een verrassing of je hem daadwerkelijk krijgt. Maar als dat wel het geval is, ben je natuurlijk uitermate gelukkig!

10. Als je favoriete auteur aan een nieuwe boekenreeks begint

Ja, want als je eenmaal fan bent van een auteur, dan blijf je dat. En dan wil je zo veel mogelijk van diegene lezen! Dus kom maar door met een nieuwe reeks.

Waar houd jij nog meer van als boekenliefhebber?

11 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.