Terugblik November - Adorable Books
Terugblik

Terugblik November

De maand december is alweer aangebroken, dus is het tijd voor een terugblik. In deze categorie laten wij jullie op een rijtje zien welke boeken wij in de afgelopen maand hebben gerecenseerd. Daarbij geven we onze top 3 van boeken die je gelezen moet hebben!
Klik op de titel om de gehele recensie te lezen. 


Academicus Vampyrus 5: Geestesband (Richelle Mead)

Na een hartverscheurende reis naar Siberië keert Rose eindelijk terug naar St. Vladimir en haar beste vriendin Lissa. Ze zijn geslaagd en de meiden kunnen niet wachten tot het ‘echte leven’ begint. Hoewel het leven lonkt, verlangt Rose nog steeds naar Dimitri. Toen ze hem vond, was ze niet in staat om hem te vermoorden en wat erger is… hij heeft haar bloed geproefd.

Rating: 5/5

 

 

Starstruck (Lauren Conrad)

Madison, Carmen, Kate en Gaby doen alle vier mee met het nieuwe reality-programma The Fame Game, maar helaas brengt het ze niet helemaal wat ze ervan verwacht hadden. Madison is nog steeds niet het lievelingetje van de show en krijgt ook nog eens privéproblemen, de relatie van Kate komt door het hele mediacircus onder druk te staan en Carmen en Gaby moeten proberen hun hoofd boven water te houden tussen alle perikelen van de andere meiden door.

Rating: 4/5

 

 

De vallei 1: Het Spel (Krystyna Kuhn)

Het verhaal begint al erg mysterieus. Je weet dat er iets aan de hand is met Julia en Robert, maar je komt er maar niet achter wat. Beetje bij beetje kom je steeds een klein stukje van hun vorige leven te weten. Tijdens het lezen komen er steeds meer vragen bij. Waarom zijn Julia en Robert toch later dan de rest aangekomen? En wat is er toch aan de hand met hun vorige leven waar zij zo angstig over zijn? Naast deze problemen kom je erachter dat de vallei erg spannend is. Het is er erg stil, wat niet normaal is. Ook gebeuren er dingen waarvan je echt niet weet hoe ze ooit gebeurd kunnen zijn.

Het hele boek neemt je mee en laat je in spanning tot het allerlaatste hoofdstuk. Het boek heeft een spannend einde waardoor ik erg benieuwd ben geraakt naar het tweede deel. Heel af en toe vond ik het boek irritant om te lezen. Sommige delen zijn echt ontzettend vaag waardoor ik geïrriteerd raakte dat ik maar niet wist wat er nou aan de hand was en waar het zich afspeelde. Desondanks leest het boek erg goed door, ik had het ook ontzettend snel uit.

Rating: 3,5/5

 

 

 

 

Over! (Sheila O’Flanagan)

Gemma is moeder van twee kinderen. Ze is gescheiden van David en heeft daar nog geen minuut spijt van gehad. Tot David besluit opnieuw te trouwen. Zijn nieuwe vrouw Orla is jong, slank en aantrekkelijk. Haar rol als tweede echtgenote is echter niet wat zij zich ervan voorstelde. Het vooruitzicht altijd in Gemma’s schaduw te leven, bederft haar geluk. David houdt van beide vrouwen. Hij vindt het geen enkel probleem dat Orla in leeftijd niet veel scheelt met zijn tienerdochter uit zijn eerste huwelijk. Pas wanneer Gemma en Orla het op een akkoordje gooien, begrijpt David dat zijn problemen nog maar net begonnen zijn.

Rating: 2,5/5

 

 

 

Verboden terrein (Kate Brian)

Aangenomen worden op de meest prestigieuze priveschool was niet genoeg voor Reed. Ze heeft elke regel ervoor moeten breken, maar ze heeft het onmogelijke weten te bereiken: Reed is een Billings Girl geworden. Bij die nieuwe status horen respect, jaloezie en niet te vergeten de feestjes! Reed vergeet bijna haar bezorgdheid om de verdwijning van Thomas, want de Legacy komt eraan – het feest van hetj aar, waar je alleen binnenkomt met een speciale uitnodiging. Het gerucht goat dat Thomas daar voor het eerst weer zal verschijnen sinds hij van school verdwenen is. Maar Thomas komt helemaal niet opdagen, terwijl Reed zich daar zo op had verheugd. De volgende ochtend vroeg staan er allemaal politieauto’s op de campus. Thomas is gevonden…

Rating: 4/5

 

 

 

De vrouw van de ambassadeur (Réne Brouwer)

Uit haar ooghoek zag ze dat hij iets pakte van het tafeltje naast hem. Pas toen hij het ontrolde zag ze dat het een zweep was. Een handvat van dertig of veertig centimeter. Een dikker uiteinde. Aan de andere kant lange leren stroken. Ze slikte toen ze besefte dat ze op het punt stond zich met een zweep te laten slaan.

Richard van Dam is reisjournalist. Op de dag dat zijn artikel over succesvolle Nederlanders in Bangkok verschijnt, wordt een van de geïnterviewden vermoord, de populaire restauranthouder Thijs Jongmans. Gedreven door nieuwsgierigheid reist Richard terug naar Bangkok. Eenmaal daar wordt zijn pad diverse keren gekruist door Sharon van Bijsterveld, de vrouw van de ambassadeur en Richard vraagt zich af wat zij te maken kan hebben met de vermoorde Thijs Jongmans. Zonder het te weten komt hij in contact met een crimineel netwerk dat Thaise vrouwen levert aan mannen die bereid zijn grof te betalen om tot het uiterste te gaan.
Zijn nieuwsgierigheid brengt niet alleen Richard zelf maar ook de vrouw van de ambassadeur in levensgevaar.

Rating: 4/5

 

 

 

De IJzerkoning (Julie Kagawa)

Mijn naam is Meghan Chase.

Over minder dan vierentwintig uur word ik zestien. Sweet sixteen, zeggen ze dan, maar ik geloof niet dat dat voor mij opgaat. Alles in mijn leven begint op een griezelige manier uit de hand te lopen, en dan is het feit dat mijn moeder en stiefvader mijn verjaardag weer zijn vergeten nog mijn minste probleem. Wat gebeurt er allemaal? Net als mijn broertje zie ik ineens overal vreemde monsters, in het bos bij de bushalte lijkt zich iets engs schuil te houden en op school staat er plotseling op een computerscherm: Meghan Chase, we komen je halen…

Maar wat ik ook had verwacht, in ieder geval nóóit dat ik te horen krijg dat ik de dochter van een elfenkoning ben, en ook niet dat ik opeens naar een beangstigend bizarre wereld moet afreizen om mijn broertje te redden. Een wereld waarin machtige wezens schijnen te denken dat ik een belangrijke rol zal spelen in hun strijd tegen een duister kwaad. Huh?

En wat ik al helemaal niet had kunnen dromen is dat ik verliefd zou worden op een mysterieuze prins – die helaas niks van mij wil weten… Hoe overleef ik in een wereld waarin echte vrienden op één hand te tellen zijn?

Rating: 4/5

 

 

 

Harry Potter en de Steen der Wijzen (J.K. Rowling)

Harry Potter is een doodgewone, maar ongelukkige jongen die sinds de dood van zijn ouders bij zijn saaie en hardvochtige oom en tante woont, in de bezemkast onder de trap. Op een dag arriveert er een geheimzinnige brief voor hem. En daarna nog een, en nog een. De brieven veranderen Harry’s hele leven: hij wordt gered door een woeste figuur op een vliegende motorfiets en hij komt erachter wie zijn verongelukte ouders waren. Met een speciale trein die vertrekt van Perron 9 3/4 belandt hij op Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus, waar hij alles leert over bezemstelen, toverdranken en monsters. En uiteindelijk moet Harry het opnemen tegen zijn aartsvijand Voldemort, een levensgevaarlijke tovenaar.

Rating: 5/5

 

 

Onkwetsbaar (Kate Brian)

Intriges, chantage en moord tegen de fascinerende wereld van een privéschool, gecombineerd met een vleugje romantiek. Slagen de Billings Girls erin onkwetsbaar te blijven? Reeds vriendje Thomas is dood. Niemand weet hoe het gebeurd is en iedereen zit achter de waarheid aan. Of toch niet?

Het leven op Easton Academy is niet meer wat het was. Taylor leeft op anti-depressiva, Kiran grijpt wel erg vaak naar de fles, Noelle lijkt zelfs aardig te zijn geworden en Reed is door de dood van Thomas behoorlijk de draad kwijt. Toch raakt ze onder de indruk van Thomas’ beste vriend, Josh. Reed staat zichzelf de gevoelens niet toe, Maar als de vakantie aanbreekt en blijkt dat zij en Josh de enigen zijn die op de campus blijven, kunnen ze hun gevoelens voor elkaar niet langer verbergen. Reed beleeft de meest avontuurlijke romance die ze zich ooit had kunnen voorstellen.

Maar ondertussen begint Josh te lijken op de hoofdverdachte in de zaak naar de moord op Thomas Pearson en Reeds perfecte leventje begint langzamerhand uiteen te vallen. Iedereen raakt steeds meer overtuigd van Josh’ schuld en Reed begint dingen te vermoeden waar ze niet aan wil denken..

Rating: 4/5

 

 

 

Paaz (Myrthe van der Meer)

Prachtig geschreven. Langzaam aan neemt Emma je mee in haar leven. Je kijkt door haar ogen heen en af en toe lijkt het zelfs alsof je zelf in de Paaz staat toe te kijken hoe alles gebeurt. De gedachtes van Emma zijn speciaal, ze zijn geschreven op een manier dat raar is voor jezelf, maar toch snap je het. Je begint beetje bij beetje te begrijpen wat ze voelt en je voelt een kleine blijdschap als je merkt dat Emma zich beter gaat voelen.

Het verhaal begint erg vrolijk en zakt dan in een grote depressie als Emma naar de Paaz toe gaat. Deze depressie wordt ontzettend goed en ‘leuk’ weer gegeven. Ik heb gelachen om de reacties van Emma.
Het is echt een boek waarin je je ontzettend goed kan inleven. Nogmaals, prachtig geschreven. Het boek heeft mij meegetrokken en geboeid tot de allerlaatste bladzijde. Het verhaal had wat mij betreft langer mogen doorgaan.
Erg aangrijpend en een aanrader voor elke lezer.

Rating: 5/5

 Onze top drie is als volgt:

1. Academicus Vampyrus 5: Geestesband, Harry Potter en de Steen der Wijzen & Paaz
2. Starstruck, Verboden terrein, De vrouw van de ambassadeur, De IJzerkoning, Onkwetsbaar
3. De vallei 1: Het Spel

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply joanydvv december 1, 2012 at 13:21

  Leuke boeken zijn er weer voorbij gekomen de afgelopen maand 🙂

 • Reply Lieke Jongenelis december 1, 2012 at 13:42

  Ik ben heel benieuwd naar de Academicus Vampyrus serie!
  Ook lijkt me Starstruck echt super gaaf!
  De Ijzerkoning heb ik al in de kast staan, die moet ik alleen nog lezen ^^

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge