Terugblik Juli - Adorable Books
Terugblik

Terugblik Juli

De maand augustus is alweer aangebroken, dus is het tijd voor een terugblik. In deze categorie laten wij jullie op een rijtje zien welke boeken wij in de afgelopen maand hebben gerecenseerd. Daarbij geven we onze top 3 van boeken die je gelezen moet hebben!
Klik op de titel om de gehele recensie te lezen. 


Delirium Amoris (Lauren Oliver)

Er was een tijd dat liefde het belangrijkste was op aarde. Mensen reisden naar het einde van de wereld om het te vinden. Ze logen ervoor om het te krijgen. Ze deden er zelfs een moord voor. Toen werd er, eindelijk, een behandeling voor gevonden. De regering verlangt nu van haar burgers dat deze tegen liefde behandeld worden wanneer ze achttien jaar oud worden. Lena Haloway keek altijd uit naar de dag van haar genezing. Een leven zonder liefde is een leven zonder pijn: veilig, afgepast, voorspelbaar en gelukkig. Maar vijfennegentig dagen voor haar behandeling overkomt Lena het onmogelijke: ze wordt verliefd.

Rating: 5/5

 

Hij is van mij! (Sasha Wagstaff)

Maak kennis met de aristocratische familie Forbes-Henry. Ze hebben een prachtig, statig, riant landhuis genaamd Appleton Manor en alles wat ze maar willen. Maar op papier gaat het allemaal niet zo goed als ze gehoopt hadden. Als oudste zoon Will besluit het landhuis om te zetten naar een hotel/luxe trouwlocatie, hoopt hij rijke en beroemde mensen aan te trekken en zijn familie te redden van de financiële ondergang. Dan komt er fantastisch nieuws. Wills oude schoolvriend, B-acteur Rufus Pemberton, kondigt aan dat hij gaat trouwen met filmgodin Clemmie Winters. Appleton lijkt de ideale plek om het glamourhuwelijk te voltrekken. Plotseling wordt het landhuis overspoeld. Er wordt zelfs een complete televisieploeg naar Appleton gestuurd onder leiding van ambitieuze journaliste Tessa om een reallife soap te maken…

Rating: 4/5

 

Privilege (Kate Brian)

De meeste meiden hebben veel over voor een leven vol luxe. Maar sommigen gaan wel heel ver..

Ariana Osgood was een van de populairste meiden op de prestigieuze Easton Academy, tot ze gearresteerd werd voor de moord op Thomas Pearson. Al twee jaar lang zit ze vast in de Brenda T. Trumbull Gevangenis voor Vrouwen, broedend op een plan. Een ontsnappingsplan; weg uit de gevangenis en terug naar haar oude luxeleventje. En Ariana doet alles om haar zin te krijgen…

Rating: 3,5/5

 

Mannen die vrouwen haten (Stieg Larsson)

“Mensen hebben altijd geheimen. Het is alleen de vraag hoe je daarachter komt. ” Lisbeth Salander.
Twee tegenpolen, Mikael Blomkvist en Lisbeth Salander. Hij is een charmante man en een kritische journalist van middelbare leeftijd, en uitgever van het tijdschrift Millennium. Zij is een jonge, gecompliceerde vrouw met zwartgeverfd haar, piercings en tatoeages, en een uitermate goede hacker. Samen vormen ze een ongewoon, maar sterk team.
Mikael wordt benaderd door oud-zakenman Henrik Vanger. Veertig jaar geleden is de zestienjarige Harriet Vanger op mysterieuze wijze verdwenen en vermoedelijk vermoord. De zaak is echter nooit opgelost en inmiddels verjaard. Toch wil Henrik Vanger graag dat Mikael zich hier nog eens op stort. Aanvankelijk lijkt het onderzoek nergens op uit te lopen. Totdat Mikael met hulp van Lisbeth op een spoor stuit dat rechtstreeks naar een zeer duister en bloedig familiegeheim voert.

Rating: 4/5

 

Opening Night (Yolande Schyns)

Loulou heeft een relatie met Maurice, samen wonen ze in een prachtig appartement in Maastricht. Dan wordt Loulou verliefd op de stiefvader van Maurice, Serge, een zakenman met veel geld. Loulou gaat naar de duurste restaurants, feestjes en exposities. Haar relatie met Maurice wordt steeds slechter, maar Loulou weet ook dat de affaire die ze heeft, verkeerd is.
Loulou werkt samen met haar beste vriendin Jane bij een fotostudio. Loulou heeft plezier in haar werk, totdat ze een nieuwe collega krijgt: Tanja. Tanja is een raar meisje die probeert net zo te zijn als Loulou. Tanja verandert haar kapsel en haar kleding, totdat ze er bijna net zoals Loulou uitziet. Loulous leven wordt een stuk zwaarder wanneer Tanja haar begint te bedreigen met de dood. Loulou snapt niet waarom Tanja haar bedreigt, ze is doodsbang. Op een dag is Tanja spoorloos. Zou Serge hier iets mee te maken hebben? En waarom doet Maurice zo afstandelijk?

Rating: 3/5

 

Het Appartement (Tatiana de Rosnay)

Colombe Barou is een onopvallende vrouw van in de dertig, met een echtgenoot die vaak op reis is, een tienertweeling en een baan als ghostwriter die haar niet echt boeit. Haar saaie bestaan verandert op slag wanneer het gezin verhuist naar een ander, prachtig appartement. Er is één keerzijde: de bovenbuurman, dokter Faucleroy, draait midden in de nacht keiharde rockmuziek, maar alleen als Colombes man niet thuis is.
Dan vraagt de uitgeverij haar de memoires te schrijven van een filmster met een turbulent seksleven. De preutse Colombe moet daarvoor erotische literatuur lezen om de juiste toon te treffen. Al lezend ‘s avonds, wanneer ze gespannen zit te wachten tot Faucleroy de Stones weer opzet, ontluikt haar sensualiteit en komt ze tot de conclusie dat haar eigen seksleven niet veel voorstelt. Colombes frustraties, hernieuwde seksuele verlangens en woede ten opzichte van haar bovenbuurman stapelen zich op en raken verstrengeld. Wanneer Colombe uiteindelijk besluit het appartement van de mysterieuze Faucleroy binnen te sluipen, zet dat een reeks onomkeerbare gebeurtenissen in gang, met onvoorziene gevolgen.

Rating: 4/5

 

Geluk is een jurk (Cécile Narinx)

Vijftien jaar geleden begon ze op de redactie van de Nederlandse ELLE; inmiddels geldt Cécile Narinx, die niet terugschrikt voor hakken van 15 centimeter, als een van de mode-iconen van het land.
In Geluk is een jurk biedt ze ons een vrolijke blik achter de schermen van de internationale modewereld. Zo spreekt ze het orakel Lagerfeld en het echtpaar Beckham en ondervindt ze bij Jan Taminiau de weelde van couture aan den lijve. Daarnaast brengt ze odes aan smaakbepalers als Carine Roitfeld en Suzy Menkes, maar ook aan evergreens als de LBD, Le Smoking en het Chanel-jasje.
Met aanstekelijk enthousiasme en kennis van zaken laat Narinx zien dat kleren wel degelijk de man en de vrouw maken, en zelfs levens kunnen veranderen.

Rating: 4/5

 

Eragon (Christopher Paolini)

Het leven van de jonge boerenzoon Eragon verandert van de ene dag op de andere als hij op een jacht in de wouden van de onherbergzame Rug een raadselachtige blauwe steen vindt. Aanvankelijk is Eragon blij met de vondst, maar tot zijn grote teleurstelling wil geen van de handelaren die jaarlijks door de Vallei van Palencar trekken de steen van hem kopen. Dan geeft de steen zijn geheim prijs en is Eragon getuige van de geboorte van een drakenjong. Tussen Eragon en de draak, Saphira, ontstaat een hechte band. Maar de vondst van de steen is niet onopgemerkt gebleven. In Carvahall worden vreemde bezoekers gesignaleerd, onbekenden in zwarte mantels die voor niets terugdeinzen om Eragon te vinden. Dat blijkt als de boerenhoeve van Eragons pleegvader Garrow volkomen wordt vernield. Wanhopig vlucht Eragon in gezelschap van Saphira en de oude verhalenverteller Brom naar de wouden van de Rug. Zo begint de sage van Eragon, de Drakenruiter

Rating: 3/5

 

Fatale kus (Lauren Henderson)

Scarlett wordt – tot haar grote verrassing – voor een feestje uitgenodigd door Plum en haar hofhouding, het populaire meidenclubje van school. Scarlett neemt de uitnodiging gretig aan. Op het feestje zal ook Dan McAndrew aanwezig zijn, op wie ze haar oog heeft laten vallen. Die avond kussen Dan en Scarlett elkaar, maar het is niet de kus waar ze op gehoopt had: Dan valt plotseling dood neer. Om uit handen van de roddelpers te blijven, die niet uitgeschreven raken over de ‘fatale kus’, wordt Scarlett naar de strenge kostschool van haar grootmoeder gestuurd. Daar weet niemand van haar geheim af. Denkt ze. Want kort na haar aankomst ontvangt ze anonieme briefjes die een heel ander licht werpen op Dans plotselinge dood…

Rating: 4/5

 

Slapeloze nachten (Madeleine Wickham)

Chloe wil er even tussenuit. Haar man Philip heeft problemen op zijn werk. Het hele gezin is toe aan een welverdiende vakantie. Gelukkig mogen ze een weekje logeren in de vakantievilla van Chloe’s rijke vriend Gerard in Spanje – perfect.

Hugh is ongelukkig. Zijn vrouw Amanda lijkt meer geïnteresseerd in de nieuwe keuken dan in hem. Hij moet zo hard werken dat hij nauwelijks tijd heeft voor zijn gezin. Dankbaar accepteert hij het aanbod van zijn oude vriend Gerard om met zijn gezin een weekje in diens Spaanse vakantiehuis door te brengen – perfect.

Wanneer de afzonderlijke families na een vermoeiende reis op hun bestemming arriveren wacht hen een schok. Gerard heeft dubbel geboekt. Het dreigt een ongemakkelijke week te worden. En spoedig bereiken de spanningen in de hitte van de Spaanse zon het kookpunt. Tot overmaat van ramp begint het erop te lijken dat Gerard heel goed wist wat hij deed…

Rating: 3/5

 

Vijftig tinten grijs (E.L. James)

Vijftig tinten grijs vertelt hoe de jonge, onbevangen literatuurstudente Anastasia Steele onverwachts in aanraking komt met de charismatische, mysterieuze miljardair Christian Grey. Ze is direct betoverd door hem, maar probeert hem uit haar hoofd te zetten: hij is te rijk en te hoog gegrepen voor haar. Totdat Grey op een dag ineens in de winkel staat waar ze parttime werkt. Vanaf dat moment zal Christian Grey Anastasia geen moment meer met rust laten. Steeds dieper trekt hij haar zijn wereld van duistere seksuele fantasieën in. Anastasia geniet aanvankelijk zeer van alles wat Grey haar op seksueel gebied leert en van de luxe en rijkdom waarmee hij haar omgeeft. Maar meer en meer krijgt Grey de verliefde Anastasia in zijn macht. Zijn donkerste en diepste wens: totale controle over haar. Christian Grey is verslavend gevaarlijk.
Vijftig tinten grijs is het boek waar elke vrouw het over heeft.

Rating: 4/5

 

Chanel Chic (Lauren Weisberger)

Drie hartsvriendinnen, twee goede voornemens en één jaar om het waar te maken.
Emmy, Leigh en Adriana wonen in New York. Ze zijn al meer dan tien jaar beste vriendinnen en hebben elkaar altijd door dik en dun gesteund. Nu staan ze op een keerpunt in hun leven. Emmy is vlak voor ze zou gaan trouwen gedumpt door haar verloofde en ze stort zich met overgave op haar werk: het opzetten van nieuwe restaurants voor een hippe horecaketen.
Leigh, redacteur bij een toonaangevende uitgeverij, heeft een vriend die iedereen wel zou willen, maar als een van de beroemdste auteurs van de uitgeverij na jaren weer een manuscript inlevert en hij haar vraagt hem te helpen bij het herschrijven, dreigt de relatie met haar vriend spaak te lopen.
Adriana is de beeldschone dochter van een supermodel en een rijke vader. Dates te over, maar er is niemand aan wie ze zich wil binden. Haar moeder hamert erop dat schoonheid niet eeuwig duurt en dat het hoog tijd is om een geschikte echtgenoot aan zich te binden.
Op een avond sluiten Emmy en Adriana een pact: ze zullen datgene veranderen in hun leven wat hun het meest dwarszit. Leigh houdt zich afzijdig, maar al snel blijkt dat er voor haar het meest op het spel staat.

Rating: 3,5/5

 

Beste vriendinnen, ergste vijanden (Alexa Young)

Avalon en Halley zijn beste vriendinnen en zij hebben wilde plannen voor het nieuwe schooljaar:
– samen een modeblog schrijven voor school
– nog populairder worden door modetips te geven aan hun medescholieren
– een heel groot bestevriendinnenfeest geven

Maar dan krijgen de vriendinnen ruzie over… ja, eigenlijk over alles. In plaats van beste vriendinnen zijn ze nu ergste vijanden. Voorheen deelden ze alles, nu alleen nog de voogdij over hun puppy. Avalon en Halley ontdekken wat er gebeurt als je ruzie krijg met degene die je het beste kent, en die nergens voor terugdeinst.

Avalon: weet alles over mode, is heel populair en wil nu alsnog het beste feest aller tijden geven, desnoods zónder Halley.

Halley: is laaiend enthousiast over haar nieuwe hobby… kunst. Wanneer ze met haar nieuwe, artistieke kledingstijl op school komt, kraakt Avalon haar genadeloos af. Is hun supercoole vriendschap nu echt voorbij?

Rating: 2,5/5

 

Indien plaats beschikbaar (Sofie Rozendaal)

Sofie’s vader is piloot. De meeste mensen zijn daarvan onder de indruk. Dan is hij zeker heel stoer en glamorous, en dan reist Sofie zeker al haar hele leven de wereld met hem af? Nee en nee. Sofie kent haar vader alleen als een verfomfaaide, afwezige man die op rare tijden staat te koken omdat zijn biologische klok weer eens in de war is. En meevliegen? Dat heeft ze niet meer gedaan sinds ze klein was. Ze durfde niet. Tot nu. Voor het eerst in jaren reist Sofie mee met haar vader, op een ‘indien plaats beschikbaar’-familiekaartje. Het wordt een reis vol avontuur, waarop haar paardrijverleden haar goed van pas komt en ze haar vader van een heel andere kant leert kennen. En dan is daar nog de knappe derde piloot Joost. Voor Sofie blijkt deze reis van Amsterdam naar Los Angeles een reis naar echte volwassenheid.

Rating: 3/5

 

Vijftig tinten donkerder (E.L. James)

In Vijftig tinten donkerder wordt Anastasia Steele afgeschrikt door Christian Greys duistere geheimen, en verbreekt ze haar relatie met de gekwelde miljardair.
Ze start een nieuw leven en begint een carrière bij een uitgeverij in Seattle, maar haar constante verlangen naar Grey blijft haar gedachten domineren. Wanneer hij haar een nieuw voorstel doet kan ze hem dan ook niet weerstaan. Al snel komt Anastasia meer te weten over het hartverscheurende verleden van de beschadigde en veeleisende Christian dan ze ooit voor mogelijk had gehouden, en wordt ze geconfronteerd met de vrouwen uit zijn verleden.
Terwijl Grey worstelt met zijn demonen moet Ana de belangrijkste beslissing van haar leven maken.

Rating: 4/5

 

Wings (Aprilynne Pike)

Laurel woont op het platteland bij haar hippieouders, die haar uit overtuiging zelf onderwijzen. Wanneer ze naar de stad verhuist en daar naar de middelbare school moet, heeft ze het lastig. Ze mist haar thuis enorm, ook al lukt het aardig op school en raakt ze goed bevriend met David, een knappe jongen uit haar klas die haar steunt en begrijpt. Tot Laurel merkt dat ze – letterlijk – vleugels krijgt. Ze durft haar ouders niet in vertrouwen te nemen en gaat samen met David op zoek naar haar afkomst. Zo komt ze te weten dat ze een vondelingetje was. Haar wereld wordt helemaal dooreengeschud wanneer ze op een dag de elf Tamani ontmoet. Hij vertelt haar meer over haar verleden. De twijfel groeit: is ze zelfs wel menselijk?

Rating: 4/5

 

Als ik blijf (Gayle Forman)

Het leven van de 17-jarige Mia draait om muziek: ze wil graag naar het conservatorium en haar vriend Adam speelt in een populaire rockband. De toekomst ziet er rooskleurig uit. Maar wanneer Mia en haar ouders en broertje een gezellig dagje uitgaan, gebeurt er iets onverwachts waardoor het leven van Mia in een klap voor altijd verandert…

Rating: 3/5

Onze top drie is als volgt:
1. Delirium Amoris
2. Hij is van mij!, Mannen die vrouwen haten, Het Appartement, Geluk is een jurk, Fatale kus, Vijftig tinten grijs, Vijftig tinten donkerder & Wings
3. Privilege & Chanel Chic

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Anneke augustus 1, 2012 at 09:54

  Ik vind Delirium Amoris ook ontzettend leuk om te lezen.

 • Reply Vera augustus 1, 2012 at 10:42

  Wat handig zo’n terugblik!

 • Reply JoanyDV augustus 1, 2012 at 14:04

  Ik ben het helemaal eens met de nummer 1 🙂

 • Reply Annelies augustus 1, 2012 at 18:53

  Behoorlijke lijst! Handig!

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge