Wat gebeurde er ook alweer in seizoen 6 van Game Of Thrones?
TV-series

Wat gebeurde er ook alweer in seizoen 6 van Game Of Thrones?


Het is al weer ruim een jaar geleden dat seizoen 6 van Game of Thrones werd uitgezonden. Wat gebeurde er ook alweer in seizoen 6? Aangezien seizoen 7 vanaf 17 juli te zien is, blikken we even terug op het vorige seizoen. Let op: spoiler alert!

In een enorme vogelvlucht én hak op de tak per aflevering wat er gebeurd is:

Aflevering 1: The Red Woman

Het lichaam van Jon Snow wordt gevonden door de mannen die loyaal zijn aan Jon. Ze nemen zijn lichaam mee en sluiten zichzelf daar op en Alliser Throne wordt bevelhebber van de Wacht.
In Winterfell rouwt Ramsay over de dood van Myranda. Zijn mannen zetten de achtervolging in op Sansa, die gevlucht is samen met Theon. Wanneer zij gevangen worden genomen, vallen Brienne en Podrick de soldaten aan, waardoor ze weer vrij komen.
Cersei ontvangt in King’s landing het lichaam van Myrcella. Ondertussen wordt in Dorne Doran, Trystane en Areo gedood.
Jorah en Daario zijn op zoek naar Daenerys, die gevangen is genomen door de Dothraki. Daar onthult zij haar identiteit en wordt ze gevangen gezet tussen alle andere vrouwen die weduwe zijn.
Maar het meest bizarre: Melisandre verwijdert op het einde haar halsketting, waardoor haar ware ik onthuld wordt: een ontzettend oude vrouw.

Aflevering 2: Home

Bran wordt getraind door de Raaf met de Drie Ogen. Hij bevindt zich in zijn onderbewuste in Winterfell.
Ramsay komt erachter dat Sansa en Theon ontsnapt zijn en vermoord daarna Roose, omdat hij vader is geworden. Hij laat de vrouw Walda en haar pasgeboren baby verscheuren door de honden.
Sansa krijgt van Brienne te horen dat haar zusje Arya waarschijnlijk nog leeft en Theon keert terug naar huis.
Nog meer moorden: Balon wordt bij de IJzereilanden geconfronteerd met zijn broer, waarna zijn broer hem naar beneden gooit. Op de begravenis zweert Yara wraak.
In Braavos wordt Arya weer aangevallen door het Wicht en volgt daarna Jaqen. Tyrion besluit ondertussen de draken te ontdoen van hun ketenen.
En het meest bizarre van deze aflevering: Davos overtuigt Melisandre om het ritueel uit te voeren op Jon, zodat hij weer wakker wordt. Het lijkt te mislukken, maar als iedereen de kamer verlaat… ontwaakt Jon.

Aflevering 3: Oathbreaker

Jon wordt door de aanwezige Wildlingen aanschouwd als een god die is opgestaan uit de dood. Ook keert Sam weer terug met Gilly in de serie. Hij vertelt haar dat hij Sam bij zijn familie wilt laten in Horn Hill.
Bran ziet tijdens een visioen hoe zijn vader Arthur Dayne doodt bij de Toren van Vreugde in Dorne.
Arya krijgt haar zicht terug nadat zij zichzelf heeft geaccepteerd als “niemand”. Smalljon vraagt Ramsay om hulp om het noorden te beschermen tegen Wildlingen en geeft hem de gevangenen Rickon Stark en Osha.
Jon zegt zijn wacht op, maar laat eerst Thorne en zijn achtervolging ophangen voor verraad. Daarna geeft hij Eddison het commando over Castle Black.

Aflevering 4: Book of the Stranger

Sansa, Brienne en Podrick arriveren in Castle Black en worden herenigd met Jon. Ondertussen probeert Osha in Winterfell Ramsay te doden, maar komt daarbij zelf om het leven. Ramsay stuurt Jon een brief waarin staat dat hij Rickon doodt als Jon Sansa niet terug brengt. Jon besluit om naar het zuiden te marcheren met de Wildlingen en de bevriende huizen van Stark op te roepen om Winterfell terug te nemen.
Tyrion ontmoet in Meereen de slavenmeesters en biedt hen vrede aan als ze binnen 7 jaar ophouden met slavenhandel. Littlefinger keert weer terug in de Vallei. Hij wilt oprukken tegen Ramsay.
In King’s Landing bezoekt Margaery eindelijk haar broer Loras. Ondertussen maken Cersei, Jaime, Kevan en Olenna plannen om de Hoge Mus te stoppen.
Daario komt erachter dat Jorah grauwschub heeft en Daenerys ontmoet de khals en zet de volledige tempel in brand. Als zij zonder wonden daaruit komt, buigen duizenden Dothraki voor haar.

Aflevering 5: The Door

Sansa ontmoet Littlefinger vlakbij Castle Black. Hij biedt haar zijn leger aan. Sansa vertrouwt hem echter niet meer en vertelt hem dat hij terug moet keren naar de Vallei. Zonder Littlefinger verlaten zij Castle Black.
In Braavos traint Arya nog met het Wicht en krijgt de kans om haar trouw te bewijzen door een actrice te doden. Bran ontdekt in zijn visioen dat de Kinderen van het Woud waren die de White walkers hebben gecreëerd om zich te beschermen tegen de Eerste Mensen. Omdat hij dit onbegeleid doet, wordt hij geraakt in zijn visioen door de Koning van de white walkers, waardoor de grot waarin hij zit kwetsbaar is geworden.
Yara en Theon moeten vluchten bij de IJzereilanden omdat Euron het koningsschap heeft gewonnen. Euron wil naar Daenerys varen om haar ten huwelijk te vragen. Theon en Yara stelen echter de beste schepen van de vloot. In Meereen ontmoet de rode priester Tyrion en Varys en belooft ze dat zij Daenerys zal dienen.
En het ergste: De Koning valt met de White Walkers de grot aan en doodt daarbij onder andere de Raaf met Drie Ogen, de kinderen, de wolf Summer gedood. Maar ook: Hodor.
Meera en Bran kunnen ontsnappen.

Aflevering 6: Blood of My Blood

Bran en Meera worden gered door Brans oom Benjen Stark, hij is lid van de Nachtwacht én wordt al jaren vermist.
Sam en Gilly bereiken het landgoed van zijn familie. Sam besluit uiteindelijk om Gilly toch mee te nemen naar Citadel. Ook neemt hij zijn zwaard van Calyrisch staal mee.
Arya waarschuwt de actrice dat zij haar moet vermoorden. Het Wicht ontdekt dit en krijgt van Jaqen de opdracht om Arya te doden. Daenerys zorgt ervoor dat zij met haar leger van Dothraki richting Westeros willen gaan om het te veroveren.

Aflevering 7: The Broken Man

Jon, Sansa en Davos zorgen voor een groot leger. maar ze zijn nog steeds met minder man dan de Boltons. Sansa schrijft een brief waarin ze smeekt om meer hulp. Arya regelt in Braavos vervoer naar Westeros maar wordt aangevallen door het Wicht. Zwaargewond weet ze te ontsnappen. Clegane blijkt zijn gevecht met Brienne te hebben overleefd en besluit wraak te nemen.

Aflevering 8: No One

Tommen verordent dat een gerechtelijk duel voortaan niet meer is toegestaan en wordt vervangen door de berechting door het Geloof.
Brienne overhandigt de brief van Sansa aan Blackfish. De Blackfish gaan uiteindelijk strijdend ten onder tegen de Lannisters. Brienne en Podrick kunnen nog ontsnappen.
Varys verlaat Meereen en na zijn vertrek komt Meereen onder belegering te liggen van andere Slavensteden. Daenerys keert terug.
Arya vindt een schuilplaats bij Lady Crane en zij heelt haar wonden. Het Wicht arriveert en doodt Lady Crane, waarna ze Arya achtervolgt door de straten van Braavos. Arya leidt haar in de catacomben en doodt het Wicht. Ze brengt haar gezicht naar het Huis van Zwart en Wit en vertelt Jaqen dat zij Araya Stark is en naar huis toe gaat.

Aflevering 9: Battle of the Bastards

Daenerys ontmoet de slavenhandelaren, maar ze weigeren tot overgave. Ze springt op de rug van Drogon en samen met de andere twee uitgebroken draken legt ze de vloot van de slavenhandelaren in as. Grey Worm doodt twee van de meesters en vertelt de derde dat hij moet vertellen wat er is gebeurd. Yara en Theon komen na de strijd aan bij Daenerys.
Jon En Ramsay ontmoeten elkaar op het slachtveld. Ramsay laat Rickon vrij, maar doodt hem voordat Jon hem kan redden. Het leger van Jon wordt in het nauw gedreven, maar op het laatste moment komt het leger van de Vallei te hulp. Jon neemt Ramsay gevangen en later bezoekt Sansa hem op in de cel en kijkt toe hoe Ramsay’s honden hem verslinden.

Aflevering 10: The Winds of Winter

Cersei vernietigt de Sept van Baelor door wildvuur te gebruiken. De Hoge Mus, Margaery, Loras, Mace, Lancel en Kevan komen om het leven, samen met nog honderden anderen. Grootmeester Pycelle wordt in de val gelokt door de kinderspionnen en wordt neergestoken. Tommen ziet de Sept in vlammen opgaan en springt uit het raam. Davos confronteert Melisandre met de dood van Shireen en Jon verbant haar daarna uit het noorden. De wildlingen zweren trouw aan Jon als nieuwe koning. Walder Frey wordt vermoord door Arya, waardoor ze wraak neemt voor de Red Wedding. Sam en Gilly bereiken Citadel. Bran heeft weer een visioen over zijn vader. Ned vindt zijn stervende zuster Lyanna, waarop hij haar pasgeboren zoon aanvaardt als zijn Bastaard. Jaime keert terug in King’s Landing en ziet de afgebrande Sept. Cersei wordt gekroond tot Koningin van Westeros, terwijl Daenerys koers zet naar Westeros, samen met haar draken en het leger.

Zo. Dat was heel seizoen 6 in een vogelvlucht. Zoals je ziet zou seizoen 7 heel wat vragen moeten gaan beantwoorden. Dat het één grote oorlog wordt, is wel zeker.

Kijk jij al uit naar het zevende seizoen van Game Of Thrones?

Beeld: Giphy

BewarenBewaren

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge