leuke kerstfilms
Films

♥ 10x leuke kerstfilms

Kerst staat bijna voor de deur en veel mensen zijn al helemaal in de kerststemming door bijvoorbeeld hun kerstboom, kersttruien en natuurlijk veel mooie kaarsjes. Ik vind het altijd heel leuk om films te kijken rondom kerst. Dat geeft mij altijd zo’n fijn gevoel. Vandaag heb ik 10x leuke kerstfilms op een rijtje gezet!

♥ 1. A Christmas Carol
A Christmas Carol is een film met realistische animatie, ik ben er dol op. Het hoofdpersonage, Scrooge, is onwijs gierig en wordt door drie geesten meegenomen. Die geesten leren hem de ware betekenis van kerstmis. Het is een hartverwarmende film en één van de leukste animatiefilms op het gebied van kerst!

♥ 2. The Polar Express
The Polar Express is in hetzelfde thema als ‘A Christmas Carol’ (realistische animatiefilm) uitgebracht. Het gaat over de fase waarin kinderen eigenlijk niet meer in santa geloven. De rit op de polar express is wonderbaarlijk, en ik ben dol op dit verhaal. Ieder jaar weer kijk ik de film.

♥ 3. Arthur Christmas
Arthur Christmas is net als de bovenstaande films een animatiefilm, alleen dan net wat anders. Arthur Christmas gaat over de hoeveelheid cadeaus die de kerstman aflevert: Hoe doet hij dat? Hoe kan hij miljarden cadeaus in één nacht afleveren? Deze film is onwijs grappig, echt een aanrader om te kijken met vrienden en/of familie.

♥ 4. Harry Potter and the Philosopher’s Stone
Eigenlijk zijn alle Harry Potter films leuk om te kijken tijdens kerst. In ieder film staat kerstmis centraal, maar vooral de eerste film is voor mij heel speciaal. Dit is de film waar Harry er achter komt dat hij een tovenaar is. De film waarin Harry vrienden maakt. Een begin van een prachtige reeks films!

♥ 5. The Holiday
The Holiday is een hilarische film over twee vrouwen die van leven wisselen. Ze hebben continu pech met de liefde, en daarom wisselen de Engelse Iris en Amerikaanse Amanda van huis.

♥ 6. Nightmare before Christmas
Nightmare before Christmas is geregisseerd door Tim Burton. Ik vind Tim Burton een geniale held, hij maakt zulke toffe films.Jack Skellington ontdekt een kerststad, waar de lichten fonkelen. Jack wordt hierdoor betoverd en als hij zijn ervaring met zijn vrienden deelt, krijgt het verhaal een compleet andere wending en wordt het lachen geblazen.

♥ 7. The Santa Claus
De kerstman valt dood neer van het dak van vader Scott en zijn zoon Charlie. Charlie overtuigt zijn vader dat hij de ideale kerstman zal zijn, en een nieuw avontuur gaat hierdoor van start. De rendieren van de overleden kerstman nemen Scott mee naar de noordpool, waar hij te horen krijgt dat hij alle belangrijke taken van de kerstman moet overnemen. Wanneer Scott weer terug naar huis gaat begint hij langzaamaan te veranderen in een kerstman… Een dikkere buik, om mee te beginnen. Dit is een hilarisch en hartverwarmend verhaal, leuk om te zien.

♥ 8. Home Alone #1
Home Alone #1 is de eerste films van de reeks waar alles mee begon. Kleine Kevin wordt alleen thuisgelaten tijdens kerst: zijn ouders vergeten hem gewoon terwijl zij op vakantie zijn. Er wordt, terwijl hij alleen thuis is, ingebroken… Maar Kevin weet de inbrekers natuurlijk tegen te houden. Echt een grappige film!

♥ 9. How The Grinch Stole Christmas
Dit is een film die ik vaak tijdens mijn jeugd keek, en nog steeds altijd graag met kerst kijk. Ik vind het zo leuk om een kleine Taylor Momsen in deze film te zien. Het is een ultra feelgood film, met veel humor. I love it!

♥ 10. Love Actually
Met deze film wil ik afsluiten: Mijn all-time favoriete film, hij mag niet missen tussen de leuke kerstfilms. Ik ben zo dol op love actually; ik kijk hem ook wanneer het niet kerst is. In deze film staan meerdere personages centraal, en alles draait in deze film om liefde. Echt een aanrader!

Heb jij nog leuke kerstfilms aanraders?

Tip: er staan veel leuke kerstfilms op Netflix!

Previous Post Next Post

5 Comments

 • Reply Amy december 20, 2014 at 09:30

  The Santa Claus, wat is die leuk inderdaad! Maar Love Actually blijft ook mijn favoriet… heerlijk zoet en romantisch! <3

  • Reply Tedje december 20, 2014 at 16:02

   Dat vind ik ook altijd Amy!

 • Reply Hesteranne december 20, 2014 at 10:57

  Ik ben dol op Love Actually maar ook A christmas carol met the muppets vind ik geweldig 😀

 • Reply beautifulday4makeup december 20, 2014 at 12:50

  Wat een leuke films heb je uitgekozen

 • Reply Magda juli 22, 2016 at 04:58

  Apparently the exact same blueprint as used in Libya is being engaged in Syria. Like Syria, the al-qaeda elements which have hijacked the “rebel mo2;emnt&#82v1e, need UN air support to finish the job.This sucks. Not only for Israel and the U.S. in general, but for the more important “freedom movement” everywhere. (((praying)))If Syria falls, they’ll quick move operations to Jordan.

 • Leave a Reply