Undercover #1 - Adorable Books
Undercover

Undercover #1

f
Huh wacht wie? Pittacus Lore? Ja. De schrijver van de serie Loriën-Kronieken waar ik erg enthousiast over ben zoals jullie hebben kunnen lezen! Maar… Pittacus Lore bestaat helemaal niet. Degene die de serie aan het lezen zijn zullen daar ook al achter gekomen zijn.


Maar wie is hij dan? Pittacus Lore is niet één schrijver, maar zelfs twee! De mannen achter dit verhaal zijn James Frey & Jobie Hughes.
sd f
Als eerste de linker foto. Dit is Jobie Hughes. Hij is een Amerikaanse schrijver en komt uit Renton. Op de rechter foto zie je James Frey. Hij is ook een Amerikaanse schrijver en komt uit Cleveland.
De schrijvers zelf zijn erg mysterieus over wie zij zijn. In interviews vertellen ze over het algemeen vaak dat zij Pittacus Lore zijn en dat de verhalen die zij schrijven echt gebeurd zijn.

f

Ze vertellen niet wie zij zijn, en waarom zij deze boeken hebben geschreven. Ook vertellen ze niet waarom ze net doen alsof zij Pittacus Lore zijn en hun verhaal over de aliëns komen vertellen. Volgens hun zijn de verhalen die zij schrijven met elk boek een jaar geleden gebeurd. Ze schrijven dus “echte verhalen over het verleden”. Althans, dat zijn hun woorden.
Ze noemen zichzelf de militaire leiders.

Op vragen, wat er in het volgende boek gaat gebeuren antwoorden zij dan ook dat ze nog niet weten wat de gebeurtenissen zijn, omdat de gebeurtenissen eerst moeten gebeuren. Daarna schrijven zij er pas over. Ook vertellen ze dat ze hopen dat de verhalen nog lang door zullen gaan, zolang de Loriëns nog leven.

De boeken zullen worden doorgeschreven, “zolang de oorlog door zal gaan”.

Wat mij betreft allemaal erg apart, maar ook erg leuk dat de schrijvers zo in hun rol blijven, ook tijdens de interviews.

Wat vinden jullie daarvan? Dat de schrijvers compleet in hun rol blijven en ontzettend mysterieus doen?

Previous Post Next Post

5 Comments

 • Reply Joanydvv april 22, 2013 at 12:53

  Leuk als een schrijver zich zo inleeft in zijn/haar eigen verhaal.

 • Reply Mieke Schepens april 22, 2013 at 13:23

  Fijn, als het werkt. Gewoon door blijven gaan, zou ik zeggen 1

 • Reply Suzanne april 22, 2013 at 14:12

  Ik had het verhaal een tijd terug ook al gelezen, het klinkt eigenlijk nogal gestoord maar hun boeken zijn geweldig dus van mij mogen ze denken wat ze willen!

 • Reply Stefanie april 22, 2013 at 18:59

  Oh, ik was hier ook eens achter gekomen in oktober ofso. Inderdaad erg vreemd van hen! Maar het blijven wel leuke boeken ^^

 • Reply Mel@thedailyprophecy april 22, 2013 at 19:19

  Haha, gaaf! Ik kan mij voorstellen dat je als schrijver soms gewoon lekker in je rol wilt blijven, zodat ze jouw persoonlijke leven met rust laten. En het heeft wel wat mysterieus zo.

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge